Biler til erindring: Audi RS2 (fuld oprindelige test)

Audi RS2 teste en legendarisk sportAudi RS2 teste en legendarisk sportAudi RS2 teste en legendarisk sportAudi RS2 teste en legendarisk sport

Vi fortsætter med at gøre en ugentlig gennemgang af bedste biler i historien og på samme tid, bedste tests udført af magasiner vores udgivelse Motorpress Ibérica. I dette tilfælde går vi tilbage i dag oktober 1994. Det var der for første gang, da vi kunne teste den nye Audi RS2. Under hans krop uskadelige og funktionel pause skjule alle nødvendige maskiner til at sætte kryber til koldere dødelig: 315 hk turbo motor, og en tunet AWD Porsche forsegling ramme. Måske var det, aldrig bedre, verdens største sport. Dette var den fulde test offentliggjort i Bil nummer 201.

"Hvem ville sige, at en familie bil kunne rejse så meget lidenskab blandt sportslige offentligheden? Sandheden er at træde uden for de sædvanlige mønstre altid bringer mindst overraskende konsekvenser. Og med den RS2, har Audi brudt alle formene, at føde et ekstraordinært produkt med performance og dynamiske kvaliteter sande fuldblodsheste. Ikke overraskende er afsluttet, underskrive Ingolstadt er ikke gået gennem grenene og har søgt Samarbejde forsikringsværdi: Porsche.

Derfor, i dette tilfælde, katalogiseret som bryde verdens hurtigste Det er ikke den mest betydningsfulde. Den virkelig imponerende begynder når man sammenligner med mest radikale sport på planeten. Ja, vi taler om Porsche, Ferrari og andre, der, ved hjælp af et udtryk skakspiller, forlader i skak og, i nogle tilfælde, skakmat.

I princippet kan det være meningsløst at blande den mest prestigefyldte sportslige marked med en velkendt model. dog RS2 har familien krop, da resten er alle én konkurrence ingeniørarbejde. Fordi under hud af denne Audi 80 Avant en tunet chassis og en motor med en ødelæggende magt ligger.

Audi RS2Selv om der er flere aspekter, hvor Audi RS2 ud lyst, er måske den motor som fortjener særlig omtale. Basen svarer til propel Audi S2, men bekvemt retoucherede Stuttgart faciliteter. Nå, bedre end bekvemt drastisk retoucherede Det skal sige brutalt. dette fem-cylindret turboladet, i S2 tilvejebringer 230 hk, passerer tilbud vaklende 315 i RS2. Men mest overraskende er, at dette ikke er blevet behandlet på alle øge forskydningen. Hvorfor denne motor giver samme 2,2 liter Audi S2, med dimensioner slagtilfælde cylindre og krumtapaksel identiske diameter. Dette betyder, at specifik effekt er et stort marked, med mere end 140 hk / liter.

Udviklingen af ​​magt opnås med en turbolader og en ladeluftkøler større og nogle indsugning og udstødning modificeret. Elektronisk styring og kløften mellem indsugning og udstødning ventiler har også en ny regering lov. På bunden, kunne motoren af ​​RS2 ses som en opdateret version af den succesfulde 2,1-liters 306 hk, der førte på det tidspunkt, Audi Sport quattro, en propel forsynet mærket med de fire ringe mange storhedstid ved VM i fodbold stævner.

Anyway, så stærk tekniske løsninger De bærer flere konsekvenser. På den ene side er el levering radikaliseret for ekstreme længder, med en forsinkelse i input turbo betydelig. Men når det af kram slag ved fuld belastning du kommer til at tænke, der er rullet om bord på et raket fra Cape Canaveral. Fra 2.800 rpm, og næsten 5.000, den fem-cylindret motor giver mere end 40 mkg moment. Sådanne power årsager skubbe så vilde, der kommer til at virke som under ordningen motoren næsten ikke-eksisterende. I modsætning til de ændringer i fordelingen muligt opnå overraskende twist regimer at være en turbo propel, hvilket forklarer maksimal effekt nås ved 6.500 rpm, Strækker skære til ikke mindre end 7.000 omgange.

Bestemt, ville en motor som denne være et problem for enhver transmission, men ikke for Audi Avant RS2. Den omfattende erfaring af brandet i indstillinger systemer permanente firehjulstræk til sport saloner Quattro navn Det er opfattelsen positivt. Den RS2 har en af ​​de mest komplekse systemer og effektiv overførsel af verden med en Central Torsen sikre en korrekt fordeling af magten mellem begge aksler på alle tidspunkter. Også det har en bageste differentiale med mulighed for at låses manuelt til at starte med lavt vejgreb, og afbryder automatisk, når du overskrider 25 km / t. Dette resulterer i en gode motoriske færdigheder, uanset tilstand af fortovet eller hvad misbrug vi gør gasspjæld.

