Tvivl: brugen af ​​halogenpærer i biler vil blive forbudt?

Tvivl: brugen af ​​halogenpærer i biler vil blive forbudt?

"Jeg tror, ​​at mange drivere vi ville være mere støjsvage for os at afklare situationen, som mange af os har biler, der bruger denne type forlygter halogenpærer".

Reaktion fra vores tekniske ekspert Rafael Guitart

Svaret er klart: nej. I det mindste for nu. i September 2012 markedsføring af glødepærer forbudt husstand, og nu er det tur til at ineffektiv halogenspots, butikkerne vil fortsætte med at sælge indtil lagre ender. Det er rigtigt, at de første enheder af denne type blev fodret pærer 12 volt, der kræves brug af en transformer tab stammer oversat til varme effektivitet. Forbruget af disse enheder var ca. 50 w, hvad der skulle tilføje et meget høje temperaturer (som forårsagede skader på tilstødende materialer og støj på grund af vibrationer af transformeren). Kort efter kom den halogenlamper fødes direkte til 220 V, mere effektiv, udstyret med en mere sikker og uden at bruge en strømtransformer bøsning.

Før ankomsten af ​​den berømte førte markedet har der været en forbipasserende generation af energibesparende pærer -flourescentes compactas-, ineffektiv i let materiale og med lang strøm, begrænser dets anvendelse til visse applikationer. I de sidste to år har udviklingen af LED (Light Emitting Diodes) Det har været spektakulære, med anvendelser i industrien og husholdningerne felter, givet sin store effektivitet og lav temperatur sammenlignet med glødelamper eller halogen-enheder. Et eksempel, at lysintensiteten af ​​en LED pære 5-watt forbrug svarer til den producerede et halogen 50w, dvs. 10 gange mindre. Også temperaturforskellen er bemærkelsesværdigt, hvilket i betydelig grad udvide anvendelsesbetingelserne.

LED-applikationer i bilen De er også vokser eksponentielt som de opnår exceptionel effektivitet med lavere forbrug, mindre størrelse og, frem for alt, lavere driftstemperatur. Således er det muligt at oprette en personlig indendørs miljøer, fordi ikke kun kan ændre deres farve tone, det er lettere dæmpning, formularer, etc.

som belysning i hjemmet har vigtige fordele, som det kan monteres forskellige enheder i den samme optiske gruppe -matricial- så selektiv belysning kan forekomme (som Opel systemer ansættelse, BMW, Audi, etc.) og kan gøre et design meget frieste i forlygter og baglygter.

forud for LED, i biler De har været ved hjælp af Xenon systemer, mere effektiv end lysdioder, men med forbrug i miljøet af 35 w, med hensyn til 60 W en konventionel halogen, mere mekaniske kompleksitet og høje driftstemperatur.

Vi er overbeviste om, at systemet først og fremmest skal bruges i bilen, på kort sigt, vil LED forlygter form, har betydelige fordele i forbrug, magt, design og billigere pris men dens anvendelse er ikke forbudt -de halogen forlygter-, i det mindste for et par år.

Du kan også være interesseret

- halogen forlygter forlygterne førte

- Belysningssystemer i bilen: halogen, LED eller Xenon?

- Tvivl: er juridiske xenon forlygter sælger online?

- Spørgsmål og tvivl om biler