Biler til erindring: Renault 8 Gordini og TS (video)

Renault 8 Gordini og TS: to store klassikere, photosRenault 8 Gordini og TS: to store klassikere, photosRenault 8 Gordini og TS: to store klassikere, photosRenault 8 Gordini og TS: to store klassikere, photos

Tja, måske forskellen mellem Renault 8 Gordini og Renault 8 TS var ikke så anderledes, fordi den basen motor var stadig selv det samme, men adskillige modifikationer stor dybgang gjort det synes en anden. Vi følte nogle nysgerrighed for at fastslå, i hvilket omfang de var så forskellige disse to sande klassikere og der var kun én måde at gøre det: giver en TS Gordini og i god stand til sammenligning "in situ" første hånd. Vi var heldige, vi finde disse to exceptionelle eksempler ikke langt fra hinanden i Tiana og Caldes de Montbui henholdsvis holdes af to jøder samlere, der straks accepterede vores forslag.

Det er de Renault 8 TS

Vi startede med Renault 8 TS Jaume Vila lancer-mekanisk som sin far, Jaume Vila senior-, upåklagelig i og uden absolutte antal, at sjælden ting, selv bevarer den oprindelige hjulkapsler bil. Han tilhørte formanden for Alpine Club Catalunya, Jaume Segarra-altid det uudsigelige navn opstår, når vi taler om alle atrás- Renault og nu en del af den varieret samling af Vila. "Hjemme og det var en TS forklarer hans ejer-. Min far købte, da han giftede sig igen. Det var familiens bil i årevis, vi foretaget rejser til Andorra, gik vi på ferie, etc. derefter TS så meget, og det blev læst mere appelsin! Så solgte han og efter at have passeret gennem flere hænder endte med at komme hjem. Jeg var 17, og jeg kunne ikke tænke andet end at forberede autocross: barer, hjul, motor rørt ... jeg bare renset I hvad øjeblik ideen krydsede mit sind! Endelig holder vi stadig, men gjorde et vrag. TS ønskede en god samling, så da muligheden kom til at bo på Sagarra tøvede ikke. Du ved, det er en puristiske, hans bil var det bedste, han havde set, og jeg er meget krævende. Man, det er ingen Gordini men med sin 53 hk gør meget fint, det er en fornøjelse at bruge det ofte. "

Faktisk Renault 8 TS er som silke. Han havde aldrig kørt endnu en regelmæssig R8, så TS overrasket mig positivt. Dens problemfri drift, oplivet af den karakteristiske spinde af motoren, gør en tvivl om, at bilen har fyrre år. tilbud god styring fornemmelse, på alle tidspunkter det lader dig vide, hvor man træde forakslen, og uden nogen skud viser livlighed og smidighed.

Renault 8 TSDen twisty vej men rolig La Roca Òrrius er ideelt til at udforske de dynamiske kvaliteter TS hvis bageste sender os en advarsel, når du ønsker at bryde væk fra racing linje webstedet. den vag berøring af gearstangen kræver en vis tilpasning, men bilen er behageligt at håndtere og meget behagelig; sæderne er komfortable og holde godt, og woodgrain instrumentbræt giver meget det trick. Jeg vil sige, at æstetisk, den Interiøret er endnu bedre opnås Fransk end sin storebror.

Teknisk Renault R8 TS

motor4-cylindret inline

position: Longitudinal bageste

forskydning: 1,108 cm3

fodring: Karburatoren Weber 32 dobbelt DRC krop og mekanisk brændstofpumpe

magt60 CV (SAE) ved 5.500 rpm

maksimalhastighed145 km / t

Acceleration 0-1000 m: 39 sekunder

produktionstiden: 1968-1976

specialbyggede anlæg: 15.978

Det er den Renault 8 Gordini

Vi vender os nu til Renault 8 Gordini Josep-Marc Sabater, pensioneret landmåler og amatør pilot business hele sit liv, som bevarer flere, både klassiske og aktuelle racerbiler. Ejeren fascinerende Alpine A-110 1600 S Group 4, higede en R8 Gordini i sin samling. "Jeg ville køre en TS jeg forberedt grundigt i min ungdom, siger han, men han så Gordini beundrende, som næsten uopnåelige. Mens det viste sig i det sydlige Frankrig, og gik for at lede efter ham. Jeg bragte en masse dele. Det var fint, men jeg ønskede at sætte i hænderne på Luis Alcalá, der som du kan se har efterladt rigtig fint".

Renault 8 GordiniIntet andet starte den opdager, at det er noget andet. Indtil Pere, som regel alvorlige og velunderrettet, smilende høre brøl af Renault 8 Gordini motor. En lav hastighed går som en almindelig bil, kunne vi bruge det til at gå få brødet, men vi gik på (klar med skarpe sving og synlighed stretch) forlader dyret inden. Jeg er ikke Ragnotti, bien Sur, selvom jeg indse, hvor skuddene gå. En morgen sidder ved siden af ​​Gordini blev intenst træning for at lære som helhed bevæger tilbage til 100 hk...

Jeg er forbløffet over, hvordan meget walking denne R8, hvor godt det holder på asfalten og føjelig er at bringe. Nu forstår jeg, hvad du fortalte mig år siden nogle af mine franske venner, motorjournalister og veteraner. Jeg har altid troet det lidt overdrevet patriotisme eller chauvinisme sikkert, men jeg bevise dem ret. Jeg kunne se, at jeg var forkert: R8 Gordini, med sine godt-primet med to store motor Weber skal være faldet som manna fra himlen på quemadillos af tiden; -To afbalanceret chassis og spjæld hjul tilbage og stabiliserende skiver på begge aksler, to benzin tanke Han lærte en hel generation af piloter Indrulleret i sin formel fremme hvordan han måtte kæmpe hjulet. Ligesom hvad der ville blive den spanske TS Cup, men med det dobbelte af hestene skubbe tilbage.

Teknisk Renault R8 Gordini

motor4-cylindret inline

position: Longitudinal bageste

forskydning: 1,255 cm3

fodring: To Weber karburatorer dobbelt legeme 40 DCOE

magt: 103 CV (SAE) ved 6.750 rpm

maksimalhastighed175 km / t

Acceleration 0-1000 m: 32 s

produktionstiden: 1966-1970

specialbyggede anlæg: 8981

Du kan også være interesseret i:

Renault 8 TS Coupé: prototypen "Made in Spain"

Biler til erindring: Renault 5 GT Turbo

Biler til erindring: Renault Espace