Interiør Audi RS2Hertil skal lægges en manuel gearkasse seks forbindelser godt forskudt, hvilket giver dig mulighed for at maksimere fantastisk potentiale motor. Stopuret underbygges af tal, der gør blush mange sportsgrene klokker. For eksempel at passere fra 0 til 100 km / t, den RS2 investerer, Ifølge vores målinger, 5.29 sekunder, dvs et halvt sekund mindre end en hel Honda NSX, og 30 hundrededele mindre end bilen af ​​mode, BMW M3, eller det hidtil ukendte Porsche 911 Carrera. For at fuldende leg, den RS2 løst overstiger 260 km / t hastighed, at blive den model Familie hurtigste på markedet. Også, hvis det ikke var for tippet det er selvbegrænsende, helt sikkert den RS2 Avant kunne køre lidt længere. Tilbagebetalinger også lade stolthed mange sportsgrene laser: i 5. og går ved 50 km / t, den RS2 når de første 1000 meter i lidt over 31 sekunder, der er fem mindre end terror demonstrationerne of the World, Ford Escort Cosworth.

Alt dette stadig har meget mere værdi, hvis vi mener, at RS2 Avant magtfulde er ikke særlig lys. Meget teknologisk raffinement og udstyr, hvori der ikke noget sparet kan være dyrt på skalaen. fordi vores enhed har nået 1.650 kilo. Men det værste af denne vægt er dens cast, som 1.000 kilo næsten falde på forakslen. Dette påvirker adfærden, fordi i ekstreme situationer og skarpe sving, til tider vanskeligt at registrere næsen i rotation. Men dette er den kun skyld vi kan bebrejde. Den RS2 er lederen af ​​togvogne, dvs. dem, der går på skinner. resultat næsten umuligt at gøre ud den vej som bestemmes af rattet. den sving hastighed er imponerende og fremskynde bør altid tage dem til AWD-systemet fungerer ved fuld kapacitet, hvilket bringer det greb er upåklagelig. Kun den absolutte grænse kurver eller adressering medium eller hurtig til radio halsbrækkende tempo det kunne føre til alle fire hjul. Og det er noget, der ændrer pulsen på nogen, på trods af sikkerhed og balance, der bringer bilen.

den undervogne er blevet tunet i Porsche faciliteter, i Stuttgart. Til dette brugte vi en sænket suspension og jerks fjeder-dæmper betydeligt hårdere end nogen anden model af Audi, herunder S2 varianter. Derfor er det ikke den mest velegnede til kørsel på ujævne veje, hvor mere end én bil vil falde fyld. Tværtimod, effektivitet og balance mellem komfort og stabilitet med gode gulv layouts er det uovervindelig.

Audi RS2den Hjul og bremser hold er et aspekt mest slående egenskab ved RS2. Fra 911, fælge 17 tommer i diameter og 7 i halsen, kan ikke skjule de store diske. Kraftige kløer på dem en fire bowlers indrettet i en slående rød og stemplet af den legendariske tyske sports brand er placeret. Selvfølgelig strejke prise bremsekraft af apparatet AudiHverken vægten eller hastigheden, men høj, kan det være, hæve det mindste problem, når at stoppe bilen. Selv trættende bremsen synes umuligt en mission.

den interiør, i mellemtiden, ikke fra kampen overhovedet. den sporty præg visse detaljer passer perfekt ind i et luksuriøst interiør og udsøgt toppet. De storslåede pladser Recaro De er betrukket med læder i siderne, mens centrum samt dørpaneler, har en type polstring Alcantara, samme farve som kroppen, når den er blå RS (som i vores tilfælde) eller metallisk grå. Hvis du ikke kan vælge en læder nægtede han. Fuld instrumentering, herunder de tre indikatorer voltmeter, tryk og olietemperatur ligger i den centrale konto konsol med hvid baggrund, meget attraktive og spektakulære natten med deres lys, men den dag blænde lidt, hvis det modtager lys direkte.

Med hensyn til den standard udstyr, er det tilstrækkeligt at sige, at vi står over for en model, der overstiger ti millioner ESP. Dette betyder, at det tager næsten alt, fra en kraftig og effektiv automatisk klimakontrol til airbags til føreren eller ABS. Måske det eneste element, der skal betales til del er den forreste airbag. De andre muligheder fokuserer på mere overflødige komponenter, alt efter smag og behov i de enkelte bruger. Sandheden er, at for denne pris det eksisterende udbud i markedet er meget bred. Med disse penge kan du købe, fra en ren sport to kraftfulde stationcar eller en stor luksus sedan, eller, hvorfor ikke, en sportslig god og enkel, løse familie model eller ... Kort sagt, kan du gøre tusindvis af kombinationer . Men ingen har charmen af ​​RS2, der perfekt kombinerer radikal ydeevne med en rummelig indretning fuld af dyder. Derudover Kun denne bil kan du give en stor glæde at forlade med munden åben for alle, der kommer frem på vejen (Hvilket er mange), og kan nå overalt prale af den hurtigste på markedet, eller noget så specielt som verdens største atletisk, hverken mere eller mindre "pause.

Du kan også være interesseret i:

De bedste biler i 80'erne

Mitsubishi Evo vs Subaru Impreza

Ford Sierra RS Cosworth