Biler til erindring: Volkswagen Bulli

klassiske test: Volkswagen Bulli 1978klassiske test: Volkswagen Bulli 1978klassiske test: Volkswagen Bulli 1978klassiske test: Volkswagen Bulli 1978

den 1967 Det blev lanceret anden generation VW Bulli. Nu markerer 50-året, og vi ønskede ikke at gå glip af chancen for at ride på en af ​​de bedste Bulli af hele tiden. Og vi er her i Schwarzwald, 6.000 kvadratkilometer af toppe af sandsten, gnejs og granit. Jeg endelig finde det skjulested for andet gear i den bageste gearstangen vinkel. T2 retter næsen, og vippes bag flygter en hamring bokser ca. 18 graders hældning af hældningen for Oppenau, en operation dristigt ombordstigning og soltag indsat.

Men før man går videre med den rute, vil vi begynde med at fortælle modgang, at vi måtte overvinde for at få adgang til testen bil. Vi var i VW Erhvervskøretøjer fabrik i Hannover og vi spurgte om vi kunne efterlade en minibus for en test. Børnene VW Erhvervskøretøjer Classics trukket bagdøren af ​​et skib på størrelse med et stadion, fyldt til bristepunktet med busser T1, T2, T3, T4 og T5. "Se om du gør godt nej". Så vi satte os for at finde en, at vi havde ret. De har bestået 70 år efter importøren vil skitsere ideen VW Bulli T1, og 50 år efter starten af ​​sin anden generation, T2.

Dage senere Vi modtager den særlige model VW Bus T2 L, med tilnavnet Silberfisch ("sølvfisk"). Det gik på salg i 1978 alternativt partering T2, med bokser motor køling to liter luft under hætten, soltag stål og sølv male overalt. Lad os se på propel Boxer: dens første version, 1.7 L, VW premiere på 411. Senere Porsche teknikere trimmet indsprøjtningspumpen, højere kompressionsforhold og 300 kubikcentimeter volumen VW-Porsche, for at opnå 100 hk. Version T2 føres gennem et system to karburatorer, Det er tilpasset til almindelige benzin og genererer beskedne 70 hk.

Volkswagen Bulli

Inde!

den T2 beboer positioner en meter over vejen og direkte vender forakslen, hvilket maksimerer plads. Selvom vi i dag har en variant af Golf måle en tommelfinger længere og bredere end ham, T2 tilbud plads til op til ni personer, 1.000 liter bagage og 871 kg belastning. Imidlertid er udformningen retning af den forreste aksel bevirker en ulempe ved ikke ubetydelig VW ikke anbragt til 1990, med T4: i tilfælde af frontal kollision, piloten og co-pilot er en del af det angrebne område.

Men T2, med dens 70 hk bokser, kommer ikke til at køre til at søge ulykker. Natten er stadig svæver over feltet, når vi modregne. Det tog en halv dag til at mestre teknikken med at engagere den anden gear med at tynde gearstang stænger kommanderende tre meter. Fordi motoren er så elastisk (Mellem 1.300 og 3.800 omdrejninger altid reserveres mindst 125 Nm), skala med lethed til tredje gear. nåede således vi motorvejen, hvor den lille microbus forfølger den tykke trafik på vej til arbejde, men uden helt at nå. Fra 100 km / t, magt begynder at sygne hen, ikke mindst således at bore omkostninger modvind med sine tre kvadratmeter frontale overflade.

Det kører ikke så meget, Vi må ikke tolerere for mange lyde. Og hvad en måde at udjævne asfalten, med at så blød affjedring! Ved krydsning bump, forakslen hoveder forsigtigt, og bagakslen pladen. Desuden med dets høje sider og tunge motor, er det ganske følsomme over for sidevind, svinge fra side til side, når den bevæger. Ved første prøve en korrekt med rattet, men uden den store succes: blandt andet fordi retningen er utrolig vag, hårdt og lidt direkte, foruden glad vanskeligt at opretholde den vej med en kvart omgang af hjulet som et spil. Snart, den ene trækker håndklædet og lad ham gøre. Og vi må erkende, at, efter 150 kilometer, vi var i den rigtige kørebane (mindst halvdelen).

Volkswagen Bulli

Op og ned

Vi kastede benzin. For at være mere præcis, snarere end i forsøgene har vi målt 12,8 l / 100 km gennemsnitligt forbrug. Men med hvor langsomt det bevæger sig, har du en benzin for en stund. Vi vaskede og plantede os i testkredsløbet. Først skalaen: 1.379 kg, 573 forreste og 806 bagud. Så vi måler generøse venderadius (13,1 m til højre, venstre 12,7). Vi tager måleren og vi står ved begyndelsen af ​​linjen 2,4 kilometer.

Først vi målte værdier af væsentlig intern støj. Når bremsesystemet (med skiver foran og tromler bag) Formår at stoppe microbus efter 47,5 meter fra 100 km / t, rører foranstaltning acceleration. Baghjulene er drevet på asfalt, og giver én det indtryk, at bussen ikke vil være i stand til at starte. Men øjeblikke senere bliver det på vej til 100 km / t. Kort før middag ser vi i slutningen af ​​linjen i horisonten. Kort efter blinkende mærket på 100 km / t på måleren. Derfra microbus øger tiende tiendedel hastighed. 120 km / t ikke når dem, indtil det sidste øjeblik, før det har at sætte farten ned.

Nu til den dynamisk: slalom og vognbaneskift. Det første forsøg på at regulere slalom forlade os, fordi dynamikken i retning T2 indvikler første bløde affjedring og støddæmpere, og først derefter når hjulene, som tager tid til at tænke på at skifte retning. Microbus når turn kommer op, slalom og vises i bakspejlet.

Anden gang gør vi bedst, og T2 display opnås selv oversteer og understeer mens: Forhjulene er stadig lige, mens den bageste er allerede væk fra vejen. Ikke desto mindre er det en oplevelse at gå en tingest og 50,3 km / t for slalom kursus. Dobbelt vognbaneskift, som simulerer en undvigende manøvre på motorvejen hastigheder, frikender den microbus til 99,7 km / t, svarende til dens reelle potentiale konstant hastighed.

Imidlertid T2 Det giver aldrig indtryk af at være langsom eller virkelig gammel. Hvis du sætter dit sind, vej Du kan flyde så hurtigt som nutidens biler, og By vist overraskende agile og intet lunefuld. Selv nu, hvor en bakke står foran sine forlygter. Motoren angriber den første rampe op hastighed. Tredje gear. Vi holder det for de næste seks kilometer. Vejen indsnævrer, det stejlere og ujævn, men det Bulli frem modigt, og er på vej gennem skoven.

Volkswagen Bulli

Du kan også være interesseret

Volkswagen I.D. Buzz, at Bulli af XXI århundrede åbner i Detroit

Ny VW Multivan som en hyldest til 70-året for den Bulli

65 år i Volkswagen Bulli, den populære van 'flower power'