Biler til erindring: Peugeot 205 T16

Peugeot 205 T16Peugeot 205 T16Peugeot 205 T16Peugeot 205 T16

den 80 De var præget af vores hovedpersoner. At se dem tilbage flow minder og billeder og spændingen ved en uforlignelig æra: den af gruppe B rally.

Peugeot 205 T16

Mange år er gået, og hvad vi ser, er gådefuldt, hvordan små er disse biler! den Peugeot 205 T16 Series 20 Gade synes ikke meget større end en Peugeot 205 GTI, kun bredere, mens gruppe B (Evolution 1) asfalt, så kompakte og næsten aerodynamiske anordninger, det skjuler sin magt. den Peugeot 205 T16 Grand Raid, dog højde imponerer ved sin størrelse og høje aflange og fremtrædende spoiler. Cockpittet af racerbiler påvirker også: reduceret til et minimum, døre med cigaretpapir, plastvinduer, krængningsstabilisator lavet med en lille diameter rør instrumentbræt. Hvad dag strejker i 1984 gik ubemærket eller var normen. Mere end tredive år senere, får bag rattet i en Peugeot 205 Turbo 16 er et privilegium, kørsel hele Gruppe B Street. Førerpladsen er komfortabel, temmelig høj, og atmosfæren meget Racing. En aluminium krankboks perfekt til at køre spike hæle, Turbo 16 registrering på rattet, speedometer op til 260 km -Graduated / H- og cuentavueltas, med en markant rød zone på 7500 rpm, lover krig.

Kontakt brøl af motoren og Peugeot 205 T16

Grave, hæs, kraftfuld. den dårlig isolering klangfuld Det er en succes. Stående stadig sætter myrekryb. Kobling og forandring kræver energi og beslutningen, selv om det ikke kan betegnes som hårdt, som det er tilfældet med statisk adresse. Kast skydning er så let som helst nytte. Som forventet under 3000 rpm synes sløv, deflateret. ¿Skuffende? Nej, selvfølgelig. Vi skal have den virkning, turbo og en skarp fordeling. Overskredet at regimet opvågnen opstår. turbo blæser og ... patadón! Ved 4000 rpm kraften opstår, momentet er højt, og den kraftfulde fremdrift. Rev op med glæde og accelerationen er konstant tempo med en voksende rumlen og lækker snit før 6,000rpm respekt for mekanikken. Alligevel bilen har styrken og ryk forventes fra deres 200 officielle CV, som de når 6750 opm. Peugeot 205 Turbo 16 er ligeglad, der har lige eller buet. Dens ramme assimilerer godt magten, men som er bag rattet har til opgave at styre det godt. Acceleration ud af bøjninger gør T16 åben understyring sti Forsigtigt, men med meget trækkraft. Overraskende, eftersom både den centrale og begrænset slip differentiale som forsiden begrænset slip bageste fordelt drejningsmoment og effekt til den bageste hjul overvægt. I snævre hjørner og understyring er også blødere affjedring, men stadig meget komfortabel med følelsen af ​​ikke sikret nok. Alle ændringer når hastigheden bruges til at støtte forakslen bremsning og under anvendelse af vægtoverføring at passere toppunktet af kurven. den fast bremsepedal tillader præcist afmålt bremsning, så bilen bliver neutral og endda krydse progressivt uden alle de mekanikere, der er bag os gøre dwt, demonstrerer en ekstraordinær balance. Du skal blot countersteer og T16 genvinder sin linje, hvorimod han skulle accelerere igen og kørt ud af kurven ... For bilister, go! Styringen er meget præcise og gode fornemmelser af, hvad dækkene. Kort sagt, en racerbil til gaden klædt, sund adfærd og potentielt meget høj ydeevne.

den Peugeot 205 T16 Den blev udviklet ved hjælp af traditionelle metoder og anvendelse af enkle løsninger, men meget effektiv. Førerpladsen er høj nok til at fremme synligheden. Det slog ved den store hjul, men snart opdagede grund: ingen servostyring og det er hard as a rock. Koblingen er imidlertid glat og progressiv, og motoren reagerer godt nedefra. Med en første ikke for Kæreste, ændre seks fangenskab hastighed for nøjagtighed, stierne i hårdt stramme omskiftertrykkeren noget, ja-og imponerende hastighed. Med nogle indledende træghed på grund af den noget beskidte tændrør efter en lang periode med inaktivitet, motoren afrundet i et par accelerationer ... "

Den fire-cylindrede har lidt verve under 2500 rpm: Men derfra turboen begynder at blæse hårdt og hestene ankommer i hobetal. Så vi skal være meget opmærksomme på cuentavueltas. Ingen grund til at klatre til 8000, er marcher udtømt hurtigt, og det siger sig selv, at med en vægt på 960 kg, accelerationen kapacitet er ganske imponerende. Heldigvis bilen tilbageholder godt og med en hurtig hæl tip kan vi regne med at fastholde motoren.

