Biler til erindring: Peugeot 205 GTI (fuld oprindelige prøvning)

Peugeot 205 GTI, en populær legendariske sportsPeugeot 205 GTI, en populær legendariske sportsPeugeot 205 GTI, en populær legendariske sportsPeugeot 205 GTI, en populær legendariske sports

Fortsæt med at huske takket være vores Hemeroteca af Iberian Motorpress, den originale tester legendariske biler i bilens historie. eget kapitel, selvfølgelig, er Peugeot 205 GTI nødvendigvis en populær sport med hvem han voksede op (og drømte) en hel generation af EGB. Denne gang går vi tilbage til juni 1987, og den 113. af vores Automobile magazine at inddrive hele artiklen. Maksimal underskrevet af Sant og under oprindelige titel af "Chapeau" Vi forlader dig med en test for hukommelsen. Du nyder det så meget som os. Så det havde ...

"The GTI saga intervallet 205, fra starten han kendt for sin lyse adfærd, men da det første version af 105 hk, som fulgte 115, er det bebrejder en mangel på effekt, især i forhold til sin lyse ramme og konkurrencen tilbydes. Det er krævende, navnlig 205 GTI har altid syntes os en enestående bil, men med lidt "klo". Deres adfærd er så ædel og føjelige, der giver indtryk af, at din flyer enten umiddelbart bliver en god chauffør. den udgave 1.9 liters, uden dramatisk forbedre leveringen, giver en bil, der stadig er ædel og effektiv, men med en langt mere aggressiv adfærd.

Forklaringen er enkel: denne version er ikke opnået ved at placere en 1,9 motor i en GTI altid, men involverer ændringer i rammen. Til at begynde med, hvad er indlysende dyrebare hjul baserede aluminiumsfælge seks inches lang og femten diameter skoet med tilstrækkelig dæk måler 185/55. Sideløbende hermed en bageste stabilisator tykkere og nye indstillinger af foran og dæmpning De gør denne model en bil fra en knusende effektivitet.

Peugeot 205 GTImåske ikke så føjelig som deres forgængere -i det er faktisk-men ingen ændring giver meget sjovere kørsel. den understyring aldrig vises, undtagen vildt accelererende lukket baggrund kurver og skydere, og ryggen er aldrig glide på egen hånd, men er opmærksom og ved den mindste antydning af os hjælper os med at gøre kurven. den motoriske færdigheder er ekstraordinære, Vi skal huske sin længde, vægt og kraft. Peugeot er fortsat i denne model så elsket i Austin teknik til at sætte "et hjul ved hvert hjørne"Med denne opnår en beskåret længde, men med god slag -2,42 meter-uden overhæng, så håndteringen er eksemplarisk. Sporene er også meget mærkbar, så den støtte bunden af ​​bilen kan ikke være bedre.

den tid opnået i vores hurtig rundvisning er umiskendelig tegn den enorme effektivitet bil. Hvad enten i meget stærk klæbeevne og kuperet vej, og motorvej, Perfekt stabilitet, men med en Bil livligere reaktioner at det var en gang. Naturligvis alt har en modpart, og at agility kurve også takket være den tykke stabilisator bar have en negativ effekt efterfølgende. Denne effekt manifesterer sig i voldelig bremsning på uregelmæssig jorden, når den bageste tilsyneladende ønsker at komme foran, som om overdreven bremsning tilbage, hvilket ikke var tilfældet. Men denne mindre ulempe mere end opveje de fordele, der indebærer.

som Bremse snak, Implementeringen af ​​disse har en fejlfri præstation i form af magt og udholdenhed. Touch er det allerbedste, vi husker, og det giver os mulighed for at 'stop' bilen præcist og hvor vi ønsker. selv mangler ABS, så populære i sportslige øjeblik, vi virkelig tror ikke gør nogen fejl. Med sådan bemærkelsesværdig optrapning, så snart føreren er noget ekspert, er der ingen større problemer eller våd.

Peugeot 205Som vi har set, stabilitet og bremsning De er på det højeste niveau. Kun ét element er et hak nedenfor resten af ​​rammen: vi henviser til adresse. Med nye suspension indstillinger, er styringen begynder at være tung i tacking områder, er heller ikke, med 3,8 omgange lås til at låse, for hurtigt. I en anden bil, ville der ikke være nogen indvendinger hit, men i dette det har en sådan ophobning af fuldkommenhed i sin ramme, er lidt løftet fra resten. sandsynligt med fremragende styretøj de 309 GTI det ville udligne problemet.

