Kontakt Citroen DS3 Cabrio, fem-sæders cabriolet

Kontaktperson: Citroën DS3 CabrioKontaktperson: Citroën DS3 CabrioKontaktperson: Citroën DS3 CabrioKontaktperson: Citroën DS3 Cabrio

Det er klart, at en bil, der lever både sit image som den DS3 Du skal have sin cabriolet udgave. Citroen har de ikke tøvede et øjeblik, og derfor tager markedet en variant spær, på trods af, hvor han er ved at falde. Det er ikke det bedste tidspunkt for bilernes underholdning «, men hvis det for dig ud over at være den smukkeste i verden, straffer små praktiske aspekter, er det måske ikke sådan en skør idé.

I stil

Kontakt Citroen DS3 Cabrio, fem-sæders cabrioletDe fleste konvertible eller kompakte nytte derivater vælge at skjule taget, enten metalliske eller lærred, i bagagerummet. Med dette får en smuk linje, når de åbner samtidig opnå en følelse af total frihed bag rattet tag. Citroen har taget en anden vej, som allerede markeret sig Pluriel, hans forgænger, og vi kan også se i Fiat 500 Cabrio. Dens tag er lærred, men løber gennem skinner placeret på taget buer, som er faste, som i 500 (i Pluriel afmonteres) og er foldet lige over stammen.

Med dette system opnås, at ikke en eneste centimeter af plads ikke går tabt i de bageste sæder, stammen opretholde en god kapacitet og at det kan manipulere tag uanset hastighed, op til 120 km / t i dette tilfælde. Det sikrer også en bedre teoretisk tæthed, da der er langt færre gummipakninger, og større beskyttelse mod vinden. Imod fordi de følelsen af ​​'frihed' er ikke alt, selvom jeg synes det er mere end nok nogle måske foretrækker en cabriolet for livslang beskyttelse uden laterale krystaller vinduer. Også det kræver en belastning på langt mere retfærdig kuffert.

En motor lighed vejer kun 25 kilo mere end den lukkede udgave. For at imødegå hjemløshed i den bageste, er de monteret armeringsjern bag sæderne og i den sidste del af stammen. Taget er elektrisk drev, Selv om det har en manuel deflektor på forruden søjle, der kan være skjult i sommeren til mere luft ved lav hastighed; fra 90 km / t er det nødvendigt at tage høje for at undgå den typiske lyd retemblor, der opstår i biler soltag.

den tag er lærred, med tre farver at vælge imellem. Åbning Hele systemet er fremstillet af specialisten Webasto i Tyskland, og det har tre lag af isolering og lufttæthed. Åbning har tre forudindstillinger: en, der simulerer en soltag, en anden tag, der foldes over stammen og den sidste selv henter bagruden. De bageste optik omfatter to spejle, der afspejler inden i hinanden lysdioder, der forårsager nysgerrige effekt 3D.

Motor og adfærd

Kontakt Citroen DS3 Cabrio, fem-sæders cabrioletDS3 Cabrio tilbud tre mekanisk benzin og én Diesel. Begynder sit sortiment med en tre-cylindret 1,2 benzin, som for denne bil sæt 82 heste. Ovenfor, kilden 1.6 BMW i sine to magter, 120 og 150 hk, afhængigt af om du er eller ikke er turboladet. Diesel satsninger på 1,6 HDi 92 hk, som det er den eneste familie, der har start / stop og mulighed for automatiseret eller manuel ændring.

Jeg kunne prøve det med THP 155 hk motor. Dette er en motor, som jeg virkelig kan lide, og føler sig meget godt på alle de modeller, der bærer det. Det er raffineret og meget godt fordelt sin magt i hele dets hastighedsområde uden forbrug er en stor byrde. Med ham har vi en hurtig og behagelig DS3. Aerodynamisk forreste beskyttelse er meget god. I bagsæderne lidt irriterende vind, så du er nødt til at klatre med hætte Hvis du ikke ønsker at ende op med hår som Jacksons sjette Five. Taget er lukket den sædvanlige noisiness af et spær vist, selv om det ikke bliver stressende.

Den DS3 Cabrio er en bil, der har 7 organ farver, 8 forskellige interiør, 6 tilpasningsmuligheder kits og dæk af alle slags. To lige store svært at se, og nu tre typer af tag, endnu mere. Dens pris er ikke blevet rapporteret endnu, men fra hvad vi kunne finde ud af prisstigningen vil være mellem 2.000 og 2.500, afhængigt af versionen.

Det er godkendt til fem passagerer og har 245 liter bagage kapacitet, er dette ikke meget almindeligt i en cabriolet.