Så vi fine radaren Pegasus: data for de sidste 3 år og video

Med en effektivitet langt bedre end andre radarer, hvis vi betragter forholdet mellem overvågede og køretøjer rapporteret, bøder for hastighedsoverskridelser Pegasus helikopter radaren ikke længere op eksponentielt. I denne 2016 til september sidste år, akkumulering, Ifølge indenrigsministeriet, som har haft eksklusiv adgang MOTORVEJ, mere end 13.600 klager, betyder næsten tredobbelt er optaget i hele det foregående år, som de var mere end 3.300.

den første radar helikopter ved navn Pegasus kom i marts 2013 og fra begyndelsen stod for deres effektivitet, dvs Andelen af ​​overvåget køretøj og bøde, langt overlegen i forhold til andre radarer, såvel som for en fast er omkring 3 procent og en mobil omkring 4, helikopteren overstiger 20 procent. Selv om det er rigtigt, at have en top-down perspektiv til køretøjer, der er klart hurtigere ure over alt.

I sit første år i 2013, med kun én enhed, de overskred 1.100 enheder. Det følgende år, de blev sat i drift i løbet af de tolv måneder, fem, multiplicere tre bøder. Sidste år, da to radarer blev indarbejdet oversteg 9200. I denne 2016 i mangel af en fjerdedel at afslutte året de har overskredet 13.600 bøder for hastighedsovertrædelser.

En anden faktor at overveje, er, at de overskridelser fanget af disse helikoptere er generelt højere end andre radarer. På motorveje i gennemsnit 128 kilometer i timen.

I øjeblikket DGT har otte helikoptere med radar Pegasus, en for hver trafikstyring center, La Coruna, Malaga, Madrid, Sevilla, Valencia, Valladolid, Zaragoza, (de resterende svinger afhængigt af behov). Dit mål som bekræftet fra trafik er at have en for hver helikopter. DGT har i alt 12.

Du kan også være interesseret i:

Pegasus fanger bilister over 200 km / t

To nye helikoptere ankommer radar Pegasus

De mest fremtrædende overtrædelser fanget af Pegasus