Biler til at huske: det bedste af slutningen af ​​80’erne

De bedste biler og sport i slutningen af ​​80De bedste biler og sport i slutningen af ​​80De bedste biler og sport i slutningen af ​​80De bedste biler og sport i slutningen af ​​80

mange og sportsvogne, der fascinerede os og de gjorde drømmer om 80'erne. Ikke længe siden, du var ved at forlade med en historie med de bedste modeller af tidligt. Nu er det tid til slutningen af ​​en guldalder. I dag er vores ugentlige sektion "Biler til erindring"Hylder disse 20 biler til historien. Juan Ignacio Eguiara, vicedirektør for Automobile Magazine, fortæller sine indtryk med dem alle.

Alfa Romeo 75

Min første erindring om en Alfa Romeo 75 Det var på en forhandler i nærheden af ​​mit hus i Vitoria. Jeg ledsaget min bror ville købe en 33 og der blev udsat en helt ny 75 Amerika som jeg faldt i kærlighed med det samme. Jeg kan stadig huske, at karakteristisk lugt af "Alfa", som efterfølgende gået i stå i løbet af de år, jeg forsøger mere baseret Alfas. At håndbremse dobbelt arm og et dyrebare instrumentering. Til sidst jeg prøvede det, og jeg faldt stadig forelsket igen med hende baghjulstræk og den atmosfæriske mekaniske det lyder som engleblid symfoni.

Peugeot 309Peugeot 309

jeg Jeg var altid mere end 205, fordi Jeg havde en GTI 1.9. Men til sidst jeg skulle mere for øjnene, fordi fra synspunkt prestacional dynamisk og var ikke i tvivl. hans ramme var et eksempel på adel og dens motorprogram, med en.9 130 hk, Det var den mest komplette dem. Men altid understregede han mere for deres diesel, som det altid gjorde med Peugeot-modeller. Selv om min lille hjerte vil altid være med 1,9 GTI.

Porsche 959

dette er en af ​​bilerne er et ikon, en legende siden fødslen. I baggrunden var en eksperimentel bil at udvikle nye løsninger med AWD og trykladning, omfattet reglerne gruppe B, som testen sengen skulle være den konkurrence. Frugt af dem var 337 modeller produceret til gaden de gjorde glæde alle de heldige mennesker, der havde mulighed for at se dem. Jeg var en af ​​dem.

Porsche 959Audi 80

I løbet af denne periode i slutningen af ​​80'erne, Audi voksede og udvidet som nogen kunne forestille sig. Før at det var en temmelig ukendt mærke, især i Spanien, men fra 80, dens image voksede som en steppebrand. Man kan sige, at det var denne generation af Audi 80/90, som erobrede hjerterne af alle dem, der ønskede en god, forhåbning bil, men den forholdsvis overkommelig. Resultatet var en Samlet salgssucces.

Citroën AX

dette var en af ​​de store succeser i Citroën i sin historie. Det var den Visa efterfølger det havde intet at markedsføre succes. Men en langt mere vellykket genovervejelse, den AX var en af ​​de foretrukne anvendelighed for alle, der var begyndt at køre bil eller ønskede en lille bil til byen. Men på det tidspunkt, virkelig, som AX bil var en komplet bil, der var godt for alle og ikke kun var begrænset til byen. Lav vægt og meget nøjsomme motorer, tillod en forbrug rekord. Jeg husker stadig, at versionen 14 D, som vi kastede benzin 500 500 pesetas.

Renault 21

i min tid på EGB dette formentlig var for mig den bedst sælgende bil... fordi han så på alle sider. Renault absolut hit og holdent, og jeg tror hans succes var baseret på at reagere meget godt til smagen af ​​førere af denne æra. Fordi i Spanien på tidspunktet for den EGB, bilen jeg kunne lide var den sedan tre voluminer meget markant profil. Det vil sige, at støvlen er god og stor sav var. Han var nødt til at sætte camping stole til at gå til feltet på søndag.

Renault 21Peugeot 405

Peugeot oparbejdet en velfortjent ry i 80'erne ved at have de bedste dieselmotorer. Og en af ​​de modeller, der tjente til at øge dette ry var 405. Som med den 21, blev højt værdsat af bilister i den æra notchback profil -designet af Pininfarina- foretrak inden da, men dens popularitet takket være sit sortiment af dieselmotorer uddybes. Det var af de første til beherske teknologien turbo i disse mekanisk.

Volkswagen Passat

den VW Anden generation Passat, internt kaldes B2, det er, at vi virkelig lever vores generation. Den første kom ikke til vores land, fordi det var en meget dyr bil import. Den anden var den, der blev set mere i vores gader, men det var stadig en meget dyr bil for tiden og at ikke alle kunne få adgang. Selvom naturligvis mange higede ved sin ejendommelige liftback krop med bagklap, hvilket gav en masse kapacitet og havde masser af glasareal.

Fiat Tipo

Det var den efterfølger af en myte, som var den Ritmo der havde os alle i kærlighed med sin Abarth-version. Type haft en stadig mere populær karakter, og selv designet fra starten samt en krop af tre bind, kaldet Tempra. Dette, mærkeligt nok, havde ikke den succes, som blev formodet at denne type organer i Spanien. Men den kompakte type og selv der havde plukket den nyeste teknologi til den tid, som direkte injektion, tillader denne vidunderlige udgave "Sedicivalvole" en anden arv model.