Peugeot 205 Grand Raid

Peugeot 205 Grand Raid

Paradoksalt nok, det Peugeot 205 Grand Raid Det viser sig at være en meget enklere og hvilede bil. Det har servostyring, en kamp 33 cm længere og længere rejser suspensioner. Så få nogle reaktioner på snavs spor og helt ujævn afmålt. Den er udviklet fra Evo 2 og kompressor motor er udstyret med en Garrett turbolader stedet for KKK, i stand til at give ikke mindre end 500 hk, selvom denne version var begrænset magt til 380 hk. Som vi så, at motoren var meget skarpere end i Evo 1 og under 3000 rpm var næsten ude af drift, mens der i høj synes at skubbe med større ensartethed og brutal. Men i denne version, bagsiden Manda real, men uden skingren, gøre det klart effektiviteten og balance af rammen. Selv om han primært var født til at konkurrere, de Turbo 16 aktier gener af 205. Hans hud er umiskendelige, forlygter, baglygter, forruder og døre er dem af enhver 205 og dens silhuet, derfor i sagens natur er ubestridelig. Og hvis din tarm er bedre, meget bedre, hans hjerte er rent Peugeot med den daværende legering motor XU8T ny fire-cylindret 1775 cm3. Hertil kommer, at T16 fuldender rækken 205, den sidste af deres evolutionære links til at danne en komplet familie, fra den utilitaristiske til fuldblods racing.

den Peugeot 205 T16 kun han konkurrerede i World Rally Championship for tre sæsoner mellem 1984 og 1986, men efterlod et uudsletteligt mærke. Et par måneder efter start konkurrerende kom den første sejr: Ari Vatanen vandt 1000 Lagos på hans jord, Finland. Markerede start signalere en fantastisk episk

i verden. Peugeot vandt titlerne på piloter og markerer to år i træk i 1985 Timo Salonen og 1986 Juha Kankkunen. Vatanen nåede ikke mesterskabet, men fejede rattet i 205. Han vandt tre af de fem stævner spilles i 1984, men førte alle. Væk fra vejen på Korsika og et sammenbrud i Grækenland Afkortet stribe. I 1985, efter at have vundet i Monte Carlo og Sverige, den finske lidt meget alvorlig ulykke i Rally Argentina, og med 205 Evolution 2, som holdt ham pensioneret fra konkurrence to år og indirekte bidraget til den tragiske ende af gruppe B. Ari vendte tilbage i 1987, da Peugeot 205 blev recirkuleret til Paris-Dakar. Og selvfølgelig vandt han igen. den Peugeot 205 T16 Grand Raid Afrika domineret i to på hinanden følgende år, den anden takket være Juha Kankkunen. I 1989 flyttede han sin shell ved 405 Turbo 16. Dybest set den samme ulv med forskellig hud, og Ari Vatanen vandt igen to år i træk. Han sejrede også i ikke mindre berømte anledning til Pikes Peak 1988 kan sætte pris på den ekstraordinære korte Jean Louis Mourey 'Climb Danc'. Billederne gør det klart, at Vatanen, og i forlængelse heraf førere af disse biler var virkelige superhelte.

Erobring World Rally Championship

Ud over hans resultater, den sammenhæng, hvori Peugeot indførte sit styre giver mere vægt på disse bedrifter. Spændt af erfaringerne Talbot Sunbeam Lotus og ansporet af en alvorlig krise, Peugeot besluttet at gå i gang med erobringen af World Rally Championship, klar til at lykkes eller ja. Og han gjorde det med en dristig projekt: den første rallybil mid-motor og firehjulstræk.

Karetmager Heuliez mens fremstillede grundkonstruktionen er udført i hånden på fabrikken Peugeot-Talbot i Boulogne. Den racing afdeling Peugeot Talbot Sport skabt i 1981 og kaptajn Jean Todt (Teamleder), Jean-Pierre Boudy (Motor) og André de Cortanze (Chassis) satte sig for at bekæmpe ikke mindre end Audi og Quattro og Lancia med 037.

Siden indtastning konkurrence, Peugeot 205 T16 domino og i sit første hele år vandt verden titel, endte hegemoni Audi Quattro og selv thrashed han berømt Audi S1, du fik kun at vinde et løb. Alle gruppe B, som derefter blev fulgt hans mekaniske tilgang: Ford

RS 200, Lancia Delta S4 og Austin Metro 6R4. Og alle blev besejret. Dens første udgave udkom i Tour de Corse 1984 og officielt tilgængelig 350 hk. Udviklingen 2 havde også sin dåb i corsa sport test det følgende år, 1985. Dens motor og udvikle 480 hk. Men denne udvikling var næsten en mutation,

derfor den betydelige stigning i magt som den æstetiske transformation, der er påført bilen, pakket med aerodynamiske anordninger. sikkert

1985 Gruppe B biler overtrådte grænserne for grund selvom beslutning af FIA til at forbyde disse super maskiner, Det var den nemme vej og markerede afslutningen på en meget kraftfuld og skrige hurtige biler, men deficient i sikkerhed.

Du kan også være interesseret

Ford Escort RS Cosworth

Mercedes 300SL

Renault 8 TS coupe prototype

Helligdommen af ​​de glemte biler (billeder og video)

Sæde 1200 Sport Bocanegra