Biler til erindring: Saab 900 Turbo (købsvejledning)

Køb Guide: Saab 900 Turbo, en mytisk bilKøb Guide: Saab 900 Turbo, en mytisk bilKøb Guide: Saab 900 Turbo, en mytisk bilKøb Guide: Saab 900 Turbo, en mytisk bil

Forskellige ikke lig bedre og endnu, en af ​​de største attraktioner i klassiske biler er mangfoldighed. Nu bilen er ensartet, homogen og ortodokse. Måske nogle gange endda han er kedeligt. Før var der mere teknisk og æstetisk sort.

En af de mere heterodoks Saab mærke har altid været og det lader til, at dette har en dobbelt fortjeneste: For det første var det med færre ressourcer end konkurrenterne. Endvidere Han forblev trofast mod sin måde at gøre tingene næsten til enden.

den Saab 900 Det er muligvis den bedste oversigt over hvad der har været Saab, især turboladede versioner. Saab 99 Turbo arvtager af 1977 900 legemliggjort tanken om at anvende Saab turboladning ikke udelukkende til sportsvogne. Stort set turbo udvikling er designet af den svenske ingeniør Per Gillbrand, hvilket forklarer dens anvendelse: "Alle biler har en oliepumpe, en brændstofpumpe og en vandpumpe. Så hvorfor ikke en luftpumpe, hvilket er, hvad der virkelig er en turbo?". Han havde ret.

Saab 900 Turboden lavtryk turbolader (Den amerikanske version af 900 blæste op til 0,5 bar) var udgangspunktet. Den tekniske udvikling af motorerne er uovertruffen i enhver brand Saab dimensioner. Og på den stil Saab 900 Turbo, ikke mere at se de udvendige og indvendige billeder. Den meget buede forrude på den lodrette akse eller driver-orienterede instrumentbrættet er blot nogle af de funktioner, der har altid skelnes. På Saab Klub Spanien er der meget mere information end vi kan give her og er måske det bedste sted at finde enheder til salg.

Saab 900 Turbo motor og transmission

den Saab 900 Turbo motor (145 hk) er i sig selv fast: Kan overstige 200.000 km i god stand. I koldt stående og bør revideres køling slanger og sørge for, at generatoren ikke er i bevægelse. Med motoren i gang og kold, skal den se på støj fordeling godt misforhold stødstang eller fordi kæden slid. Tab er mest almindelige olietætninger krumtapakslen tætning distributør og ventildækslet. Med bilen kører med fuld gas i en lang march fra hastighedskontrol lav, at trykket af turbo når den røde zone. Den samme fremgangsmåde blev anvendt til at observere en eventuel olieforbrug (segmenter, turbo eller ventilstyr, ikke billige alligevel).

den mest almindelige Saab 900 Turbo Problemet er ikke i motoren selv, men i stande, oprindeligt gummi og siden 1986 hydraulisk. Den første og anden er dårlige, værre. Den mekaniske arrangement hjalp ikke: motoren vippes 45 grader og gearkasse under den. Sæt motoren med hætten åben er den bedste måde at se, om det bevæger sig for. den svageste punkt af 900 Turbo er gearkassen, meget vanskeligt at erstatte, og endnu sværere at reparere. Symptomer på problemet er den omvendte spring (som er svært er normalt, er ikke synkroniseret), den tredje ridser eller omkostninger tage den femte.

Saab 900Saab 900 Turbo: ramme

den suspension har også sin oprindelige side. Er foran parallelogram med overlappende trekanter og bag, en stiv aksel tværs omfattet med en Panhard stang og på langs med en unik parallelogram Watt, hvor den forreste arm tilvejebringer støtte for fjederen. En suspension tilberedes og de eneste fælles problemer, der kan forekomme, er bushing slid, især af den øvre forreste trekant.

den Bremser er også en kilde til problemer. I versioner før 1987 parkering er på forhjulene og kræver særlig omhu for at fungere korrekt. Det er sjældent at finde en Saab 900 Turbo otte-ventil med ABS og næsten bedre ikke at have et muligt problem, fordi det er dyrt; øje vidne fordi nogle afbryder for at skjule fejl. Den største ulempe, der kan give retning er væsketab. Hvis det sker, er det let at påvise ved tanken ved indgangen af ​​pumpen og mindre let i racket. Som altid være på vagt, hvis der er nyvasket. Hvis der er slør i den retning, generelt er knæskaller. Problemet er, at det er svært at finde reservedele.

Saab 900 Turbo: billederTRX hjul monteret Saab i 1980 for de fem-dørs krop og i 1981 for alle Turbo; så stoppede han bruger dem. Hvis det er muligt, er det bedst undgås, fordi finde dæk TRX er vanskeligere og dyrere end en normal.

Saab 900 Turbo: Indendørs og elektricitet

Ligesom mange biler fra 80'erne og 90'erne (ikke ualmindelige i Audi på den tid), Inde taget af Saab 900 Turbo slukker med lethed; rettelse hverken vanskelig eller dyrt, men du er nødt til at finde nogen, der gør godt (det er en reparation, der egner sig til byggesjusk). kan også saves af den del af instrumentbrættet eller instrumentering. Et split dashboard kan nøjes med en del, der dækker; Det er ikke svært at finde på internettet, men ved, hvad den rigtige kvalitet. Strømafbrydelser ikke går ud over snavsede eller defekte kontakter.

Saab 900 Turbo: priser og værdiansættelse

model

år

pris

900 Turbo

1978-1989

1500-6000 €

900 Turbo 16

1984-1993

5.000-15.000 €

Du kan også være interesseret i:

Alle vores nyheder Saab

Det var Saab 9-3 1,9 TTiD

Test: Saab 9-5 3,0 TiD