Spørgsmål: Hvad er fordelene og ulemperne ved dieselbiler med AdBlue?

Spørgsmål: Hvad er fordelene og ulemperne ved dieselbiler med AdBlue?

"Jeg bekymrer især så fashionable nitrogenoxider (NOx) og jeg har hørt, at biler, der bruger AdBlue knap afgiver. Men jeg vil gerne informaseis mig lidt om deres fordele, ulemper og mulig, hvis der er andre måder at sænke deres emissioner."

Reaktion fra vores tekniske ekspert Luis Miguel Vitoria

den AdBlue Det er en opløsning af destilleret vand og 32,5% urinstof der injiceres i SCR-katalysatoren reagerer med nitrogenoxider og nedbrydes til ikke-skadelige gasser sundhed. Det er placeret i et specifikt indbetaling og har sin egen indsprøjtningsmekanisme tilsluttet hovedstrømtavlen af ​​køretøjet. Her er så du har den første bly derefter klart hjælper med at reducere NOx-niveauer.

hans forbrug Det kan være mellem 3 og 5% af brændstof, tillader mellemrum processer udfylde et reservoir slags en 20 liter indtil de falder sammen med periodiske revisioner annonceret. Men afhængigt af kørsel, hvis dette var krævende, høj hastighed eller i det væsentlige by- øge forbruget, følgelig reducerer den nødvendige tid til at fylde den. muligvis kunne tilføje kraft mellem versioner at opretholde det niveau. I dette tilfælde ville du have, før du en mulig ulempe: Ifølge kørsel kan øge forbruget og dermed du skal bekymre dig om vedligeholdelsedu skal tilføje AdBlue i lang liste over aktioner og pleje "velfærd" bil.

Før den løber tør, får jeg en besked i instrumentering varsling af har brug for at fylde tanken så hurtigt som muligt, selv om det ikke var det samme kunne lige så behændigt overvinde 1.000 km. Og selv, i modsætning til hvad der ofte læst i nogle fora, kan bilen blive genstartet uden AdBlue trods udenfor erklære emissioner. Eller i det mindste tillade af hensyn til sikkerhed at starte en minimum antal gange -ikke annonceret, at undgå, for eksempel, lad os liggende i midten af ​​ingenting med ikke mere tilbøjelige til at kalde en kranvogn. Selvfølgelig anbefaler vi ikke at udtømme denne mulighed og vi er mere opsat på at udfylde, selv for os selv.

Gør er ikke svært. Det kræver først lager op AdBlue, godt på forhandlere, med både af mindre end 2 l, eller servicestationer, hvor vi kan finde flasker med 10 og leverandører, som beklageligvis vil være vanskeligt for os at bruge i vores biler, da det er designet til erhvervskøretøjer, hvilket er obligatorisk siden 2007. Bemærk at dette er en stærkt ætsende væske og derfor beskytte dig selv med handsker, rene glas og stænk straks for at undgå forringelse af malingen.

den SCR Det er, men også den mest effektive, men ikke den eneste mere kompleks løsning. Der er mærker, der peger på fælden NOx som en løsning til at reducere emissionen af ​​disse gasser i atmosfæren. Det er en enhed, der svarer til partikelfilter, men meget tykkere, indfangning disse molekyler til colmatarse, når en brændstofindsprøjtning frembringer forbrænding og nedbrydning CO2, nitrogen og vand. Man skal vide, at brændstofindsprøjtning indebærer en midlertidig stigning i forbruget, og ligesom de øvrige elementer i udstødningsgas rensning som partikelfilter, korte kørsler mærkbart påvirke dig at skulle arbejde uden at have nået den optimale temperatur af brug.

Du kan også være interesseret

- Spørgsmål og tvivl om biler

- Spørgsmål: hvordan man skal behandle godt med at køre diesel-partikelfilter?

- Diesel partikelfilter: alle spørgsmål og svar

- Vil du have en ny bil? Før værdsætter din bil gratis