Biler til erindring: Audi Quattro

Audi Quattro: historien om en myteAudi Quattro: historien om en myteAudi Quattro: historien om en myteAudi Quattro: historien om en myte

den geni og dristighed navne som Bensinger, Piech og Walter Treser, ved afslutningen af ​​projektet blev bestilt, fik de en twist til hvad der hidtil forstået som sportslighed kørslen. I dag er vi vant til køretøjer World Rally Championship er firehjulstræk, men ikke så længe siden, producenter haft disse modeller test kun en motor aksel (lang dominerede fremdrift og derefter vandt frem trækkraft) og ingen troede, selv i de sneklædte baner i Sverige eller på den glatte grund af Tusind Søers som firehjulstræk du kunne gå meget hurtigere. Selv når den første Audi Quattro konkurrence Det blev præsenteret i den lukkede parken Montecarlo 1981, Han gik ikke glip af noget nedladende et smil.

Audi QuattroForsøgene er foretaget i 1969 Formel 1 løb med firehjulstrukne biler, som var opstået i Cisitalia T360 i 1946, var ikke særlig opmuntrende. Og er, at den ekstra vægt af elementer forbundet til den mekaniske transmission kompleksitet og et større antal elementer, der er modtagelige for fiasko, førte hold, der havde prøvet (McLaren, Costworth, Matra og Lotus) for at vende tilbage til to-hjulstræk.

Men for vores spillere det var helt klart, at fordoble antallet af hjul stand til at overføre kraft til jorden Det var en ubestridelig fordel. Derudover skal vi tage hensyn til to faktorer: Ltil elektronik han endnu ikke havde trukket meget og at begrænset slip differentiale (mekanisk) De blev stort set den eneste faktor bidrager til at opnå den nødvendige trækkraft. Sådanne omstændigheder fået større betydning, hvis motor blev kompressor, turboladere på grund af den tid havde en signifikant respons tid og levering af brutale bred margin meget korte revolutioner.

Med disse antagelser, fra begyndelsen det tekniske team var meget klart, at modellen bør være at udvikle en sports. Så er Chassis modregne en Audi 80, hvem han var udstyret med en to-dørs coupe organ og en motor Fem-cylindret turbo med performance 200 hk. født den Audi Quattro.

Audi Quattro rallyVores hovedperson: Audi Quattro 1983

Vores enhed er en Audi Quattro, nu allerede 33 år efter hans spejle i en fremragende stand og dens ejer, Alberto Pérez, der anvendes med en vis frekvens. I modsætning til andre modeller, dette er en perfekt brugbar bil dagligt, med alt hvad du behøver at gøre godt brug i stort set ethvert terræn.

Intet andet bemærket sidde bag rattet tilhører denne bil kategori, hvor kvalitet, raffinement og udstyr var blandt prioriteterne af dens skabere. Sæderne har sæder og autentiske udseende over tid synes at have lavet en bule i deres toner også. Den generøse trim røber også en førsteklasses komfort, high-end bil, og side styrker, en temmelig fast konsistens, antager, som snart vil kontrollere, god sidestøtte. de salpicadero, men det er ikke særligt udformet eller i tråd med hvad du ville forvente. Anyway, ædruelighed af tyske biler var ikke blot en myte. Selvfølgelig, til gengæld de viste fremragende kvalitet af materialer, som vist ved fraværet af revner i sol-eksponerede dele.

den læderrat, i fremragende stand, Den er udstyret med fire knapper til hornet, som kontrast til de nuværende løbesedler med utallige knapper og funktionstaster. Slående den digital instrumentering, detalje meget avanceret i sin tid og det er at give til at køre et futuristisk udseende. Desuden er det er meget omfattende og foruden konventionelle indikationer, såsom omdrejningstæller, speedometer, brændstof temperatur, og omfatter yderligere information, såsom trykindikator turbo boost og intet mindre end en forbruger computer.

Interiør Audi QuattroKontraster i midterkonsollen rustik skytte bruges til at blokere midter- og bagerste differentialer, mere som starteren knop af en Seat 127, som en sports Audi. Nu kan drevet ikke være mere enkel og intuitiv: trækker op det første punkt vidnet låse center differentiale tænder og dermed det andet, gøre begge dele, så du ikke kan låse den bageste uden at have Faktisk fronten. En logisk sekvens, som er beregnet til at bevare de mekaniske organer vridninger og overstressed. i to bagsæder to voksne kan rejse med nogle slæk, men de er ikke fritaget nogle klaustrofobisk følelse fordi det er lavere end fortovet, gå på kompromis synlighed fremad. Det plejede at være en ret almindelig effekt på alle coupe af tiden, hvilket indikerede ringe interesse fra producenter til passagerernes komfort. Mindst sideruderne har en god størrelse, og dermed bringe mere lys til det indre.

