Peugeot 402 flagskib 75 år

Peugeot 402 flagskib 75 år

I år er det 75-året mødtes siden ophørte i 1942, Peugeot 402, en mytisk model, som betød, og hans arv. Slutningen af ​​deres produktion ikke kom med vigende salg, eller fordi de ikke kunne lide æstetisk, men fordi militærudgifter Verdenskrig sluttede den civile version af denne unikke model.

Han kørte begyndelsen af ​​30'erne guldalder alt, hvad der kom fra USA. Den Streamline Moderne (eller aerodynamisk styling) triumferede i hele verden; Art Deco vandrette lange, kurver, linjer nautiske elementer var på mode ... og alle bilproducenter ønskede at gennemføre det i Europa. Men ifølge eksperter, Peugeot 402 var den eneste model, der virkelig formåede at følge i fodsporene på amerikanske kunstnerisk bevægelse Streamline Moderne i Europa.

Peugeot 402 blev lanceret i 1935. Var helt svarer til de modeller af amerikanske mærker, der triumferede på det tidspunkt, Profilnummer afrundede, buede finner, lang krop med seks vinduer og en forrude i to dele-. Men Peugeot 402 kom frem til den fremtidige udformning af køretøjer fremstillet af den tid med indførelse af integrerede forlygter på kølergrillen, og bag.

Peugeot 402: cabriolet-version og race

Hvis der er noget denne symbolske model Peugeot huskes, er ved sin cabriolet version, 402 Eclipse. Peugeot var den første producent til at producere en stålplade tag og optrækkelige cabriolet i bagagerummet bagsiden af ​​en bil. Et elektrisk system, der anvendes til den nedsættelse. Først havde han ikke megen succes, fordi eksperter var stadig vant til manuelt system, de betragtes som "mere pålidelig og energibesparende". Men i de følgende år, coupé cabrioleter begyndte at blive genstand for begær frem til i dag.

I mellemtiden, Peugeot 402 var også meget berømt for sin racing version, 402 Darl'mat. Navnet arvet fra Émile Darl'mat, en elsker iværksætter Marks løve havde en af ​​de vigtigste samlinger i Paris, og det var en forløber ikke kun af denne racing-version, men også det konvertible.

Den racing-versionen var en mytiske model til motorsport fans, som Han deltog i den seneste udgave af de 24 timers Le Mans før Anden Verdenskrig, selv om deres deltagelse var ikke meget fremtrædende.