Test: Nissan Qashqai 1.6 DCI 130 4X2 eller kompakte SUV ¿?

Sammenligning: SportSedan Mazda3 SKYACTIV-D 2.2 vs Skoda Octavia 2.0 TDISammenligning: SportSedan Mazda3 SKYACTIV-D 2.2 vs Skoda Octavia 2.0 TDISammenligning: SportSedan Mazda3 SKYACTIV-D 2.2 vs Skoda Octavia 2.0 TDISammenligning: SportSedan Mazda3 SKYACTIV-D 2.2 vs Skoda Octavia 2.0 TDI

Nissan erkender selv: Det er ikke let at udskifte en bestseller, der har forladt baren så højt. Med Qashqai, Nissan satsede med et køretøj ej heller var SUV heller ikke var en sedan, de to ting på én gang. Så mærkeligt begreb, men helt almindelig dag. Flytningen gik så godt, at rivaler var hurtige til at reagere og gå til møde. Det var en grim og ikke særligt attraktive bil, men vandt over mængden ved at være anderledes, æstetik væk alt terræn SUV verden dengang, og tættere på en konventionel turisme, men holde op SUV. Desuden er han rundet med en rækkevidde, gode motorer, forskellige drivsystemer og to størrelser af kroppen. Kort sagt, en komplet og anderledes bil. Nu kommer den første store ændring af anden generation, som premierer ny platform, giver afkald lang krop og tilvejebringer den samme mekaniske og transmission strategi. Det har overlegen visuel kvalitet, æstetisk mere tiltalende og bebuder mest energieffektive og dynamisk; analysere skuespil.

Ikke hvad indtryk, du få din nye æstetik, men den generelle tone i alle de anmeldelser, jeg har indsamlet, er der tilsyneladende kommet tættere på en SUV endnu, og det er lavere end 3 cm før; Jeg siger ikke dette som en kritik, men som en funktion. Svaret på dette kan være den model, at Nissan har planer om at trække på samme grundlag, der skal bygges i Barcelona og uden tvivl vil supplere for at tilbyde en endnu mere komplet sortiment. Uanset årsagen, står vi over for en god bil, kan de, der anbefale uden frygt for at tage fejl.

forbedret Interior

Nissan QashqaiDen meget mere moderne, ydre fremtoning er suppleret med et interiør til at matche. Ædruelighed af den forrige generation er nu kommer til at designe mere pleje. Det er at opretholde kvaliteten, men flottere materialer, i det mindste for så vidt angår instrumentbrættet og instrumentering refererer. Den er bedre rustet som standard, som supplerer teknologisk avancerede systemer, som nu estilan, Nissan grupperet under navnet Smart Protection Shield, dannet af den døde vinkel kontrol, træthed detektor, bevægelsesdetektor, meddelelse af en frontal kollision, anerkendelsen signal, de automatiske farve lys, etc.

Der er flere komfort sæder, og bag og top langsgående dimensioner som tjene op til 3 cm i løbet af de bageste ben. Den indvendige bredde varierer ikke og trods bliver lavere, det nye design af sæde og platform giver mulighed gevinst 1 cm er ikke dårligt. Hvis du ikke kender det ovenstående, med den nye Qashqai vil have en god halv inde sedan, det bedste af online-markedet, og hvad de tilbyder SUV rivaler, der kun tjener ham inde højde, selv om data fra Nissan er ikke dårligt. Ud af de bagerste sæder i denne generation er det lidt mere ubehageligt end den tidligere; plads ved at lade foden reduceres med 4 cm, med den ekstra ulempe, at hjulkassen hindrer operationen. Ikke kritisk, da du kan komme ind og ud af bilen uden problemer, men bemærkelsesværdigt i forhold til den foregående.

Kapaciteten målt ved os støvlen er blevet undermineret i denne generation i 30 liter, udbud mindre plads end de fleste af sine moderne rivaler, over 500 liter. Forklaringen er kortere end dem. Den 455-liters har gå langt, men de er lidt sammenlignet med rivaler SUV eller kompakte familiemedlemmer, der registrerer tal på omkring 600 liter. der større modularitet i lastrummet, med dobbelt bund (Inkluderet i målingen af ​​de 455 liter) og et system med to låg kan opdele hullet. På siderne, to praktiske kroge til indkøbsposer ikke åbne. Der er store huller i hele interiøret, fremhæver som er under forreste armlæn støtter en flaske 1,5 liter vand stående.

bag rattet

Nissan QashqaiDet giver en rigtig god samlet raffinement. Bare motoren lyde og vibrationer ikke når beboerne, selv for rattet føreren. Denne funktion er stadig i stort set alle sektioner. Meget behagelig affjedring, mere end før, og derfor ikke vil bløde på vejen. Han sætter dem kunne lide. Det synes at være sandt større strukturelle stivhed annonceret for denne platform, som har givet dem mulighed for at blødgøre det sæt uden at ødelægge de dynamiske egenskaber. Desuden fraværet af en direkte konfrontation jeg daresay denne ramme er mere effektiv end tidligere. Ikke træt beboere, og det er lydig mod den trukket. For at lede efter fejl chassis skal sætte Qashqai i situationer, hvor det ikke er beregnet til. På dette kritiske punkt, fremherskende kriterier godt idiot ESP lidt men væddemål på sport sikkerhed; Jeg tror dynamisk fra nu vil blive sat i Segment referencepositioner. Dens højde tillader visse dalliances efter spor i god stand, men i sidste ende er dæk, der sætte grænsen, og denne enhed med sine 19-tommer hjul unødvendig, er du kun begrænset til asfalten.

Det prestacional niveau svarer til den tidligere generation motor identiske. Dette er blevet en anelse kortere udviklingen i de første tre hastigheder, at opretholde det samme for de næste tre. Dette giver dig mulighed største bymæssige smidighed, der bidrager til dens rullende så rart. Forbruger mindre takket være stop / start-system og en mere konservativ elektronisk styring. Forbrugsdata var den 1,6 dCi Renault var allerede god, bliver nu bedre, ranking med 5,4 l / 100 km gennemsnit mellem segmentet opsparere. Hvis du kører stille og du ignorerer anbefalingerne fra scorecard du kan flytte i strømper nå op på omkring 4,5 liter uden det tortur. Den Tekna 19 færdig" vores test enhed var udstyret det til randen med emner, som du ofte ikke har brug for, især for lidt over € 29.000 det koster. jeg Jeg anbefaler du kigger ind ophørt mere beskedne, da de fortsætter med at tilbyde en god standard udstyr og en endnu mere konkurrencedygtig pris. Det var en god bil, og er det stadig.