Biler til erindring: Seat 1430 1974

En klassisk test Seat 1430En klassisk test Seat 1430En klassisk test Seat 1430En klassisk test Seat 1430

den 70'erne i sidste århundrede De levede ankomsten af ​​legendariske biler. En af de saloner mest populære på det tidspunkt var det 1430 Seat, hovedpersonen i denne artikel klassiske bil til erindring. Derefter kan du nyde den oprindelige fulde bevis blev offentliggjort i nummer 334 af magasinet Motor Classic.

"Før picking en coupé, en cabriolet eller turbo, Gonzalo foretrukket frigivelse i hobby med dette sedan, udbredt i den første halvdel af året 70. I dette tilfælde en klassiker i misundelsesværdig tilstand og god walking.

Gonzalo er en heldig fyr, men da han skrev den romerske digter Vergil, held kun hjælper vovemod. lidt over et år siden, hun flyttede fra Madrid til Badajoz med den hensigt at købe sin første klassiker. Han havde besluttet at han skulle være en 1430 Seat og han ledsaget af Alexander, ven og velbevandret i mekanik sådan salon RWD. Pacense i hovedstaden i et værksted venter på dem Amaranto Rød farve model der stjerner i denne artikel, og havde set annonceret til salg.

1430 SeatDe kunne lide det, da de så det, men inden forhandlingerne skulle uploade til lift og undersøge det i dybden. den lav De var sunde, kroppen nyligt malet i sin oprindelige farve, korrekt transmission og motor renoveret en 0 km. Han havde udgivet i oktober 1974 som derefter blev lederen af ​​banegården i Badajoz, som holdt ham indendørs, bruges moderat og holdes i den nævnte da slå garantien værksted.

også De var blevet renoveret inde tag, sæde polstring, den gulvtæppe og trimmer dør nappel, alle med udgangsmaterialer. Desuden havde udstødningsrøret blevet erstattet af en Duramax rustfrit stål, hvilket giver tillid til, at dette afsnit ikke vil medføre ulemper.

således, Dette sæde 1430 Han var klar til at fortsætte med at blive brugt til en håndfuld år, hvilket gør kun periodiske olieskift, filtre og rettidige justeringer. Faktisk Gonzalo havde været Alejandro hus en uge før, at vi gjorde photo shoot og test. Og det føltes at ledelsen var blevet mere vag, og at bremsepedalen ned mere end normalt. Begge abnormiteter blev afgøres, efter justering af styrehuset og fortsæt til udskiftning af både slangen og fornyelsen af ​​bremsevæske.

1430 SeatMed bilen stadig hvile på sine forreste seks luftindtag placeret mellem kofanger og gitter, særprægede værdsætte 1430 Seat "potenseret". Det blev også bemærket, at gitteret har overskydende krom lameller, da der i denne serie kun skinnede centrum krydses af Seat rektangulære skjold. deres 75 CV, opnået den samme ordning som udgave udkom i 1969, De er opnået takket være en eksplosion kammer redesignet en anden karburator og ventilstyring steget med seks tiendedele af en millimeter, mens kamakslen beholdt samme diagram 19-48-59-8.

Ellers når din profil eller bageste set denne bil har en lignende æstetisk at der havde modellen siden 1971, når perlerne blev tilsat i hjulet, ventilationskanalerne ventiler i de bageste stolper og baglygterne duplikere.

med den hætte åben, viser, at motoren har bekvem adgang til de ledende komponenter, såsom tændrør, tænding distributør, spolen eller karburatoren, mens gearkassen er skjult under skillevæggen med bæreren. Ja, denne bil gør opmærksom på garantierne ifølge en nylig Seat Ibiza, som skjuler det moderne batteri. "Hvis jeg nu de sorte batterier med din killing kæledyr Tudor, tilovers coveret," siger Alexander.

1430 Seatefter åbning flad dørlås og sidde, er det værdsat synlighed alle vinkler, det ville være endnu bedre uden disse deflektorer trekanter hvis design blev allerede forældet på det tidspunkt. soft touch på læderrat, efterlader usynlig bøjle traditionel hårdt og plasticky. Modsat de to cirkler, der omfatter instrumentering, der består af en mærkning speedometer 170 km / t og cuentavueltas gul zone fra 5.500 rpm og rød fra 6000. De ledsages af niveauet af brændstoftanken, termometer kølevæske og fem vidner.

