Biler til erindring: Seat Ibiza Cupra

Seat Ibiza Cupra, generationer af en legendarisk sportSeat Ibiza Cupra, generationer af en legendarisk sportSeat Ibiza Cupra, generationer af en legendarisk sportSeat Ibiza Cupra, generationer af en legendarisk sport

Sæde har i sportslighed og køreglæde en af ​​sine grundpiller. Bevis for dette er, at det altid har forsøgt at holde i sine modelprogram versioner af markerede sport ånd og siden ankomsten til bane Volkswagen, har udmærket sig ved at være en af ​​koncernens brands, der mest påvirker adfærden når de foretager udviklingen af ​​nye modeller.

I år er året for Seat Ibiza 2017 og kommende Geneve Motor Show Vi deltage i en ny generation, der, måneder senere, bringe få en ny Cupra. Men i dag taler vi om nye biler, men deres tidligere generationer ... at huske.

Takket være den samarbejde med Institut for historiske biler Seat, vores Automobile magazine havde mulighed for at møde vores kreds INTA nogle af sine tidligere generationer, der midlertidigt har forladt museet til at demonstrere en ekstraordinær tilstand fuldt ud.

Seat Ibiza Cupra 2013

Blandt dem naturligvis en af ​​de sidste højdepunkter Seat Ibiza Cupra, 180 hk 2013, en langt mere komfortabel bil at bruge end Cupra flere år. I dette logisk har meget at gøre automatiske DSG syv-trins Han er indarbejde standard. Mens suspensionen er klart stærkere end resten af ​​Ibiza modellerne -muelles 20 mm kortere, mere energisk og mere robust dæmpningsblokke, blandt andre, er slet ikke en ubehagelig bil. Han ramte fuld med sættet, og udover få en meget sportslig opførsel, som forventet af en Cupra, er en bil, der ganske effektivt fordøjer de irregularices virksomhedens, noget, der bare ikke kunne prale deres forfædre, som var for radikale biler i denne henseende.

Seat CupraEt aspekt dog, at der var endelig overbevist drift 1.4 motor injektion direkte brændstof og turbo-drevne volumetrisk kompressor. Denne motor er ikke kun kraftfuld, det er også imponerende overdragelsen tilbyder lav, middel regime og den lethed, hvormed at komme sig nedefra ved optagelse i de længste marcher. Ikke overraskende, fordele er meget god og komfortabelt overstiger den Cupra R med 1,8 liters turbo 180 hk... og at vægten steg med ca. 100 kg; større, mere robust krop og en mere komplet udstyr er skyld i ulykken. Men denne motor kan prale ikke kun en toppræstation, takket være dens effektiv ydeevne er også en mekanisk mejetærsker vidt brændstofforbrug angår, især når der køres let; rullende på juridiske hastigheder er let at bo sammen med ham nedenfor 6,5 l / 100 km, der satte ham i denne henseende tættere på Cupra TDi Cupra R.

Og ved INTA, som vi ledte frem til at besøge vores kredsløb at blive genforenet med resten af ​​deres forfædre. Efter at have fået af lastvognen, sidstnævnte skilter en fantastisk udseende, næsten syntes at forlade fabrikken og også blev skoet med nye dæk for at undgå problemer i den henseende. den Seat Ibiza Cupra R var et enhed med meget få kilometer fra parken pressen, mens den Seat Ibiza Cupra Diesel Det var helt nyt, med kun 200 km på resultattavlen. den Cupra 2.0 16v Han havde rejst mere end 100.000 km, men tilsyneladende var i meget god stand. Som den ældste, blev det valgt at tage de første sving til sporet.

Seat Ibiza Cupra 2.0 16v 150 CV

Og årene er tilbage, ud over at opfatte, at kvaliteten af ​​finish, der er på et andet niveau, mangler den dybtgående justering for rattet føler. De første fornemmelser af denne Cupra 2.0 16v De er meget gode, bilen passer effektivt sving, men det viser, at du vejer kilo på fronten, som har tendens til at understyrer ganske godt savner en hurtigere styring. Den sugemotor er ganske egenrådig, men logisk deres ydeevne og lydhørhed er langt under hans brødre, der ledsager ham i denne ental duel. Den bil bremser godt og har en ændring, der kan gøre det forsætlig 2 liter, Selv om det er rigtigt, at dette syntes at ikke længere være på sit bedste, og derfor i rækkefølgen af ​​gange citerer en hastighed på mere beskedne modeller som kunne være en Suzuki Swift 1.6 Sport.

