Biler til erindring: Alfa Romeo 75 V6 QV

Alfa Romeo 75 V6 QV, en uforglemmelig klassikerAlfa Romeo 75 V6 QV, en uforglemmelig klassikerAlfa Romeo 75 V6 QV, en uforglemmelig klassikerAlfa Romeo 75 V6 QV, en uforglemmelig klassiker

Som kasser af Alfa Romeo ikke gå for opdrift, når udvikle erstatning Giulietta sedan de besluttede at udnytte sin struktur og fastholde den samme akselafstand. I stedet vil den nye model har udhæng længere og siden lanceringen ville have ikke blot den biárbol traditionelle motorer mærke, men også den kraftfulde V6 2,5 liter og en turbodiesel sacrílego 2 liter og 95 CV, leveret af det italienske selskab VM.

Alfa Romeo 75 V6 QVAt fremhæve i sidebillede den forreste og høj bageste nedad, Ermanno Cressoni brugte en æstetisk detalje, der personliggør stilen i denne Alfa Romeo 75, med tilsat i området af en strimmel af gråt plastmateriale langs legemet. Men i hans oprindelige serie denne model løb ind et tilbageslag, da det var tænkt som ikke kunne eksportere til det amerikanske marked appetitvækkende. Var nødt til at skabe for en kofanger, der overholdt amerikansk lov, årsag andre diseñasen tykkere og forsynet med sidefolder, der øger længden af ​​kroppen ved 90 millimeter, og til gengæld, absorbere uden buler chok produceret ved hastigheder op til 8 km / t.

Alfa Romeo 75 V6 QV: teknisk

Ud over disse kofangere installeret siden 1987 i de enheder, der er bestemt til USA, hvor det blev markedsført som Alfa Romeo Milano Verde og kun sælges sammen med V6 motor, denne ændring viste sig ideel til skelne Europa som den mest magtfulde model i området: Alfa Romeo 75 V6 QV. Således blev kendetegnende for der er ledsaget af et aletines og et angiveligt aerodynamiske trinbrætter gjorde forskellen, fordi det tjente til at fremhæve den geniale 75 Amerika, meget som luciese i bagklappen pålydende 75 6V 3,0, temmelig intetsigende. I stedet saltet sætte sin melodiske V6 3 liters få 188 hk og raspes 220 km / t hastighed, selvom kroppen havde en løs modstandskoefficient Cx 0,40.

Som om det ikke var nok, Amerika Alfa 75 havde en ramme niveau kræver mekanisk. ved siden af Dion bagaksel effektiv, Hun bar så generøse dæk måling 195/60 VR 14 og indeholdende en bageste fjedre stivere, hårdere spjæld og en tykkere stabilisator stænger, 22 mm frem og 21 tilbage. De afsluttede hele en 3.2 vender retning mellem proppen og hætten, fremmøde ned som hastigheden øges, og installation baseret bremse Brembo fire skiver, med ventileret front og valgfri ABS-systemet. Også i transmissionen til bagakslen det havde ændringer siden indarbejdet en ZF begrænset slip differentiale til 25 procent og en bageste gruppe 11/39, som for kolleger, der forsøgte i vores magasin MOTORVEJ syntes for lang til over 1988, selv med få motorveje og det drejer sig om en sportssedan tilgang.

Alfa Romeo 75 V6 motor QVAlfa Romeo 75 V6: motor

Fremadrettet til 1991, hvor bindende motorer på 2 liter katalysator tuviesen empleasen og blyfri benzin, blev de italienske Alfa Romeo ingeniører tvunget til ændre V6 motor. Og resultatet var imponerende, som drivmiddel opnåede katalyseret 192 hk, tilsat til en maksimalt drejningsmoment på 25,5 mkg ved 4.500 rpm. Samtidig blev den bageste gruppe erstattes med en kortere 11/41, for at drage fordel af den øgede effekt og højt drejningsmoment lille fald i lav.

dette V6 3 liter, noget mindre elastisk og mere kraftfulde, det er den førende udgave Alfa Romeo 75 V6 Quadrifoglio Verde, fremlagt i efteråret 1990, og som kopien af ​​billederne tilhører. Dens første ejer var en ingeniør på INTA (National Institute of Aerospace Technology) i Madrid, der behandlede ham omhyggeligt og solgt snart bror til en mekaniker, der arbejdede på den officielle værksted Povedilla, beliggende i Madrid-gaden af ​​samme navn, og dyb viden om mekanikken i modellen. For tolv år siden solgte han den til Alexander, der straks fortsatte med at rense det i dybden og at erstatte væske smøring kredsløb, bremser og køling og smøring af gearkassen og differentialet.

