Sæde 127

Sæde 127Sæde 127Sæde 127Sæde 127

Hvordan vi er blevet kompliceret liv! bare 903 centimeter kubiske motor, lidt over 700 kg vægt og en stor krop og lille indefra og ud, den plads 127 Den bruger lidt, er adræt i både by og motorvej kørsel og stadig finde en meget praktisk bil. Men i dag koster det at finde en plads 127 fremstillet i 1972 eller 1973, af dem, der havde en lys gul, grøn eller rød. Tusinder af dem blev skrottet, andre overlever takket være fortsat at yde service og vi kender nogle, der er ganske gode, men givet foreløbig dvale lav, mens deres ejere gå over stille og roligt. Og er, at på området for plads indsamling, seks hundrede i alle dens former hun fortsætter med at erobre hjertet af en god portion af seatistas.

Men de første enheder af plads 127 allerede de har mere end tre årtier gamle. Hvis det var mindre udbredt model, der kan nu gå om trediverne, den 127 videregive dem ubemærket, men vi taler om den mest solgte bil i Spanien mellem 1973 og 1978, og også et godt stykke fra sine konkurrenter. Faktisk er den Fiat 127 -twin-bror var også den bedst sælgende bil på tværs Europa fra 1972 1974.

entusiasmo egen utålmodighed af unge, undertiden med så lidt råd til at vende ønsker til virkelighed, er det stadig i plads 127 en glimrende mulighed for at komme ind i denne hobby. Det er stadig forholdsvis let at finde en i hænderne på en person, der stadig ikke lytte til sirenen sang af planen "Shred", og selv om næsten ulæselige mærkater, buler i krom kofangere, en iTERIOR forsømt og en maling kedelig, fornyelse er ganske overkommelig.

Eller hvis ikke, hvad han har gjort David Sastre, sædvanlige fører plads 127 hvidevi har testet. Da hans far købes i maj 1974 til David stadig var seks år at blive født. "Min far tog en plads der var i Principe Pio, se! dette er mærkaten"Udbryder David som vi påpegede i venstre side af bagruden. Og selvom lige købt halvdelen med sin kæreste en ny bil at gå til arbejde, et par dage efter at have afsluttet denne rapport, tog ham til hans fars landsby, hvor endelig hvile indendørs efter mere end tredive år udendørs og langsomt lade det gå bedre uden disenroll og passerer hvert år sin ITV.

Da han blev løsladt på Fiat 127, en af ​​de få kritikpunkter han modtog fra sine første brugere og brandet specialiserede presse "Årets bil i Europa 1971" dens uinteressante escay og hans ubehag var bekymret, fordi de strejkende var hårdt og kort bagsædet og et ryglæn havde vippet for meget. I tilfælde af plads 127, præsenteret i 1972, blev alle pladser i overensstemmelse med prisen på bilen også grund til at klage, men plads De havde allerede noteret sig de få svagheder i den italienske model og fra starten blev tilbudt i den tidlige version 2 Dør et sæt af tilbehør og ekstraudstyr under lakoniske og urealistisk navn "luksus".

Hvem havde også klaget over, at ikke flere instrumentering bære mindst et simpelt temperatur termometer vandselskab Veglia solgt straks, og nogle andre former for udstyr, der er indarbejdet alle andre modeller bag lavere priser, for ikke at nævne en plads 124-D Normal Det koster kun 13 tusind ESP ab fabrik. Under alle omstændigheder, plads Jeg havde nok på første forsyningsenheder uden luksus og luksus, for at imødekomme den store efterspørgsel, vel vidende, at de kvaliteter af sin model, hvad der ville blive den bedst sælgende bil.

Dagen David undværes sin nyeste test Citroën C2 og tog 127 til at arbejde. Vi havde været på 14.30 h centrale Madrid nær en rundkørsel og der ankom til tiden på kontrollen af ​​hans plads hvid. I bytrafik kunne vi flytte med nogle lethed og inden for få minutter enfilábamos vejen til Valencia. Og på motorvejen, fortsatte vi marchen til en let krydstogt på 100 km / t markør, hastighed, hvormed man mener lyden af ​​en motor, der roterer og omkring 4500 rpm.