Seat IbizaSeat Ibiza Cupra R

den Seat Ibiza Cupra R deler den samme platform, i den forreste det var identisk med den af Golf II, mens bagakslen kom fra polen. Denne gang motoren anvendes, er meget mere kraftfuld. den 1,8 liter drevne turbolader der havde premiere i León, betaler til lejligheden ikke mindre end 180 hk og et maksimalt drejningsmoment på 24 mkg grænser tillader denne version af Ibiza spektakulære funktioner, der ikke har meget at misunde den sidste Cupra. Rammen var dog lidt til grænsen af ​​sin kapacitet, fordi bilen har nok tendens til understyring, er det vanskeligt at komme ind de langsommere sving og er også meget tilbøjelige til tab af motoriske færdigheder. Men det opnåede i kredsløbet rekord er fremragende, og beviset er, at seks tiendedele få steder, der er opnået ved den mest moderne model.

Seat Ibiza Cupra TDI

den Seat Ibiza Cupra TDI havde også en meget kraftig motor. den 1.9 TDI drevet af turboladet og pumpe injektor direkte injektion system udviklet til lejligheden ikke mindre end 160 hk og et imponerende maksimalt drejningsmoment på 33,7 mkg, hvilket ikke er overraskende, at fordelene er temmelig tæt på Cupra R ... og at der trods den udvikling ændre er ganske lang. Dette er sandsynligvis årsagen, som han også mistet mere end et sekund i kredsløbet, og at selv om adfærden virker mere adræt. Det skal bemærkes, at rammen var allerede mere moderne og effektiv, hvilket er særligt mærkbar på en frontend mere præcise agile og hurtige reaktioner.

Men den mest betydningsfulde fremskridt i denne forstand ses, når man sætter sig bag rattet af de nyeste generationer. Den Cupra 2013 var en bil, der tog kurverne med lethed endiablada, Det var meget præcise baner og også tilbudt en imponerende smidighed. Hvis fordelene ved støbning en kraftig motor, der altid er klar til at reagere kraftigt tilføjer, var helt overbevist om, at det skulle være en meget hurtig bil på sporet af INTA. Det udfolder sig som en fisk i vandet, hvilket resulterer hurtige og meget reagerer på ordrer fra driveren, men det er rigtigt, der har været lidt lavere end forventet.

Seat Ibiza Cupra TDiI dette tilfælde, og til vores overraskelse, kunne vi ikke flygte fra det alle stabilitets kontrol. Det er rigtigt, når knappen delvist annullerede dens funktion er presset elektroniske hjælpemidler er meget eftergivende, blot hindrer, kørsel og kun komme i aktion, når de har overskredet komfortabelt greb grænser. Mere gådefuldt er, at forandringsledelse DSG har for mange "ideer", når der anvendes manuel tilstand, og når tab af trækkraft sker, skifter automatisk til den næste gear for at undgå det, og gør det endnu, når motoren er stadig et godt stykke under maksimal hastighed.

Seat Ibiza Kit Car

Vi kan ikke afslutte historien uden at tale om Seat Ibiza Kit Car, en model, der selv om ingen Cupra som sådan, har sine sportslige gener og som Sæde fik World Rally Championship kategori 2 liter i 1996 og 1997. Bedst af alt er, at Ibiza var ikke nær den hurtigste model i sin klasse, fordi med en motor, der lidt over 260 hk, kunne lidt håndtere Citroen og Peugeot på asfalt stævner. Heldigvis de fleste af forsøgene blev afholdt på land, hvor Ibiza selv var meget konkurrencedygtig og formåede at være over sine rivaler, nydt godt af hans enorme styrke og en motor, der selv manglede strøm, kendt for sin præstation mellemtone og det er nemt at komme nedefra. Den Ibiza var også en meget adræt, overskuelig og let at køre bil.

Du kan også være interesseret i:

Renault Turbo: 11, 18 og 21

Opel Kadett GSI

Citroën Visa GTi