Peugeot 205 GTI: motor

Set som rammen, er det tid begynde at analysere mekanikken, værdig mange komplimenter som dette. Højdepunktet i denne motor er dens fantastisk par til enhver regime. med en dejlig forandring at bruge, rimeligt lukket relationer, og en mekanisme, der skubber lig med 2.000 til 6.000 omdr./min, skal være til hensigt at bo ud af krogen uden trækkraft på en kurve.

Lidt andet er der at sige motoren, fordi selv imponerende i første omgang, da vi fik brugt til det vi glemmer; og at vi trykker på pedalen til højre, vi er på march vi er, vi vil have en god antal heste. Det er nemt at vænne sig til det gode. Skift vi har talt i forbifarten, men at være en Peugeot, der er lidt at sige, for som alle er glat og præcis. Indlæg til løkke løkken, hvilket ville ændre ville være grebet på den anden mindre sofistikerede; ved en simpel bold, som, indtil det modsatte er bevist, forbliver den ideelle knop, i det mindste til at gå hurtigt.

Peugeot 205 GTI 1987Vi gemt nogen bemærkninger vedrørende forbruget. At være en sportslig karakter meget markant bil og ikke specielt billige, Vi tror ikke, det er et stort problem. Da endvidere tilbringer meget lidt som vi afgjort sagen ved. Hvad angår selve udførelsen er det værd at en sidebemærkning, fordi denne motor ikke har givet os hestene annonceret. Hjulet syntes ikke at mangle fordi motoren, takket være sin imponerende elasticitet viste sprudlende. Men efter at have foretaget fordele, hvis vi kunne se visningen af ​​tallene opnåede de manglede nogle heste, som vi endte vores bank bekræftede ruller. Med sin 130 hk fuld forhåbentlig forbedre figurerne, især acceleration og maksimal hastighed; som det er mere tilfredsstillende teoretisk end praktisk, for som vi siger, bag rattet, der manglede.

den 1.9 GTI indre er næsten identisk med deres forgængere, undtagen sædebetræk. cirka sæder, som vi kan betegnes som næsten perfekt ved at foretage en decideret sportslig kørsel, for sidestøtte er det næsten en Bacquet konkurrence. Desuden trods den mest farverige polstring og slående røde løber gør os ikke glemme, at dette afsnit ikke ophører med at være en beskeden 205. Og mere generelt det indtryk, at holdet, fordi bortset fra deres attraktive hjul, fremragende belysning udstyr og meget komplet instrumentering, også udstyret centrallås og ruder, så du kan ikke bede om mere; måske aircondition, men i en udpræget sportslig bil som vi anser ikke et element, hvis fravær er utilgivelig. Hvad der ikke overbevise os er rattet, Det er meget godt læder-touch, men alt for tyk og med meget lidt diameter. Til at køre virkelig, 38 cm i diameter er en fornuftig foranstaltning, og måske gøre det mindre et aspekt af "Racing Santander" men virkeligheden er meget anderledes, især i betragtning af, at ledelsen ikke er blød.

Med hensyn til den udseende, Vi tror, ​​at i dette tilfælde er det overraskende, hvor meget du kan ændre bilen til en enkelt hjul. Så langt så frygter vi, at efter at have testet bilen og se, hvor godt det går, vi synes pænere. Sandheden er, at uden at miste den fælles appel til alle Den 205-serien er langt mere aggressiv og sporty, og udtalelse vi har presset på for testen kan ikke være mere positiv.

Kort sagt, vil vi ikke skjule det bilen har fortryllet os. selv Vi vidste rammen og motoren 205 GTI 1.9, kombinationen af ​​begge elementer kunne ikke være lykkeligere. Uden at forlade sin rolle praktisk og let bil at køre, egnet til vores dame shoppe eller at hente børnene, 205 1.9 GTI er blevet afsløret som en sportslig fuldblods, i stand til at krydse tempo i næsten racerbil områder, og sikkerhed og nydelse flyer vanskelige at overvinde".

Du kan også være interesseret i:

VW Golf GTI MK1 GTI vs vs Peugeot 205 GT Turbo Renault Superfive

Peugeot 205 GTI og Rallye

Peugeot 205 T16