Spørgsmål: hvorfor vidne dieselpartikelfilter lys?

Spørgsmål: hvorfor vidne dieselpartikelfilter lys?

"Sommetider vidne Dieselpartikelfilter forbliver tændt i en eller to dage og derefter slukkes. Hvad kan der ske? er indikator en sammenbrud grav?"

Reaktion fra vores tekniske ekspert Luis Miguel Vitoria

den "Fordeling" du taler om dig vi er hyppigere end det ser ud, og har sin eksistensberettigelse. Vi ikke specifikke konti eller hvilken slags brug du gør dit Leon 1.6 TDI, men tør vi forventer, at frem for alt cirkulere med ham by og ved hastigheder og rolige rytmer.

En priori uden at vurdere in situ problemet at kunne detektere vehikelkontrollen (ortodokse rådgive forbindelse til tilsvarende multimeter, som øjeblikkeligt identificere problemet), tør vi at bemærke, at din bil slemt forbrændt gasser og udstødning partikler, hovedsagelig fordi en cirkulerende gennemsnitshastighed lavere som kræver teknisk design.

vi må ikke misforstå, vi er opmærksomme på stringens, der er blevet pålagt, hvad angår hastighed, men især diesel katalyseret, som i dit Leon, De er designet til at bevæge sig i et tempo krydstogt omkring 120-130 km / t, når vi ofte ikke kan overstige 90. Resultat: Den gasstrømmen ikke er tilstrækkelig, og filteret træsko. Prøv accelerere bilen i lavere gear (anden og tredje, men selv først med varm motor) til ca. 4.000 / 4.500 rpm i små sektioner og gentagne gange.

Kort sagt: når Recirkulation er utilstrækkelig, en vidne i instrumentering du vil advare.

Du kan også være interesseret

- Dudas: Jeg kan tage solsikkeolie til en dieselbil?

- Diesel eller benzin: Hvilket er bedre?