Helligdommen af ​​de glemte biler (billeder og video)

Garage glemt klassiske køretøjerGarage glemt klassiske køretøjerGarage glemt klassiske køretøjerGarage glemt klassiske køretøjer

Vi havde forladt Madrid tidligt, så på omkring 10:00 vi var på vej til den lille Salmantina by Tamamès. Ved at følge instruktionerne fra navigatøren gav vi vores destination, et "vindue til fortiden", døren gamle værksted, åben og venter. Der var Arquímedes García og Eliseo, hans bror inde i hvad kunne vel være en garage hvor tid Det var holdt op i 60.

Det svagt belyst af morgenen lys, der kommer gennem den åbne dør og vindue på små facadevinduer-så almindelige i gamle værksteder og skimtede en garajes- samling af klassiske biler af alle slags, men bekvemt dækket af støv og skilte har ikke bevæget sig, siden det var mindst fyrre år. "Uberørt" de ville sige det engelske.

glemte klassiske bilerKøretøjer glemt: ikke kun biler ...

Ikke alene havde biler, også lastbiler, motorcykler og gamle traktorer straks de kaldte vores opmærksomhed. den Lokal forslidt Han var ikke spildt, og dens hjørner søger efter og værktøjer årtier siden, som gamle stykker som selve køretøjerne og nipsgenstande af forskellig art. På hylden af ​​et hjørne der var flere bilradioer 50'erne; Vi fandt i en anden skuffe hood ornamenter en bil fra 50'erne, 20'erne forlygter, håndterer alle typer eller temmelig afrundet ryg plader E i Spanien. Nogle af disse stykker ... ubrugte! Og, en gammel ambolt, gamle møbler, landbrugsredskaber andre gange ... Kom nu, en rigtig blandet landhandel.

Ford A 1929 Austin A70 1948 ...

Han byde os og næsten stikke gennem døren var den Ford A 1929. Vi begyndte at komme ind i denne interessante grotte og bag det, i en række, vi kom på tværs af en Austin A70 Hereford dem, der fremstilles fra 1948 og 1954, og længere tilbage med et spektakulært kran 20'erne, nemlig en Renault Type MZ 1925. Ved siden og i kontrast til dens enorme størrelse i hvert fald sammenlignet med den Barreiros Saeta Renault- var 65 af 60, og for den, to separate traktorer af 40 Første, en mærkelig og lille John Deere noget modificeret, og ved siden af ​​en typisk International Harvester Model FC med karakteristisk og meget smal foraksel. Blandt alle disse hæveskrog også viste det sig en lille motorcykel ISO 125 Gran Turismo begyndelsen af ​​60'erne, lavet i Spanien af ​​Borgward Iso spansk S.A.

Bortset fra incitamentet, der involverer møde med en gruppe af køretøjer, som autentiske som den tilstand var historien om de fleste af dem er kendt og værd at fortælle. Archimedes, opdageren, bor i øjeblikket langt fra Tamames, men hans familie er derfra levetid. Hans forkærlighed for klassiske biler er, at ikke mange år siden erhvervet en Sæde 850 Spider og han underkastet en omfattende restaurering, forlader den som ny. Når "bug" sidder fast i kroppen, Arkimedes forsøgte at få fat i en gammel bil, der reddede evigt husket i sin hjemby. Det var den Ford A, en bil, der er også meget let at reparere, fordi den er enkel, robust og nye reservedele er meget nemt.

Tamamès glemt klassiske bilerLange års forsøg og forhandlinger altid kom til samme ende, afvisning af ejeren til at slippe af med Ford. Endelig logik sejrede, og den firsårig ejer aftalt at sælge det ... forudsat de også tage væk andre køretøjer, der ledsagede det, der netop er hovedpersonerne i denne artikel. Archimedes havde aldrig troet, selv på afstand, gøres med sådan en samling, der også omfattede hæveskrog såsom traktorer eller Barreiros lastbil, men når jeg nåede det punkt, kunne han ikke sige nej.

For mange andre-nogle år mere end alle disse køretøjer blev holdt i en gammel skib, hvis adobe vægge var allerede miste deres belægning, som lidt efter lidt, blev udtværing vores hovedpersoner med en sand og støv lag. På gulvet af skibet og mellem bilerne havde halmballer næsten fortrydes, så man kan sige, de var, som bruges til at ske i en rigtig stald.

1925 lastbil

Men hvordan de er kommet der? Lucas, den tidligere ejer, var landsbyens liv, og gennem hele sin omfattende karriere-mekanisk lastbilchauffør blev treasuring potter med hjælp fra sin onkel Josele, der først startede virksomheden. Den ældste er Renault lastbil, som det blev udgivet i juli 1925 af selskabet Union Electrica Madrileña, som stadig vidner om en Chapita på instrumentbrættet. Vi kan antage derfor, at efter flere år elektrificerende gaderne i Madrid, blev solgt på auktion og endte sine dage arbejdet som kran i Tamamès.

Hans tilstand er utrolig god, som under den snavs Du kan stadig se et maleri i meget god stand, eller en motor, hvis komponenter stadig skinne bortset fra tur krank uden det mindste problem. Alt om det er originalt, med den eneste ulempe, at hans kahyt blev ændret. Ifølge fortælle os, Renault endte med at blive brugt i 70'erne til at trække tyre ud af tyrefægterarenaen, når jobbet færdigt, og dens ejer har besluttet at gøre det konvertibel for denne funktion.

glemte klassiske bilerden En historie af Ford 1929 er ikke mindre interessant. Det har en krop "Town Sedan" fire-dørs, den mest luksuriøse i kataloget for Ford samme år. Han blev indskrevet i Burgos i juni efter bispedømme Burgos år, og i nogle år var den officielle bil af burgalés prælat. Fra de 40 ejere havde nogle mere, indtil det gik i land i Tamames, men bestemt deres ejere skal være meget forsigtig.

I dag denne Ford A er i god stand, og alle de eftermarkedet forlygterne er helt JBH (José Biosca Hermanos) af spansk fremstilling. Ellers er alt på plads og i god stand. Kombinationen af ​​sorte -aletas farver, mørkeblå krop og hjul og fileteret i granat er meget slidt ... men stadig, og det er sikker på fabrikken. Og selv om den mekaniske side er der positive tegn. Både ledelsen og bremserne fungerede perfekt ... endnu mindre slæk end andre Ford A restaureret og jeg haft lejlighed til at køre.

den Austin A70 Hereford Det er i langt dårligere form. Han kom til butikken i 60'erne for en reparation på dine bremser, men det lader til, at dens ejer vendte aldrig tilbage at samle den op. Som en nødvendig plads optaget blev taget udenfor, hvor han tilbragte lange år, hvor nogle børn brugte det som en improviseret legetøj bryde forlygter, baglygter og forskellige indvendige elementer såsom box ure eller dele af polstring. Undervognen er ikke på deres bedste, og han er endnu stadig dækket af et lag af sand -literal-.

Bunden af garage, halvt skjult, var det Barreiros Saeta 65. Han blev indskrevet i Salamanca i august 1964 og anmodede om og godkendt med langstrakt kabine til seks personer, da udover at transportere træ også bruges lejlighedsvis til at foretage ændringer. Hans tilstand er så god, at ved at rense og tuning nok, og har været siden han var nye til dette samme sted.