Diesel partikelfilter: alle spørgsmål og svar

Diesel partikelfilter: alle spørgsmål og svar

Før jeg fortæller dig alle de oplysninger, der genererer Diesel partikelfilter, bør se på nyere historie. For et par år siden, mode Det var at købe en Diesel bil. I slutningen af ​​dagen, deres motorer længere lød som før eller vibes de havde minimeret. havde også løber tør for tid, når diesel De blev betragtet "Percherons" af glansløse ydeevne, som koster dem en verden revving op og kunne nu løb som de bedste biler med motorer benzin... selv jeg havde biler, og ikke et par stykker, med fordele sport. Selvom den endelige krog var, at for et par euro mere end det kunne koste den samme bil med benzinmotor med tilsvarende effekt, diesel tilbringer meget mindre (Udover at være billigere end benzin). Desuden er det ikke kun fylde tanken ud billigere, men du havde råd til at gå til tankstationen med sjældnere.

dog tid de har ændret. Og ja, der er allerede modeller benzinmotorer , hybrider herunder at de bruger lidt eller meget lidt, der er endda en legion af tre-cylindrede ikke længere forblive kun biler til byen og også forbruge lidt, er ikke hårde. Som om dette ikke var nok, turbolader som det tidligere var eksklusivt til Diesel-alle diesel- eller sportslige versioner er i dag foreliggende selv i ydmyge små motorer nytte, så denne bestemmelse, og frem for alt, når du spiller flytte med motoren et par omgange, har fået meget mod atmosfæriske motorer. Og hvis alt dette ikke var nok, liter benzin blade praktisk pris af en af dieselolie. Endvidere en benzin bil resterne billigere på købstidspunktet-og, selvfølgelig, også i andre aspekter såsom sikker på-end tilsvarende Diesel: i nogle tilfælde endda med ikke altid gøre afskrivningsberettigede baserede kilometer og kilometer forskelle.

Men selv om alt dette kan være vigtigt, der en af ​​grundene til hvorfor du bør tror alvorligt købe en Diesel i stedet for en benzin-drevne bil: det har et element, der kan give dig mange hovedpine som vedligeholdelsesomkostninger meget dyrt.

Diesel partikelfilterDette er den partikelfilter, en "usynlig" element, der tilsyneladende bidrager lidt til den bil, der har det: ikke hjælper eller komfort eller ydeevne eller køreegenskaber, gør ikke bilen bruge mindre, ikke set og ikke bemærket ... indtil at det bryder. derefter Det er meget dyrt: Tænk, i nogle tilfælde, erstatte den tegner sig for næsten 10 procent af udgifterne til selve bilen, hvilket er, hvad der sker med den billigste diesel.

Hvorfor partikelfiltre mislykkes?

Problemet kan opstå når den selv-diagnose systemet bekræfter at Det er ikke blevet gjort brændende partikel. Denne situation chauffører, der normalt cirkulerer med dine bil Diesel gaver lav belastning motoren og lave omdrejninger. Desuden hvis denne situation kombineret med koldstart og hyppige stop: Profil, i sidste ende, motorsport i byen med korte ture. I disse tilfælde kan partikelfilteret gang nær mættet partikel, ikke at kunne forårsage en sådan regenerering kan ske automatisk under andre omstændigheder. Så bliver det tilstoppede og problemerne begynder: motoren er i fejltilstand, normalt ikke bevæger sig fra 2000 rpm og den maksimale hastighed er begrænset til omkring 100 km / t.

Men hvad godt er partikelfilteret bærer Diesel?

Bil bygherrer er bundet af reglerne for forurenende emissioner deres biler med Europa en udstødning element tilbageholde partikler fast genereret af motoren ikke gå udenfor. De består af kulstof aflejringer fra smøremidlet ...

dette si (partikelfilteret kan defineres som sådan) Hjælper eksisterende Diesel ikke overstige 0,005 g / km, dvs næsten nul. Faktum er, at alle biler, der sælges som ny siden 2011, skal medbringe dette element, der forhindrer partiklerne ud i atmosfæren, da de er skadelige for sundheden for dem, der indånder, og bidrager til drivhuseffekten.

Deres tilstedeværelse er ikke kun et element, der bidrager til at øge prisen på bilen, men også kan fejle og gøre vedligeholdelsesomkostninger vokse. Derfor er det vigtigt at vide, om vi skal vælge en dieselbil, der ufejlbarligt montere den i dag, eller hvis vi valgte denne mulighed, hvordan man skal køre til partikelfilteret i god stand holder lige så længe som muligt.

Diesel partikelfilterHvordan partikelfilter virker?