Kopier som denne V6 Alfa 75 QV viser, at når en bil er plejet og gør vedligeholdelse påkrævet, kan tjene for mange flere år og kilometer end normalt. i testtidspunktet, viste sin kilometertæller 367,710 km, en respektabel figur, der ser fantastiske set samlet. Faktisk havde sin ejer været den forrige weekend i en alfista rally i Kotarr kredsløb, nær Aranda de Duero, hvor han skød hurtigt tempo, der tillader dets motor og chassis.

Forudses stadig ubevægelig, skinne i modsætning med kroppen De Speedline hjul 16 inch diameter og 6,5 inch i halsen. Hans fødder bære nogle sko dæk måler 205/45, bevarer den samme udvikling og dens lavere profil giver greb asfalten. Allerede installeret før læderrat, skal du trykke justere placeringen af ​​rattet højden og dybden, samt sæde afstand og ryglæn vinkel, mens Alejandro peger over bakspejlet for at indikere, at der ikke, som i fly, kontakterne er indvendige lys og forreste magt vindue kontroller.

Interiør Alfa Romeo 75Instrumentering, som er normalt generøse i Alfa Romeo, tilbøjelige til optimisme og mere læselig script i hvid tone, er sammensat af en speedometer gradueret til 260 km / t, en cuentavueltas rød stribe som starter ved 5.800 rpm, Kølevæske termometer, olietryksmåleren og brændstofniveauet hvis nålen ikke at stadig på snoede veje. Og, i det centrale område tilføjer et digitalt ur og en central kontrol.

Alfa Romeo 75 V6 QV: op

Kontakt, start og den musikalske lyden af ​​motoren og V6 tager stafetten. Med den rolige tomgang, den første gear går uden at ridse, håndbremse frigivelse det aeronautiske stil og partiet begynder. Selvom ændringen kræver en vis ro til at flytte fra en hastighed til en anden, den kontinuerlig kraft af motoren gør bevæger sig hurtigt speedometeret nålen i de tre figurer. I en lang lige, er 75 pakket og lyden af ​​luft høres mod forruden og spejle. Dog ønsker at reducere en tredjedel, der kan nå 140 km / t, at sende V6 dyriske musik og acceleration formåen.

På samme måde i de hurtige sving rammen af ​​denne Alfa Romeo 75 V6 QV adlyder, hvad der er bestilt fra rattet, og det viser, at denne endelige version sædet afholdt i stærk støtte. Men hvis turn er mere snoet, kommer ud en svag understyring tendens, kroppen læner og bare dreje på hjulet en smule for at følge den vej. Og hvis vi tager gas i denne situation, bagakslen er ansvarlig for opretholdelsen den bageste og er med til at fuldende tur. I denne forbindelse er involveret også en afstøbning af afbalancerede masser og generøse udstyr dæk. Vi forsøgte at bremse energisk plan og var imponerede, fordi svaret er stærk og let at dosere.

Derudover Denne Alfa 75 V6 QV har en komplet udstyr og dens afslutning er ganske nøje, især i forhold til det emne i disse år præget de italienske biler. Og altid holde æren af være den sidste salon Alfa Romeo før mærket blev absorberet af Fiat-koncernen. Kort sagt, en markant sportslig bil, som nyder køreglæde næsten som om det var en sand coupe men har en behagelig og rummelig bagsæde og bagagerum præsentabel.

ark Alfa Romeo 75 V6 3,0 QV (1991)

motor

6 cylindre i V til 60 grader

forskydning

2.959 cm3

magt

DIN 192 hk ved 6.000 rpm

transmission

baghjulstræk

forandring

manual 5-hastighed

Largoxanchoxalto

4,42 x 1,66 x 1,40 m

vægt

1.250 kg

maksimalhastighed

222 km / t

gennemsnitligt forbrug

10.4 l / 100 km

Produktion tid

1990-1992

pris

2000-8900 euro

Du kan også være interesseret i:

Klassisk at huske: Dodge Serra Boulevard

Klassisk at huske: Audi Quattro

Klassisk at huske: Seat 127 og Fura