Toyota Prius vs VW Passat 1.6 TDI BlueMotion: Hvilket er bedre?

Sammenligning: Toyota Prius vs TDI BlueMotion Volkswagen Passat 1.6Sammenligning: Toyota Prius vs TDI BlueMotion Volkswagen Passat 1.6Sammenligning: Toyota Prius vs TDI BlueMotion Volkswagen Passat 1.6Sammenligning: Toyota Prius vs TDI BlueMotion Volkswagen Passat 1.6

Februar i år markeret vores tidligere kontakt med Volkswagen Passat 1,6 TDI BlueMotion, model point for at slå BMW 316d helhed i en sammenlignende hvor de vigtigste eksistensberettigelse var den brændstoføkonomi. Indtil i dag, har jeg levet med flere Porsche, andre VW Passat, Audi lejlighedsvise en SUV hvirvler i alle størrelser, mærker og effektniveauer. Og også, for en fuld uge, en ny generation Toyota Prius, at du måske genkende ved sin luft af Toyota Mirai, den Toyotas brint bil; at du kommer tilbage ikke længere se et kapel på sit tag Taxi; eller det samme som, nu gør du føler forslidt mange andre traditionelle biler, der blot et par dage siden du synes det mest alsidige -mecánicamente speaking- eller raffineret.

Bedøm din bil gratisBlueMotion, og jeg citerer den anden navn og ikke navnet på bilen har udviklet sig meget gennem årene, og har i høj grad strømlinet touch, køreegenskaber og især mekanisk kompromis mellem brugervenlighed og det faktiske forbrug kendetegnet ved program med fokus på at minimere emissioner biler. Jeg mener, at dette er den bedste udvikling af alt ren BlueMotion, der har eksisteret og i øjeblikket findes ikke at forveksle med navnene BlueMotion Technology, bruges i stort set alle biler i dag allerede Volkswagen-, og jeg kan forsikre dig dette er VW Passat, men det bedste, helt sikkert en af ​​de bedste muligheder for dem, der har brug for eller ønsker at flytte til en lavere pris per kilometer uden at indebære nogen bivirkning .

Jeg kunne nævne mange andre modeller, men dette Volkswagen Passat 1.6 TDI BlueMotion Det er også det bedste eksempel punkterer effektiviteten af ​​Toyota Prius som den vigtigste årsag til køb, med den sædvanlige undtagelse af den professionelle, hvis eneste område er i byen. Hvis du værd, i mit tilfælde tog jeg fire generationer at assimilere Prius som en brugeroplevelse i stedet ultraeffektiv og nyttigt transport værktøj, stærkt forbedret i denne nye udgave, hvis ydelse og det faktiske forbrug, netop, de har en stor lille skridt tilbage. Så, Hvis man ser på Toyota Prius for sine figurer, er du tabt... fordi det ikke er det bedste af denne nye bil; han bevæger sig blot i deres eget tempo, og selvom du sandsynligvis ville falde også overgivet sig til hans andre fordele, jeg vil vædde på du ikke vil falde i denne nondescript kørsel den forrige generation.

Volkswagen Passat, et lokomotiv

Selv under hensyntagen til den førnævnte "normalitet" af Denne Passat 1.6 TDI BlueMotion Volkswagen, dykning i trafikken med det indebærer at tage visse regler. Et mål manøvrer godt i tid og meter og blive involveret i kørsel afsætte den ene hånd til at flytte og det ene øje til motorens omdrejningstal, og at VW har taget denne olie lille motor 1.6 TDI 120 hk. Hjulpet på vej af de mest konstante og lav hastighed, hvormed vi har bevæget sidst på vejen, ogste Passat ikke blot ikke kolliderer på alle i real trafik, men selv vil det virke adræt nok respons.

Toyota Prius vs Volkswagen PassatJeg tager hatten af ​​for dette specialiserede Volkswagen Passat 1.6 TDI BlueMotion 120 hk, med en familie på slæb hun er i stand til at bevæge sig tilsvarende forbrugstal en god nytte. Alle også involveret i en høj kvalitet miljø og isolation, som bekræftes af tal fra lyd, der ville forholdsvis højt til allerede meget snigende Toyota Prius, meget langsommere end sin modstander i fuld gas, denne øvelse sjældent låne på åger til Prius. Fordi deres tilstand automatisk, overhaling evne i sig selv er mere end værdig og sikker.

I denne udveksling af biler, nu mellem Toyota Prius og Volkswagen Passat 1.6 TDI BlueMotion, din hjerne begynder nu at fokusere på små og store forstyrrelser, der bør gå glip af, når jeg konfronterede ham med det førnævnte BMW 316d. Disse små bevægelser eller 1,6 TDI motor cabeceos på passende stativ, når du accelererer eller stoppe med at gøre er blot et lille eksempel på, hvordan det ændrer begrebet livskvalitet gennem linsen af ​​Prius. Suma mekaniske vibrationer mens anerkender det gode arbejde, er under kroppen af ​​Volkswagen Passat, den let prikkende der overfører turbodiesel fødder gennem pedalerne; eller hænder fra rattet eller gearskifte, der kræver forholdsvis deltagelse af føreren; ... støj. Hvad enten i stationær eller fra det øjeblik, du smider skydning: den Toyota Prius synes simpelthen en anden galakse.