Audi Quattro: deres adfærd

Efter at have set, er at finde Vigtigst af denne model: hvad dine evner bevæger og hvad transmitterer fornemmelser føreren. På denne baggrund, at Audi Quattro skuffer ikke evner og shows helt forud for deres tid. Fra de første kilometer det fremhæver fasthed af fjedrene, hvilket gør suspension forekommer noget tør når det faste stof er uregelmæssig. Paradoksalt nok, forhindrer dette ikke, til støtte, kroppen roll Han er ganske udtalt. Hvorfor? Der er to faktorer, der er involveret i denne: for det første, stabiliserende ingen særlig stor diameter, som begrænser dens funktion, muligvis for at ikke nedsætte evnen af ​​trækkraft; På den anden side, for vægt og dimensioner af bilen, veje er noget smal (1421 mm foran og bagved 1451), omstændighed, som gør støttebasen er langt mindre end for eksempel en Audi A4 kunst, hvor sporene er 14 cm bredere forreste og 10 cm bag. Hertil kommer, at Audi Quattro, den forreste er smallere end den bageste, hvilket hjørne indgang, går på hold, hjælper det forreste er "nøgle", men hvis det modsatte.

den gearkasse fem relationer Audi Quattro har en succesfuld sortering og touch er helt ærligt godt, trods årene. jeg vinke lange strækninger af vægtstangen, noget, der nu ville være dadelværdig i en normal og helt uacceptabelt i en sports model. Som et resultat, skal ændringerne foretages med en vis sparsommelighed og mærkning af de ruter, som ikke hjælper hastighed. Styretøj bistås, men meget lidt, eller den følelse gav os først. Vant til de nuværende servoer, Audi Quattro kræver en vis fasthed i hænderne til at håndtere rattet. Med mere end tre omgange lås til at låse er ikke meget hurtigt, men perfekt formidler, hvad der sker mellem hjulene og vejen.

Audi Quattro: motoren

med hensyn til motorreaktion, forventet mere forcefulness. Uden at nå blødheden af ​​de nuværende turbos, levering drejningsmoment er rimeligt progressiv og selvom tydeligt ses, når det begynder at blæse, ikke voldelig i alle tilfælde. En stor del af "skyld" er netop firehjulstræk, som overfører absolut effektivitet ned gasspjæld kommandoer.

Audi Quattro 1983Så på snoede veje af Sierra de Madrid, Audi Quattro viser god touch. Hvis du kører som om det var en forhjulstrukket, kan du drage fuld fordel. Understyring i begyndelsen af ​​kurven er løst ind fastholdelse, med forakslen godt understøttet, til gradvis at give gas fra en halv omdrejning. at gøre det du kan tempoet selv meget, meget høj. Jeg er stadig overrasket over, men hældningen af ​​kroppen ... Og at selv om dæk med en beskeden sektion 205, ikke tilskynder til overdreven sideværts kræfter.

Men hvor det er taget ud bedste udnyttelse af Audi Quattro er, når grip betingelser er lagt usikker. Sne og grus er elementer, hvor det opererer som en fisk i vandet. her ja gør forskellen, tillader ekstraktion indbegrebet til et chassis, på den anden side, det viser en fejlfri gennemførelse, med uafhængige ophæng McPherson foran og i sidste ende behandling detrás.Una som har den yderligere fordel, som bil samling, kan det bruges dagligt vores uden at tage nogen kompensation. Det er rimeligt komfortable, giver os en god dosis af sjov, jo større er mere glat terrænet og blive misundt af de steder, hvor vi bruger mere eller mindre Fans kan ikke tage øjnene fra.

Audi Quattro i tal

- 33 år siden sin fødsel.

- 2004: datoen for den seneste version af Quattro produktion.

- Audi bygget 1,815,396 køretøjer, og der er op til 74 Quattro firehjulstræk versioner.

- 11,452 enheder blev bygget Audi Quattro til 1991.

- 4 World Rally Championships mellem brands og piloter mellem 1982 og 1984.

- 203,850 rammer. Pris Sport kort akselafstand versionen og 306 hk udkom i 1984.

- 600 hk. Power havde udgave S1, som Walther Röhrl vandt opstigning til Pikes Peak i 1987.

- 720 hk. Strøm var Audi Quattro version, der deltog i den amerikanske IMSA GTO Championship.

Du kan også være interesseret i:

Biler til erindring: Peugeot 205 T16

Biler til erindring: VW Golf GTI, Renault og Peugeot 205 GTI Superfive

Biler til erindring: Citroën 2CV