Renault 19

For vi lever i en tid med EGB, rolle denne model tror det var lavere end sin forgænger, R11. Men ingen tvivl om det var en kommerciel succes, fordi der på det tidspunkt var der så meget konkurrence på markedet og Renault, ved fremstilling på fabrikken i Palencia, copaba meget af den andel af segmentet. Jeg har aldrig fundet en flot bil og mig og min generation af EGB var en overgangen fra Mégane R11 savnet.

Mercedes SLMercedes SL

navnet SL kommer fra den tyske Sport Leich, hvilke organer letvægts sport og han anvendt for første gang i 300 SL, Gullwing. Men virkelig, dette navn repræsenterer Mercedes sit flagskib cabriolet. Der er flere generationer, men som ville bor på tredje periode EGB (R107), der begyndte handel i 1972, og den fjerde (R129), som er ejet årti. en fire pladser at øget brug med aftagelig hardtop i SLC-versionen.

Citroën XM

Det havde en vanskelig opgave, der af erstatte den revolutionære CX. Når denne erstatning blev lanceret, mere moderne og avantgarde, ikke længere overrasket hun os begge hans luftaffjedring. Måske var det en kommerciel fiasko og var ikke en af ​​de biler, der mest gennemtrængt min generation. Det var meget bedre end sin forgænger, den ene autentiske luksus sedan Jeg ville sige, men ikke færdig tryllebinde publikum. Det er sandt, at denne type af store sedans repræsentation, begyndte at få konkurrence i Spaniens premium brands, der fandt offentligheden.

Opel Calibra

Det var en revolution, fordi Han nærmede coupe koncept for offentligheden og i en vidunderlig måde. den Det var meget flot bil og med en modstandskoefficient rekord i kategorien af Cx 0,26. havde 4 gode steder og en bageste port, der førte til en kuffert, der kan udvides til 980 liter. Det er forbløffende, hvor nu synes ude af stand til at foretage en sådan bil, det vil sige, smuk, praktisk, sporty og inden for rækkevidde af ethvert budget.

Renault Clio

Det startede i 90'erne og helt sikkert har fortjent en hædersplads i det franske mærke og i vores hukommelse. Det er en af ​​de ældste modeller Renault så du kan sælge millioner enheder og har utallige versioner. Da jeg begyndte at arbejde på motorvejen, var det netop blevet frigivet og Han var en af ​​de første biler jeg testet til bladet. Bilen var trendy og det forblev i lang tid.

Renault ClioMazda MX-5

Jeg husker stadig, da direktøren for Autopista så kom en præsentation, hvor bilen havde ophidset ham. Det var den Mazda MX-5. Så meget han begejstret du har købt en. Så nogen vil brænde den siger det er en af ​​mine foretrukne biler. Broke ordninger og Han stilles til rådighed for alle rene roadster Det sender et hidtil uset køreglæde. Vi har været fire generationer, men alle med ånden i den første, vi husker fyrene i EGB.

Honda NSX

den første sport jeg prøvede var virkelig NSX. Jeg var så begejstret, at selv i dag stadig en af ​​mine foretrukne biler. På det tidspunkt var det en revolutionerende bil, centrale tandem motor som han var blevet tunet af ingen ringere end Ayrton Senna, mit idol ved derefter. Nøjagtigheden af ​​skifteren og fik op som 3-liters V6 270 hk stadig giver mig myrekryb. Jeg må også sige, at deres effektivitet var meget høj, men hans opførsel var kritisk grænse. Jeg husker som fotosession Han gav mig en skræmt ryggen og næsten giver jeg mig et autoværn ... heldigvis alt var et chok.

Nissan Primera

Hvis jeg skal sige noget karakteristisk for først først (Tilgiv redundans) generation er dens pålidelighed og robusthed. De var ubrydelig, selv om De var ikke meget yndefulde fra et æstetisk synspunkt. Japanerne har aldrig udmærket sig i denne henseende, men den første var den første (ordspil igen), der tiltrak den brede offentlighed og kunne se meget ofte på vores gader.

Toyota Celica

sige Toyota Celica for mig hurtigt genkalde Carlos Sainz-version. Det var den første bil, der gik til at gøre en fotooptagelse og kombinere spændingen ved at forsøge en "bil verden" til gaden og ansvaret ikke accidentarlo i voldelige fotooptagelser vi gjorde dengang, jeg hun er fyldt med spænding. Men dette var i femte generation, den mest populære, men hvor han begyndte at smede hans omdømme Det var den tredje omfatter 80'erne.

Suzuki Vitara

I den tid af EGB, SUV'er var mode. Til sidst, mode endte med at blive lige det modsatte, fordi det var et fænomen, der faldt ud af brug. Sig så alle ville have en TT for "dag til dag", og nu ønsker de en SUV. Men tilbage til '80. den TT mest kendte og populære var utvivlsomt Vitara. Især for sin hårdhed. I virkeligheden er der stadig mange, der stadig cirkulerer i vores veje, fordi det var en meget robust bil.

Suzuki VitaraHonda Civic

Som med mange japanske modeller på tidspunktet for 80'erne og begyndelsen af ​​90'erne, Honda Civic var en marginal bil. Bare så han for vores kvarterer og var kun tilgængelig for meget høj købekraft. Indtil vi nåede den sjette generation i 1996, havde han ikke begynde at virkelig se Civic af Spanien. Og snart fik de en velfortjent ry hans VTEC benzinmotorer for sin høje kapacitet til skødet op og opnå høj effekt lave forskydninger.

Du kan også være interesseret i:

Det var Ford Sierra RS Cosworth

Det var Fiat Uno Turbo

Det var Kadett GSI Opel