Test: Porsche Macan Turbo, det bedste af tre verdener

Test: Porsche Macan Turbo, det bedste af tre verdenerTest: Porsche Macan Turbo, det bedste af tre verdenerTest: Porsche Macan Turbo, det bedste af tre verdenerTest: Porsche Macan Turbo, det bedste af tre verdener

med den Porsche Macan Turbo vi kan sige for første gang tilbyde udførelsen af ​​en sports og alsidighed en SUV. Selv om mange mennesker i stedet for alsidighed du efter hos denne type organer er et falsk billede og sikkerhed i tilfælde af uheld. Sandheden er, at Porsche har været en succes fuldt ud med Macan. Porsche Cayenne er en stor bil, uden tvivl, men det er for stor og tung. Fjern dette reduceret version giver mulighed for en mere afbalanceret, komplet og tilfredsstillende model. Selv synes en meget pænere bil end sin storebror. Dette er en af ​​de mest spektakulære marked uden at tiltrække opmærksomhed skarphed er. Inde man er i en atmosfære af absolut komfort. Den Førerplads er perfekt fra alle synsvinkler. Betjeningspanelet er spektakulære, med den stil, der lancerede Panamera på det tidspunkt med en midterkonsol med alle knapper og funktioner lige ved hånden. Af den måde, Porsche har en vane, der kunne kopiere andre mærker er, at hver funktion har sin knap er synlig og godt angivet. Der er ingen mulighed for forveksling. Og i dag, med en tendens til at tilbyde minimalistisk design med backsplashes ren sprøjtede uden noget, det var det, gav navn-fordi funktionerne findes i multifunktionsdisplayet eller knapper skjult i de mest usandsynlige steder.

Kabinen kan ikke være perfekt, og naturligvis har måttet ofre noget om hans storebror. Det er klart, kan du ikke lave en mindre bil udenfor og har den samme plads inde. Og i dette tilfælde taberne er passagerer på bagsædet. Du er ja de er lidt fair over for modellen tilgang, men mere end nok for langt de fleste; hvad jeg tror er god størrelse kuffert.

Porsche Macan Turbo-testSportsfaciliteter ...

Men det er når du står op, når du falder i kærlighed Macan Turbo. Interiøret er helt lydisoleret og eneste vej støj eller motor lyd. Motoren har også en masse at gøre, fordi det er et vidunder af finesse. Dette er en ny generation af V6 90º fremstillet af Porsche i Zuffenhausen og både S-versionen, som i dette Turbo pågældende bærer en kompressor med to turbos. Forestillingen forskel i begge versioner er præget af motoren og forskellige elektroniske sætpunkt. Derfor overvældende er 60 hk, som Turbo når 400 hk. Derfor er Macan Turbo er den første mod stopuret. Og takket være delvis til det gode arbejde i Launch Kontrol system, der benytter sig af tilbehørssikringer dæk 21 "diameter.

Det er selvfølgelig et firehjulstræk med centrum forskellen disk således at drejningsmomentet, der skal fordeles forrest i forhold som nødvendige, herunder 100%. Typisk er det opfører sig som en baghjulstræk, men sådan er det moment udviklet, der altid lagt mærke til du arbejder motoren går fremad. PDK padler på rattet er også vidunderligt med sine syv gear. Sidstnævnte har en udvikling vis lettelse at opnå en god forbrug på vejen, men også det viser off the hook. Fordi kraften i motoren kan med alt. I normal tilstand kørsel, det elektroniske system har en tendens til at lade bilen sejler under visse omstændigheder som når du løfter foden, og det er en følelse, jeg ikke kan lide meget i denne bil. Muligvis mindske forbruget, men nogle gange få lidt hang kurver og ikke behageligt. for at undgå er det bedst at altid bære Sport Plus-modus er en funktion af Sport Chrono-pakke bærer denne Turbo og modificere den elektroniske styring til en sports bruge både motor og forandring og større hårdhed af suspensionen afprøvet. Alt kan forbedres med luftaffjedring (1.700 euro) og et begrænset differential slip bag (1.700 euro), som en yderligere forbedring for dette Macan. Ud over at øge kroppens højde til 23 cm (off road har endda en knap) eller lavere for en mere sportslig kørsel op til 15 cm.

Porsche Macan Turbo-test... Og sport adfærd

Men hvis der er noget at holde med den opførsel og stabilitet. Som vi tidligere har sagt, det opfører sig som en god sports sedan. Vejer mere end 2 tons, og dens tyngdepunkt er noget højere, men ikke mærkbar, når vi tog bilen til grænsen. Fordi føreren ikke behøver at arbejde hårdt med rattet for at holde bilen på dit websted. Det har en masse at kæmpe og en meget generøs måde note og det giver stabilitet især i de hurtige sving. Med alle kontroller bare afbrudt du mister motoriske færdigheder. Og det deformerbare parallelogram suspension i både tog og dæmpning er bare perfekt. Sammen med motoren, den bedste bil. Hvilke andre shows i kredsløb er, at bilen vejer ved opbremsning, men jeg må sige, at bremsen holder stor robust brug. Og hvis nogen ikke har tillid til, kan du vælge valgfri keramik til noget mindre end 10.000 euro. Selv om jeg tror, ​​det er ikke nødvendigt, og det ville stige for meget et lovforslag allerede er ganske høj, fordi bilens basispris er over 93.000 euro. Hvis vi mener, at din lillebror Macan S koster 25.000 euro mindre og er udstyret med den samme motor, men med 60 hk mindre, fordi vi kan sige, at deres hovedfjende er hjemme.