I betragtning af den nærhed af en tankstation, et blik på niveauindikatoren (nål gnider 4/4 signal, dvs. tanken næsten fuld) Ikke varierer vores pres på speederen, mens en anden opdagede tilbehør 127 "ekstramateriale", et termometer kølemiddel mærkning noget under halvdelen skala. David siger termometret stiger kun om sommeren og kører langsomt, "Desuden hopper den elektro og straks anbragt."

Efter en halv times kørsel, man tilpasser sig førerpladsen, hvor rattet pasta er for tæt på horisontalitet og trin venstre forhjul tvunget til at hvile venstre fod så godt de kan. Sæder "ekstramateriale"Med klud i den centrale zone og den laterale plast, er tilstrækkeligt komfortable og styrehuset, en første i plads, Det bringer den behagelige fornemmelse, at bilen adlyder straks, hvad de beder vores hænder.

rullende 100 km / t markør i den rigtige kørebane mellem en motorvej og lastbiler det er ensformigt, og det ikke giver en idé om, hvordan han kunne flytte en27 på vejene i sin ungdom. En to-vejs veje i at tage sig af mekanikken, far til David Hun er aldrig sket for denne hastighed. næsten 180.000 km piggyback, sikker på, at motoren bevarer sin oprindelige styrke, men ved at opgive overhalingsbanen og cirkulær sekundær temperament kommer ud.

Ingen skridt på eller tage hver forhold til dens tilsvarende røde mærke (40 km / t 1., 70 km / t 2. og 105 km / t i 3.), The 127 accelerere med forkert løshed af sin kapacitet og er på samme tid elastiske lave omdrejninger som munter ovenfor 6.200 rpm det leverer sin maksimale effekt. den glatte håndtering af skifteren og god synkroniseret, selvom omkostningerne til at indtaste første gear, når motoren er kold, er også patent. Kunsten at indtaste er velkendt: sætte sekund i stop og derfra gå til først.


I et område med rigelige kurver og stejle nedkørsler med tilsvarende repechos kommer ud den fremragende præstation af 127 i livlig kørsel. Den forreste stabilisator bar gør magert og bare kamp 2,25 meter kan manøvrere med lækker smidighed. Indholdet også påvirke vægten af ​​bilen og dens cross motor placeret væsentligt over forakslen, for hvis ikke, er det uforklarligt, at dækkene 135 SR-13 Det er grebet til asfalt så godt. I denne levende gå, bremserne komme i spil, hvis forreste diske har nok strøm og varme modstand som misbruger center pedal.

Det bedste kommer, når vi fik ind i de smalle gader i en by, hvor den 127 Det var hævde den lethed, hvormed reagerer næsten anden tomgang og dens talent for slentre. Fremad, synlighed er fremragende den høje position på sædet og korte hætte og noget lav. En anden ting er parkering, situation, hvor bagruden så små og høje krav handler med forsigtighed, fordi de parkeringspladser bliver hørt galt med integriteten af ​​krom kofangere.

Tilbage, motor nerve og adræt ramme tager os med på vinger gennem brede avenuer, smalle gader med dobbelt række varevogne og fodgængere krydser hvor du mindst venter. Utvivlsomt, den 127 bilen kom til byen og til vejen (motortrafikveje ikke så eksisterer), føreren rejser alene eller fem belastning stop, og enhver tid er godt at følge vise. I virkeligheden, med ham De er født i vores marked biler "polyvalent", hvis nuværende struktur er nu stort set den samme, selv om denne version mangler praktisk bagklap og kan ikke kollapsede tilbage sæder.

Endelig kan vi ikke modstå gengive, hvad David Vi hastigt svarede, at eftermiddagen, ser uret, på døren til deres arbejdsplads. "¿Ønsker du at fortælle dig, hvad min 127? Jeg elsker ham meget. "