klassiske test: Renault 5 Cup

klassiske test: Renault 5 Cupklassiske test: Renault 5 Cupklassiske test: Renault 5 Cupklassiske test: Renault 5 Cup

I modsætning til 2CV, den Renault 5 Det tog mig længere fuldt aktiv som journalist-tester i den automotive tema. Faktisk kunne vi endda betragtes som delvis forgænger (fordi de gik til forskellige målgrupper), R4, og syntes da jeg holdt min debut i denne verden, men i tidsskriftet 'Speed'. Men præsentationen af ​​R3 / R4, i den franske Camargue, ikke røre mig gå, så jeg var nødt til at vente endnu et år, indtil en test i Spanien, for første gang alternativ at Renault havde kun 2 CV. Men da han dukkede op R5, jeg tror tidligt 1972, Jeg var allerede i Autopista og præsentation, også i Frankrig, jeg rørte denne gang til mig, derfor kan håndtere flydende på fransk, og fordi de få forsøg, der blev foretaget derefter var praktisk taget den bevare mine.

Denne gang lanceringen fandt sted på French Bretagne, især nær byen Lorient, idet der som udgangspunkt et luksushotel, som igen udfoldede i det, der dengang kaldte spa og nu viser sig at være 'spa'. Hvis "uforlignelige" præsentation gjort en indvirkning blandt gruppen af ​​spanske journalister, ikke mindre gjorde produktet præsenteres af Renault: R5. sparsomt et år tidligere, og i Lanzarote, vi havde deltaget i præsentationen, som i mange år var hans store rival, Seat 127. Diskussioner mellem tilhængere af både bil fortsatte længe efter forsvinden af ​​begge (og stadig i dag i nogle fora), men bortset fra deres dyder, hvad er ingen tvivl om, æstetisk, Renault markerede et vendepunkt i design, især i betragtning af vi taler om biler Segment B.

Renault 5 Cup

Og, næsten fyrre år siden, linje i almindelighed og nogle æstetiske detaljer i særdeleshed, udgjorde en reel revolution. Meget specifikt er formen og placeringen af ​​de bageste lys var en overraskelse, fordi hidtil plejede at være, i det mindste i biler af denne størrelse, små røde prikker og rav runde, firkantede eller svagt rektangulære. Og se dem integreret i designet bagside C søjle, en stor vertikal dimension (senere rejst i 'restyling') og placeret meget højere end hidtil sædvanligt, antog et chok.

Selv om det var ikke den eneste detalje, der også forlygterne var godt integreret i designet af forsiden, og laterale egen krop, med omfattende beskyttelse, også det repræsenterede et stort spring fremad i design. Efter et stykke tid, har baglygterne udviklet sig i den retning, markeret med Renault (Volvo og Mitsubishi var de første til følge), men R5 har æren af ​​at have erstattet hvad indtil da var de 'drivere' for elementer perfekt integreret belysning design, og ikke som en obligatorisk tilsat.

Teknisk set R4 R5 afledt, Med hensyn til den center-langsgående motor, med kasse udkragede forskellen ændrer forude. Det var en eksklusiv introduktion af det mærke, som også fundet sin plads i både R6 og R16, et par biler segmenter placeret en to ovenfor, hhv. Denne implementering havde den fordel, at tilbyde en deling afbalanceret vægt, men den subtrahere ulempe beboelighed; Endvidere situation gearkassen ført til armen var i samme position som i Citroen 2 CV. En høj procentdel af spanske bilister på det tidspunkt, tilføjet alle biler af de to mærker med et sådant arrangement, som blev ført med så ejendommelige transmission kontrolsystem; system, der har for nylig tilbage delvist, med nogle løftestang, driften af ​​et styrekabler og ikke af barer, forlader midten af ​​instrumentbræt.

Renault 5 Cup

R5 Det var en behagelig bil suspension, selv Han nåede ikke graden af ​​afbalancere Citroën; Desuden fra begyndelsen og han førte den "Sierra" motor fem hovedlejer, en detalje, der indtil da var ikke for almindelig. Men som jeg siger, og selv gav meget spil som pålidelig, sikker og komfortabel vejgreb køretøj, virkningen af ​​R5, især i de første år efter lanceringen, kom meget, så personale, slående og moderne i sin linje, at i lang tid forblev den mest avancerede var mellem de små biler, som det dengang hed B-segment biler

en version af særlig betydning Det blev kaldt R5 Cup, selv senere optrådte han en højere magt R5 Turbo ved overfodring, men hvis mekaniske afledt fra andre allerede kendt (R11 Turbo) og anvendt fladt hoved af parallelle ventiler.

Fordi betydningen af ​​'Cup', bortset fra tjene som grundlag for et par år med single-konkurrencen (Deraf navnet), det er takket være ham endelig han nåede det spanske marked berømt Gordini halvkugleformet hoved med side knastaksel men dobbelt vippearm, at ledforbundet i den modsatte retning. Lanceret med primitiv R8 Gordini og derefter Gordini R12 og R16 i TS, præstation var klart bedre end den flade butt. Anekdotisk, kan jeg sige, at jagtet ham i langt over et år for at få en test, indtil antage, at Trætte står i Fasa-Renault besluttede at sætte et drev i denne park. De fleste kolleger hverken kendt eller derfor aldrig takkede mig, men takket være min stædighed testet.