Dudas: spare rigtig dæk lav rullemodstand?

Dudas: spare rigtig dæk lav rullemodstand?

"respekt muligt alternativer, Hvad kan du anbefale mig? Jeg har fået at vide, at en prøve dæk med lav rullemodstand, som kan jeg reducere forbrug. Hvilke egenskaber gør disse dæk? Har de fortjener det?

Reaktion fra vores tekniske ekspert Luis Miguel Vitoria

den forbrug af brændstof en bil Det er dybest set delt mellem dens vægt, den mekanik, den aerodynamik, den elektriske systemer og hjul. Og, tro det eller ej, om 20 procent ligger hos dæk. Derfor teoretisk, det er et område, hvor du kan spare en masse, men som vi skal se ikke så meget, fordi det altid skal holde et godt forhold mellem sikkerhed og forbrugernes -agarre-.

rolling en dæk er deformerer mens sprede magt som varme, der er kendt som modstand den rullende. Således vægten af dæk der i undervognen er ikke suspendida- masse, dets friktion og dybde af sin slidbane De er afgørende for brændstofomkostninger. En lavere modstand, er reducere forbruget og emissioner, men hvis der er nok varme genereres også tabt adhærens. For at vide, karakteristika og ydeevne af hvert dæk nu kan vi identificere med lignende etiketter, der bærer lange apparater og også effektivitet, med bogstaver, der spænder fra "A" til "G", informere os om hans bide og rumorosidad.

I ekstreme tilfælde, praktisk fra den bedste til den dårligste point, siger Dunlop det kan reducere en 7,5 procent; hvad den gennemsnitlige levetid for dækket (ca. 35.000 km) Der kan spare omkring 300 euro for en bil med et gennemsnitligt forbrug på 8 l / 100 km. I dit tilfælde vil forskellen ikke være så stor, som den Bridgestone Turanza din Toyota er opført med "C", mens i Michelin kan vælge Primacy 3 også med C, men med meget mere greb og mindre rumorosidad- eller Energibesparelse, 'B', bedre greb og db mindre støj. Ifølge den franske producent disse dæk reducere brændstofforbruget med ca. en 0,2 l / 100 km. Overholdelse er god, men den forrang, selvfølgelig, er overlegen. De er interessante fakta, og vi har altid troet, at jo højere jo bedre vedhæftning, resulterer det i større sikkerhed, men det er nytteløst, hvis ikke altid bære det korrekte tryk i hver enkelt situation. Og er, at hvis vi ønsker dækkene sidste os så længe som muligt, at forbruget er den logiske og korrekte greb, vil vi gennemgå det en gang om måneden og tilpasse CUNADO udføre bevægelser med bilen ved fuld belastning.

Du kan også være interesseret

- Dudas: brede eller smalle dæk?

- Alle spørgsmål og tvivl drivere