Vi gav fjerne måtten typisk for tiden, så at farven på gulvtæppet var at værdsætte og quedasen godt i synet af tre pedaler suspenderet. Førerpladsen kan justeres ryglæn vinkel og afstand, men vi er nødt til at vælge den mest rimeligt alternativ, er det umuligt at være helt tilfreds med dette sæde og krankboksen. Derimod er de fleste af kontrollerne er i deres logiske sted indtil selv den sfæriske knop Shifter, der ligger i det nøjagtige sted, de ville se blindt.

Ved at blive ved lov obligatorisk udstyr siden januar 1973, denne bil har standard sikkerhedsseler i forsæderne Tyverisikringssystem og anti-tyveri system, der låser rattet. Med hensyn til sidstnævnte stoppede ikke dengang var en af ​​bilerne mere "lånt fra lånt" på grund af sin ydeevne, betydelig spredning og intern brug. Også det funktioner opvarmet bagrude og tonet glas, to muligheder fabrikken bygget i de fleste enheder.

1430 SeatVed at sætte motoren i gang, det advarselstegn olietryk, at pumpen opfylder sin funktion korrekt slukker med det samme. i en flad vej og med to personer om bord, de to første kørsler og derefter vi kommer til kort i tredje ved 60/70 km / t, til shuttle tager pulsen i et ensomt og med lettere kurver rute. I den situation, at bilen er komfortable og håndterbar, motor vippearme og lateral knast høres og accelererer fast intet at give gas. Trække retning er hurtig og de fire skiver 227 mm opnå en fejlfri decelerationer, som i en bil denne gang. I stedet trin en ujævn område det gør vi langsomt ned, for at forhindre den stive aksel hoppe tilbage så brat.

Et par kilometer senere adgang til en motortrafikvej lidt overfyldt. Hurtigere fra banen Derudover har bagakslen dulmer og i løbet af et øjeblik, vi fjerde den lovlige grænse på 120 km / t real, takket være en præcis Shifter og kort turné. Under disse omstændigheder motoren roterer med 4.800 rpm i sko tager en moderne dæk 155/80 R 13. Denne måling er tættest at montere serien, men forkorte udvikling 2,5%. I denne ordning, kan mekanikken gå uden risiko, men det er for højt mængden af ​​støj bidraget med den hvirvlende luft og motor. Hvis nogen havde han allerede er engageret femte gear.

Faktisk var Gonzalo kigger forgæves måde forlænge udvikling, noget, som andre fans også vil bestræbe klassiske fire marcher. Indtil han fundet den bedste løsning, som er ikke teknisk, men sund fornuft. Siden 1430 Seat Det er designet til at køre med smidighed i den gamle to-vejs gade, det er glædeligt, at slags cirkulære stier. Og endnu bedre, hvis virksomheden mangler bump og uregelmæssigheder.

I denne plan, ideel til fritidsbrug bil, er det en fornøjelse at rejse til kontrol af denne salon hvis alder overstiger fyrre. Det er rigtigt, at vi skal tilgive en noget vag styretøj og ophæng udført galt med grynet asfalt. Til gengæld dette emne baseret på dens livskraft og for en tilstand blandt hans Gonzalo og Alexander er ansvarlige for at bevare."

teknisk dataSæde 1430 (1974)
motorlangsgående foran, inline 4-cylindret
forskydning1.438 cm3
magt75 hk ved 5.400 rpm
trækkraftEn baghjulet
forandringmanual 4-hastighed
maksimalhastighed155 km / t
gennemsnitligt forbrug9 l / 100 km

Du kan også være interesseret

- Den hemmelige historie Seat Ibiza I: den officielle bil af Barcelona'92

- Seat salg, den bedste i 16 år

- Alle nyheder og tests af klassiske biler

- Således gendanne en Seat 600 cabriolet (video og fotos)