Spørgsmål: Er det slemt at have klimaanlægget sluttet at starte bilen?

Spørgsmål: Er det slemt at have klimaanlægget sluttet at starte bilen?

"Hvad jeg gør, er at dreje nøglen kontakt og efter et par minutter, slå air condition. jeg har mennesker de gør det modsatte. De starter bilen med off luft og vent et par minutter, før det begyndte. Som alle har deres synspunkter, men vi ikke når en gyldig konklusion, vil jeg gerne vide hvad der er mest anbefales."

Reaktion fra vores tekniske ekspert Luis Miguel Vitoria

faktisk der er en stor forskel mellem at off luft eller forbundet under start af bilen. Dette skyldes, at når forret Han gør sit job, alle medhjælpere De kræver energi til drift, såsom lys, radio eller selvstændige klimaanlæg De er afbrudt, så 100% af den tilgængelige energi fra batteri Det bruges til at starte varme motor.

undtagen biler udstyret med elektriske kompressor, ligesom Toyota Prius, resten er forbundet til strop tilbehør gennem en kobling. Båndet bevæger sig på alle tidspunkter, men når systemet detekterer behovet for energi er indretningen lukket for derved at tillade kompressor arbejde. Dets opgave er at komprimere gassen i væsken til et meget højt tryk efter passage gennem et første radiator (den kondensator) Gør væske. Derefter er en ventil frigive sin vej til en anden radiator, fordamper, ansvarlig for "stjæler" temperaturen, hvis energi er nødvendig til passage af væsken til gas.

dog kompressor Det er ikke i orden på alle tidspunkter. Selektivt afkobler kobling hende at undgå overtryk i området kredsløb før fordamperen, herunder ventilen hvis åbning fri passage for flydende kølemiddel gas.

Vender tilbage til det spørgsmål, som planteabas os, det arbejde betjening af kølesystem ikke en stor indsats for at motoren meget dette er endnu ikke nået sin optimale driftstemperatur. Hvis du har tid kan du starte bilen og holde den kørende i tomgang i et par minutter, men en bil er ikke varmt, før mindst 10 til 15 minutter efter lanceringen. Derfor kan vi bekræfte for dig, som ikke er dårligt for mekanisk tur med luften siden. Værre, ingen tvivl, skal underkastes en høj temperatur.