Ford EcoSport 2015 1.0 EcoBoost 125 hk, god balance

Test Ford Ecosport 2015 1.0 EcoBoost 125 CVTest Ford Ecosport 2015 1.0 EcoBoost 125 CVTest Ford Ecosport 2015 1.0 EcoBoost 125 CVTest Ford Ecosport 2015 1.0 EcoBoost 125 CV

Blot to år efter udgivelsen i markedet, Ford undergår en komplet opdatering til din lille SUV, den Ford EcoSport. Kosmetiske ændringer på ydersiden og inde er ikke meget rigelig -det vigtigste, eksternt, er den ingen reservehjul som jeg var tidligere på bagklap-, selvom ændringerne er vigtigst på teknisk plan, med en mekanisk interval og tilpasset den europæiske standard for emissioner euro 6 og et antal tekniske tilpasninger du var nødt til at forklare.

Med hensyn til chassis, den Ford EcoSport 2015 Den præsenterer nye justeringer suspensioner, ny fjedre og dæmpere (Body er nu 1 cm tættere på jorden). en ny elektronisk stabilitetskontrol programmering og ny servostyring også en del af den tekniske gennemgang af Ford EcoSport 2015. Med alle disse ændringer, i det Ovale ønsker Ford EcoSport vokse i den dynamiske helt kapitel til at tilpasse en stor del af chassiset til de særlige forhold i de europæiske veje.

Denne fornyelse Ford EcoSport 2015, Ingeniører amerikanske mærke også ønskede at forbedre deres raffinement, at foretage forskellige forbedringer i retning reducere støj (mekanisk og aerodynamisk), vibes og ruheder der kan forekomme op. Til dette formål har det fungeret specielt alt relateret til isolering med ny isolering og tykkere materialer i dørene, vinduerne og instrumentbræt.

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost 125 CVFord EcoSport 2015 Euro 6-motorer

Mekanisk tilbud Ford EcoSport Det er tilpasset anti-forurening standard Euro 6. Den store nyhed er tilføjelsen af ​​en Ny dieselmotor 1.5 TDCi 95 hk, i det væsentlige den samme som udgivet i sin tid også fornyet Ford Focus. en atmosfærisk 1.5 Ti-VCT 112 hk og: benzin, omfatter to alternativer turbo af tre cylindre 125 hk 1.0 EcoBoost. Det var sidstnævnte, der kunne føre til Ford EcoSport 2015.

På nogle markeder, levering af motorer EcoBoost i Ford EcoSport Det vil blive afsluttet med en 140 hk version. Til denne version af 125 hk, ser det ud til en meget interessant mulighed for dens acceptabel ydeevne og samlede balance. Ja vi sætter pris på den forbedring med hensyn til lyd og vibration lavere sats sammenlignet med den tidligere version. Den høje kørestilling er rart for brugervenlighed og god sigtbarhed det bringer dig selv fans Ford bruges til at drive Fiesta og Focus vil føle noget sjældne i EcoSport.

den Ford EcoSport Engine 1.0 stadig i indgreb med et manuel gearkasse 5-trins, gear og præcis betjening. Ifølge vores opfattelse, en sjette gear, med udviklingen i den stramme og afbalanceret efter vores mening forandring er ikke nødvendig.

Ved kontrollerne, den inde i Ford EcoSport 2015 Den præsenterer nye indstillinger og ny krom, der øger både følelsen af ​​visuelle kvalitet og ægte. Ved trim niveauer -trend, Titanium og den nye EcoSport S- og mekaniske versioner, den Ford EcoSport 2015 Den er placeret i en god position i det voksende segment ernæret urban SUV. En fejl: fravær af 4x4 versioner og type sideåbning bagklappen, selvom lidt øger dens åbning radius er stadig ubelejligt, især i parkeringsplads online. Af den måde, nu hvor vejret er noget værre, med fornyet Ford EcoSport en ny vinter pakke, der inkluderer forrude og spejle opvarmede spejle og lufthuller på bagsædet tilbydes. Gennem hele 2016 udstyret er komplet med tilgængeligheden af ​​et nyt navigationssystem og kamera tilslutning og en bageste parkeringshjælp.

Du kan også være interesseret

- Ford EcoSport fornyes på Geneve Motor Show 2015

- Ford: nye biler og priser