Nye radarer, sniger indgangsparti og andre nye tiltag DGT

Nye radarer, sniger indgangsparti og andre nye tiltag DGT

Juan Ignacio Zoido, Indenrigsminister præsenteret en plan for hasteforanstaltninger til Kommissionen om trafiksikkerhed og bæredygtig mobilitet Deputerkammeret. I alt 16 foranstaltninger, til en samlet værdi af 11,7 millioner euro, hvilket vi forklarer nedenfor i detaljer.

* Montering af 60 nye kontrolposter hastighed:

Vore veje vil have "Mere end 60 nye punkter af fast hastighedsregulering", tidligere markeret på panelet og på hjemmesiden for DGT. Med et budget på 1,5 millioner euro for denne handling, siger DGT Disse radarer "vil blive placeret, hvor objektivt nødvendig og de er blevet udforsket eller implementeret som alternativ eller supplement til hastighed kontrolforanstaltninger. "

* Nye kriterier for placering og styring af radarer:

DGT mål "Sikre korrekt placering og styring af radarer" i steder med flere ulykker eller mere "objektiv fare hvor manglende overholdelse hastighedsgrænser. " Blandt de foranstaltninger, vi ønsker at prioritere placering af radarer i afsnittene med høj INVIVE: Indekset "vurderer nærvær af overskydende binominio hastighed og ulykker. Skal kontrollere et relativt højt antal overtrædelser, vil DGT udføre "styrkelse af signalering, alarmer tidligere hastighed, ændringer i infrastruktur, vurdering af grænsen tilstrækkeligheden hastighed ...".

Bullets på vej

* Strækker med fart alarmsignaler viser registrering:

noget som "snitches porticos" i 15 afsnit af vores veje. Det er hensigten at "homogenisere hastigheder" i ruter med høj kapacitet ved Tilmelding læsere i Porches af vejene, der beregner den gennemsnitlige hastighed af biler. Hvis således denne hastighed overstiger den tilladelige grænse, et budskab om "moderat hastighed" og bil registrering vil vise chaufføren i en anden backplane. Hvis hastighed er stor, "han ville informere Trafik Civil Guard og patrulje helikoptere."

* Signalering nye sikre cykelruter:

Målet er "Fremme og beskytte transit af cyklister konventionelle veje"Og, selvfølgelig, reducere ulykker på vores veje. Den DGT søger installere et advarselssignal "perioder, afsnit og ruter" i situationer med høj intensitet bevægelse af cyklister. hastighed vil være begrænset til bestemte dage og tidspunkter midlertidigt i definerede dele af intercity veje. I alt 49 sektioner vil blive markeret.

* Idriftsættelse af styrekamre bælte:

De sidder disse kamerastyring sikkerhedssele brug i mere end 200 point distribueret af alle de selvstyrende regioner, hvor DGT har beføjelser. Dens placering kan kontrolleres på webstedet for DGT.

* Styrkelse af sikkerheden i områder med høj ulykke overhaling:

"Forbedring af sikkerheden af ​​konventionelle veje", så føreren vil gøre overhaling have større sikkerhed for manøvren. DGT vil analysere de områder overhaling konventionelle vejstrækninger med den højeste ulykke, og udføre følgende måler 1.000 kilometer veje: Refinish og flytning af lodrette plader, vejmarkeringer med dobbelte forstærkningselementer og beaconing / adskillelsessektioner med overhaling forbud.

radarer

* Smart Cruces:

Installation dynamiske signalsystemer ved glowpanels, i de farligste krydsninger konventionelle veje, der registrerer, når en bil kører på en af ​​de grene af overfarten. Målet er at advarer om tilstedeværelsen af ​​køretøjer i 45 af de mest udsatte kryds.

* Avisadores hastighed:

Når et køretøj overstiger den lovbestemte hastighedsgrænsen i de "kritiske stier på konventionelle veje" som skarpe sving eller tæt befolkede områder, nogle dynamiske signaler plader will be led pærer producere en flash og angive bilens hastighed på det tidspunkt. denne foranstaltning vil blive gennemført i 250 punkter i vores vej.

* State Road uddannelsesplan:

Den DGT ønsker at udvikle en "State Road uddannelsesplan", med deltagelse også af fonde og foreninger af ofre, og designe dem på aldersgrupper og særlige grupper. "Mainstreaming, undervisning strategi, sociale og læring gennem hele livet involvering" er, hvad de ønsker fra DGT for trafiksikkerheden uddannelse er vigtig siden barndommen.

Distraktioner bag rattet

* Andre foranstaltninger:

- Ny instruktion overvågning af Trafik Civil Guard (ATGC) og driftsplan: Styrkelse overvågning datoer og gange flere ulykker, efter en foreløbig analyse.

- Styrkelse INVIVE signalering afsnit: 1.200 sektioner med en høj hastighed og overskydende binomial ulykke; begyndelsen af ​​afsnittet signaleres, og senere, hvis længden er lang.

- Langsgående lyd guider: For at undgå at løbe væk fra vejen og invasioner af modkørende vognbane konventionelle veje, end 3000 km kvalificeret som særligt farlige strækninger. Mere information om denne foranstaltning, her.

- Kommunikation foranstaltninger vedrørende distraktioner: Annoncer gennem sociale netværk og digitale medier, og tre audiovisuelle værker at øge bevidstheden om brug af mobiltelefon i bilen.

- virkelige vidnesbyrd om ofre for trafikulykker: Gennem sociale netværk og digitale medier, samt forskellige audiovisuelle værker i samarbejde med sammenslutninger af ofre for trafikulykker.

- Ny metode til bestemmelse af hudorme.

- God Praksis Guide på krydstogter og bymæssige sektioner.

Du kan også være interesseret

Alle sorte pletter konventionelle veje

De 10 mest almindelige trafikulykker i Spanien

DGT installerede lydspor i midten af ​​vejen

Særlige radar: du har brug for at vide, så du ikke billet