Biler til erindring: Renault Fuego

Vi testede Renault Fuego, en sport for erindringVi testede Renault Fuego, en sport for erindringVi testede Renault Fuego, en sport for erindringVi testede Renault Fuego, en sport for erindring

i halvtredserne mest spansk de drømte, i bedste fald med ejer en bil. Heldigvis, de ting var at ændre i tresserne ... langsomt, ja. og og i halvfjerds, opfyldt i mange tilfælde grundlæggende behov for motoriseret forskydning, frygtsomt vi startede kræve flere værdier: Forældre, mere livability; og unge, mere magt. Så vi ankom i de tidlige firs, som jeg kan huske en eksplosion af coupéer der fulgte med fast besluttet på at give denne ekstra sportslighed og eksklusivitet med hensyn til de saloner, hvoraf i nogle tilfælde stammer.

Der har altid været denne type model, er det indlysende, men jeg vil hævde dag, at dets popularisering, med henvisning til både tilgængelighed og dens masseproduktion accelereret i de nævnte ændring årtier. England De kom til os Triumph TR7; af Italien, den Lancia Beta Coupe og alfa GTV; af Tyskland, den Porsche 924, 944, VW Scirocco, Opel Manta og Ford Capri, blandt andre. Så ikke overraskende også en fransk reaktion, med en model, der overtager fra Renault 15 og 17 halvfjerdserne.

Renault Fuego født

Firserne, sagde han, var en vidunderlig og ændringer i bil æra. Med bare ti år, Jeg husker billedet af Renault Fuego knyttet til de første sange af Mecano, Mazinguer kapitler eller Z-Adidas Tango bold. Og oprindeligt os Han undslap et kig på uskyldige ønske hele banden, da han så ned på gaden. Tredive år senere, line designet af Robert Opron, forfatter blandt andre af Citroën SM, Alpine A310 og Renault 25, stadig bevarer den flydende stil, uden fanfare, kalder både min opmærksomhed. Så så han med øjnene af barn i disse bløde kurver og meget glasareal en futuristisk luft. Selvom jeg må indrømme, jeg altid betragtet noget kort af aggressivitet. Glædeligt for mange og venstre par ligegyldige.

Renault FuegoLigesom mig, det skete for José María Morales, ejer Denne Renault Fuego GTX dag vi forsøgt. "I min familie det tæller har der altid været en Renault. Min far havde en Ondine, en R8 ... Og selvfølgelig, som du sagde, da jeg blev interesseret i biler, med 9 eller 10 ringe, ilden syntes overjordisk. Nu, hvor jeg har en, og jeg taler bevidst, jeg stadig elsker. Hans kørekomfort og tillade lidt at forbruge daglig brug som en bil, og også for vi gerne regelmæssighed stævner, er en bil, der trives godt i dem. "

Inde i Renault Fuego

Når indeni, jeg notere ord José María. Det har en beboelighed stand til fire voksne, komfortable lænestole med riñoneras selv af begrænset sideværts greb, rene og ryddelige instrumentbræt, aircondition, el-ruder, remote boot åbning -a Selvom det kræver at åbne førerdøren at aktivere tirador-, forreste og bageste tågelygter, etc. Kort sagt en komplet udstyr, rigelig plads og ordentlige finish.

Når undervejs, og som det fremgår af dens ejer, du kunne bruge hver dag Renault Fuego at gå på arbejde. Den -asistida- retning fungerer godt, skiftende fem relationer, uden at være hurtigt, det er glat drev og suspensioner afspejler korrekt en vellykket kompromis mellem stabilitet og komfort. Jeg ville ikke turde dog at krydse den fra sport "i snæver forstand", fordi udviklingen dramatisk straffer alt for længe dog, at aflede opmærksomheden livagtighed, når du vil gå hurtigt. Til gengæld forbrug er justeret, ca. 8 til 11 liter medium.

Interiør Renault FuegoRenault Fuego har, ja, en anden ideel til at holde i meget musefælder områder regelmæssighed rally, da José María siger march. Efter min mening, dog mangler den nerve. Ja, det er robust og lille ædedolk, men to-liters motor og 110 hk skød op omkostninger. hans Rul komfortable, akustisk velisoleret og hjulpet af sin CX på kun 0,348, kan opretholde en høj stabilitet og gode krydstogter. Deri ligger dens dynamiske dyder. Vi står over for en coupe med en høj topfart -Ronda 190 km / H- og meget rutero. Og om nødvendigt det godt i snoede zoner, hjulpet af en fastere end sedan, som det deler nogle komponenter, bufferen Renault 18.

Men frem for alt stabiliteten tilvejebragt i Renault Fuego stier mærkbar stabilisering, trods at balancere en ubalanceret vægtfordeling på 60/40 procent mellem sin for- og bagaksel. Som forventet hans karakter understyring, men ikke klodset. Faktisk dens lys bagud, hvis du henter i fuld støtte kurvekørsel blive løsnet. Mere end en uerfaren bruger klagede på tidspunktet for utidig dødskamp ... sandsynligvis på grund af pludselig opbremsning eller den omstændighed, at fjerne gas pludselig trukket fulde.

Fordi Renault Fuego coupe er en ædel, hvis du tager dit websted og munter rytme. Jeg kan lide at se toppunktet af kurven, vent protest dæk og mønsterdybde uden frygt. Og forsømt, ikke let "miste hjul". Går med tryk på 2,2 på begge akser, adlyder uden spørgsmål, tegning kurven og tilbyder god følelse af kontrol. For bremserne, tilbage til det samme: på trods af de bageste trommer, Bremser er stærk, selvom dårlig firma har en tendens til lidt forvredet. Men at der fører til modige, fordi ved normal brug, vil ikke finde nogen problemer og med god asfalt endnu mindre. Jeg ikke savner mere bremsekraft i den nye Renault Fuego; holdet holder også op godt og ikke svigte.

Brandbil Renaultsåledes denne coupe der bruges til at blive solgt til en relativt konkurrencedygtig pris (Noget billigere end rivaler Opel og Ford) og det var et tegn på forskel mellem den velhavende middelklasse viser fortsat stærk besparende forbrug og pålidelighed. Vi står over for en neoklassisk anvendelig selv for den aktuelle dag, velkendte, let og komfortabel at køre, begavet og charmerende dag. den Renault Fire mødte fordelene ved en sedan og en coupe æstetik, noget stadig opført og værdsat i dag. Det er rigtigt, der aldrig var tænkt som en sports coupe høj ydeevne, men samlet set sine elegante linjer, det indvendige rum, komfort og tourers færdigheder gjorde ham til en beskeden wannabe "GT" til pris gennemsnitlig sedan store serier .

Du kan også være interesseret i:

Biler til erindring: VW Corrado

Biler til erindring: Renault 5 Turbo

Biler til erindring: Peugeot 205 GTi og Rallye