Forbedret uløste effekten af ​​glidning e-CVT-transmission Toyota Prius: Det er faktisk overlegen isolering, der udvander effekten. Dens acceleration er akustisk mere naturligt. Og ændre sig, med sin lille håndtag, det er en reel behandling ved manøvrering. Også dens slidbane, kvalitet eller effektivitet patching ... Intet gør dette nye generation Toyota Prius med sine forgængere. selv om meget "al dente" og for min smag lidt tør på bagakslen, dæmpning fungerer mere effektivt og naturlig udformning af denne specifikke Volkswagen Passat, hvor dæmpende effekt har for meget indflydelse en enorm hjul af høj profil tilføjelse spjæld kombineret med korte ture, der stammer små, hurtige og intense kropsbevægelser.

Men på trods af dette faktum, ikke strege den Volkswagen Passat 1.6 TDI BlueMotion ubehageligt og ja jeg bliver ved at understrege upåklagelig kvalitet af chassiset i form af dynamisk adfærd, at sætte en stadig uopnåelig bar for Toyota Prius stærkt forbedret, hvilken Jeg stadig finde adresse langsom, og hvis bremsepedalen er stadig umuligt præcist at modulopbygget i sin første kvartal tur. mere "elektrisk", Ud over disse talrige stadier i byen, der kan dække i elektrisk tilstand, forudsat at ruten er gunstige eller meget forsigtigt modulere speederen, Toyota Prius Nu fremtiden transporterer dig omgående frakobling af forbrændingsmotoren på vejen, selv ved hastigheder på 100/110 km / t, selvom optegnelser opfyldes af Volkswagen Passat Bluemotion lokomotiv vil ikke længere vende tilbage til den nuværende, men fortiden: Toyota Prius nu tilbringer halv liter mere end før, selv om deres forbrug er fortsat meget lav i absolutte tal.

Toyota Prius vs VW Passat 2016Kort sagt, vores data

forbrugDet vigtigste i disse saloner sektion. Jo mere byen, mere overbelastede er bedre effektivitet demonstrerer Toyota Prius, er den gennemsnitlige forbruger straffet af en god vej rekord i absolut værdi, men ikke i forhold til teknologien bag det. den Volkswagen Passat simpelthen en mester: 4,6 l / 100 km endelige gennemsnit, sammenlignet 5,2 l / 100 km Toyota Prius.

accelerationHvad bestemmelse leder efter? Den ene er rimeligt langsom (Passat), den anden er meget langsom til at tørre (Prius). Forskellen er, at i forhold til den nonchalance af Toyota Prius i denne øvelse, Volkswagen Passat've måttet træde på koblingen tre gange, før de når 100 km / t; eller fem, før den passerer gennem de første 1.000 meter. 0 til 100 km / t i 10,29 sekunder i VW Passat bluemotion... og 12.22 sekunder i Toyota Prius.

Frenada: Kritisk på korte afstande. Denne øvelse afspejler ikke, i meter, graduering og pedal føler, stadig svage punkt af en Toyota Prius, der på korte afstande, er det stadig svært at modulere netop for at undgå pludselige opbremsninger i de sidste meter. i Prius 73.7 meter stopper fra 140 km / t.... og Volkswagen Passat TDI er 76,3.

klang: to Toyota Prius en. Toyota hævder, at bedre kvalitet og højere niveau af isolering fra den afgående generation, og jeg bærer vidnesbyrd om, at, undtagen ved fuld gas, er en super stille bil, men nok til at vide vores tal til at forstå det gode arbejde, som VW har gjort omkring din bil. Altid en til to decibel under ved enhver hastighed.

overhaling: Værd den automatiske effekt af den dobbelte bidrag af styrken af ​​de to motorer er Toyota Prius. Ikke meget hurtigt, men mere effektiv end en rival, hvis mekanisk system må ikke glemme, hvis du har brug for maksimal fleksibilitet, som du kan give.

Effekt og moment. I 1,6 TDI Volkswagen Passat målte vi 90 procent af det maksimale drejningsmoment mellem 1.500 og 3.000 rpm, men dens elasticitet i fortyndes ved virkningen af ​​dets lange og åbne transmission. Toyota Prius, i mellemtiden, mister officiel magt, men hans elektrisk udstyr gevinster fremtrædende: 122 hk har Prius for Passat 126,7. Dimensioner og vægt. Toyota Prius forløber godt. Større i alle dimensioner end sin forgænger, den japanske allerede tilbyder et meget godt forhold mellem udvendig størrelse og indvendige mål, men det er umuligt at konkurrere med den gigantiske Volkswagen Passat: 87 cm foran ben 77; 91 cm ansigt 90; og 610 liter bagageplads i forhold til 440 Toyota Prius.

Du kan også være interesseret i:

Vi testede Toyota Prius

VW Passat GTE vs BMW 330E

Volkswagen Passat GTE: deres forbrug