Et partikelfilter består af celle porøse elementer carburo de silicio, imprægneret med platin og palladium. Disse celler lader gennem udstødningsgassen naturligvis er eller kan også behandles af andre elementer i bilos (katalysator eller NOx-fælde katalysator af selektiv reduktion SCR), men ikke til partiklerne.

disse De er gemt i filter og to tryksensorer, en ved indgangen og en anden ved afgangen fra det, er det, der afgør, på hvilket tidspunkt det er tæt på at udfylde dem.

Når computeren som beskytter filteret modtager denne information, gå videre til temperaturstigning gasser udstedt af motoren selv med en ekstra skud brændstof, som i tilfælde af D-4D Toyota eller 1,5 dCi Renault-Nissan- og brænde, det er således i stand til at fjerne noget af det affald, som udstødningen oxidation. Det er klart, ikke alle, og det er grunden til, at partikelfilteret, men altid fungerer korrekt, Den har en begrænset levetidDer vil være et punkt, hvor stadig færre partikler proces og selv det ikke kan gøre det længere, fordi den er fuld.

Hvor længe vil partikelfiltrene?

Det er et spørgsmål, der er svært at give et præcist svar, men ikke mindre end 60.000 km, men typisk vil det sige to gange kilometer, omkring 120.000 km; og i nogle tilfælde op til fire gange: 250.000 km Fiat bekræftet i nogle af sine modeller.

Pointen er at få så longevo bliver nødvendigt at nogle betingelser er opfyldt i den kemiske laboratorium i udstødningen. For eksempel tager det cirkulær, lejlighedsvis, til motortrafikveje. Det gør det lettere at opnå Gas temperaturer udstødning omkring 600: Det er grunden til, at producenterne forsøger at sikre, at filtre er så tæt på motoren, for at drage fordel af, at der på dens udgang, udstødningsgasserne er, når de er varmere.

Der partikelfilter er imidlertid nødvendigt at placere yderligere fra motoren og, i nogle tilfælde, producenter bruger filtre under anvendelse af additiver at lette afbrænding af de fangne ​​partikler. Disse additiver reducere temperaturen kræves om 500 og regenerering kan gøres oftere: for eksempel, rapporterer, at Volkswagen i stedet for hver 1.000-1.200 km; De gør hver 500-600 km. Det er klart, at operationen går ubemærket af føreren.

Diesel partikelfilterHvordan fordelingen af ​​et partikelfilter er anbragt?

Under disse omstændigheder er det ønskeligt, at følge instruktionerne normalt vises i vejledningen af ​​bilen, Hit the Road for filteret at opnå optimal forbrænding temperatur af partiklerne. Regenerering kræver typisk højt omdrejningstal (Over 3000 rpm) og konstant hastighed i et stykke tid, normalt, omkring 15 minutter.

Hvis vi kunne gøre det bruge bilen eller endda endnu så den regenerering filter ikke forekommer, finder vi, at indikationerne for instrumentet kassen insisterer vi besøger værkstedet, enten at tvinge en der regenerering og hvis ikke det er muligt, reparere filteret eller udskifte.

Forinden, i nogle tilfælde kan tjene aditivar brændstof at lette brændende partikler. ved hjælp af disse væsker organisk-metalkomponenter, der kan findes i stationer eller lagrer dele (pris mellem 15 og 20 euro), er det muligt reducere temperaturen nødvendigt for at lette regenereringen af ​​filteret.

Hvor meget reparationer dieselpartikelfilter?

Men det også kan ikke være nok, og heller ikke tvungen regenerering workshop: en relativt billig driftsomkostninger mellem 100 og 200 euro. Hvis ja, så det første mål ville være rengøring eller reparation.

Rengøring kan gøres på forskellige måder. En af de mest almindelige er gennem et team ultralyds rengøring, arbejder med nedsænkning af den del i vand og anvendelse af detergent kemikalier, således at rengøring sker en gang begynder ultralydstransduceren frembringer vibrationer, der renser indersiden. Det er muligt at gøre denne operation 200 euro.

En anden måde passerer ren uden at afmontere, opløse snavs med en specifik detergent, en operation, der er løst på blot en time.

I nogle tilfælde kan det også reparere filteret under opretholdelse af huset. I dette tilfælde, hvad der er gjort, er erstatte de interne celler. Det kan koste mere end det dobbelte af den første operation, en 500 euro; men garanteret at have filteret, som om nyt.

Selvfølgelig kan det også udskiftes helt, en situation, som, afhængigt af producenten, kan koste ikke mindre end 1.000-1.500 euro (Lidt mindre hvis det ikke er den oprindelige) og i nogle tilfælde endda mere end fordoblet til over 3.000 euro.

Du kan også være interesseret

- Spørgsmål og tvivl drivere

- Fjern partikelfilteret er ulovlig

- Arresteret i Madrid ved trucar partikelfiltre