Porsche Panamera 2017 testede sportiest salon

Porsche Panamera 2017: vi fik til den nye generationPorsche Panamera 2017: vi fik til den nye generationPorsche Panamera 2017: vi fik til den nye generationPorsche Panamera 2017: vi fik til den nye generation

Vises før den nye Porsche Panamera 2017 er at gøre, før en bil exceptionel. Ved at repræsentere sit segl, sin teknologiske indhold og typen af ​​modellen selv, og overvælder dig. Det var den første generation og en fantastisk køretøj, en bil i stand til blændende som sport og sedan af luksus, men den nye Porsche Panamera 2017 Det er meget bedre for simpel evolution og også især ser det meget mere attraktivt. dens ledere siger nye Panamera kun konserves koncept af bil, navn og skjold. alle ellers er nyt.

den Panamera 2017 Det er blevet udviklet på en ny modulær platform til fremdrivning modeller (MSB) hvorfra Porsche alene er ansvarlig for dets udvikling inden for Volkswagen-koncernen. den foraksel er helt ny og bagtil vises muligheden for at oprette en styresystem, som i ikonet Porsche 911 også har du standard eller ekstraudstyr, afhængigt af den version, en ny luftaffjedring, nu tre kameraer, Det øger 60 procent luftmængde, som påvirker især den udsøgte papir sedan den Panamera, ved større komfort den søger. Ingen mangel på aktive dæmpere den allerede kendte PASM og elektronisk differentialelåsfunktion med Torque Vectoring (PTV Plus), Supplering nu med elektromagnetisk stabiliserende aktiv (PDCC Sport), også taget fra 911. Hvis disse systemer fungere normalt og uafhængigt egne sensorer, Porsche Det integrerer under ét styresystem (4D Chassis Control), som det giver bedre supplere de bidrag hvert system.

til karrosseri og især i de nye chassis Det har været brugt mere aluminium end før. Den nye Porsche Panamera er lidt mere lang (34 mm, hvoraf 30 kommer ved forøgelse slaget), bredde (6 mm) og høj (5 mm), selv om dens silhuet synes mindre massiv end før. den frontal Det er inspireret af den 918 Spyder og bagsiden præget af C-søjle i Nueveonce. På dette tidspunkt, er det 20 mm lavere og definerer med langt større nøjagtighed det endelige design. Hvis de allerede generøse niveauer af beboelighed for deres 4 passagerer ikke ændre sig, men det bagagerum, vindende 50 liter for i alt næsten 500.

Porsche Panamera 2017

Porsche Panamera sport sedan

Du føler nu 10 mm lavere end før, hvilket betyder, ifølge Porsche, punkt hofter 50 mm lavere end den saloner sport traditionel, som en Audi S8 eller Mercedes S Class AMG. Den nye dashboard er et før og efter i brand, defineret ved udviklingen af ​​øjeblikket. Nye teknologier infotainment og konnektivitet Hun har ført til Porsche at designe en kasse bestående ure to skærme konfigurerbar ved enderne, af 7 inches hver, tøj, ja, en analog omdrejningstæller, og fra dette første Porsche 356. Og også det bevaret i side venstre dash den kontakt roterende, i dette tilfælde kontakt og støvle.

en enorm vises i midten skærm central taktil horisontal af 12.3 inches og konsol, en hel række afbrydere, også taktile, til styring både udstyr og teknologi af tilgængelig ny Panamera. Porsche Denne løsning har arbejdet meget. deres svar kontroller taktil Det kræver pulsering mere stærk at som vi gør i en smartphone og også føle fingerspidsen som et virtuelt fysisk drev, som formidler en mere præcis håndtering. den nye Porsche Panamera ikke kun det ser mere avantgarde end nogensinde præsentation ser også mere raffineret og pæn, mindst primært ses som sedan. i bageste række forbedring som sådan, ved at anbringe i centrum, om fremsendelse tunnel, en anden touch screen 7 inches, til at håndtere de mange tjenester og pleje, de modtager to passagerer.

Porsche Panamera: 4-dørs sport

Men det er hans dynamisk og fornemmelser af kørsel med, hvad der virkelig overvælder dig ny Panamera. Turen kvalitet er enestående. kompatibiliserende en slidbane så fast komfortabel, med sin hurtig håndtering og monolitisk stabilitet, Det er det, der gør fusionerende begreber Panamera er ekstraordinært. Hjul til bjergruter med følelsen af ​​at bære en bil parti mere lille hvad deres over 5 meter De kan gøre du tror. Du føler dig komfortabel fast (du kan vælge op tre niveauer Hårdhed dæmpning) understøtninger i alle former for kurve absolut flad og føler lys i guidet, så du det simpelthen skandaløst let at gå hurtigt. Og det er ikke hans favorit jorden, selv om det kan synes også.

Derhjemme hvor den opererer det er i autobahn tysk, hvor så snart ønsker, du ser rullende 250 km / t med en uforskammede følelse af poise og normalitet. Chassis, motor og gearkasse De kan arbejde med forskellige love for handling (Normal, Sport, Sport + og også en konfigurerbar -Individual- tilstand) og i tilfælde af at bringe luftaffjedring, den Panamera du kan sænke din højde, op 28 mm forakslen og den bageste 22 i Sport + mode. Dens chassis synes grænseløs. Og det er ikke kun den stress, der producerede de tre motorer, der tilbyder på tidspunktet for markedsføringen.

Porsche Panamera 2017

Porsche Panamera: nye motorer og PDK

I benzin, området starter med 2.9 V6 Turbo 440 hk, det er knyttet, som i de andre versioner, ændringen PDK og trækkraft integreret. Den nye motor V6 placerer sin to turbos i midten af ​​V og ud over at være derfor mere kompakt, er det 16 kilo lettere end den tidligere V6. den Panamera 4S Det tilbyder en masse af alt. Når en hastighed på 289 km / t; accelererer 0 til 100 km / t på 4,4 sekunder og akkrediterer et gennemsnitligt forbrug på 8,1 l / 100 km (10,1 l / 100 i vores rejse bjergvej og motorvej Tyskland i løbet af denne præsentation). muligvis Panamera 4S Det tilbyder dem alle en svar mere spontan og reaktiv da inicias fluen, motor respons og fordi tør jeg sige, det 4S er den Panamera det føles lighter foraksel; faktisk er det (homologeret 1.870 kg).

den Panamera Turbo bruger en 4.0 V8 550 hk, motor viser deres rang og "brutalitet" hensyn til 4S, fra medium hastighed (ca. 3000 rpm). Det har en meget civiliseret første reaktion (også Panamera Turbo vægt udgør 1.995 kg), I betragtning af den vildskab, som skubber senere. Accelererer fra 0 til 100 km / t på 3,8 s og når et hastighed 306 km / t. Dette tal gør den nye Porsche Panamera Turbo i 4-dørs bil hurtigere og også med en tid på 7,38 min. i det 4. hurtigste døre Nurburgring. hans godkendt gennemsnitlige forbrug er 9,3 l / 100 og den samme rute lavet med 4S vi påpegede tripcomputer 11,1 l / 100. En teknisk ejendommelighed af den nye 4,0 V8 Turbo er, at 4 cylindrede afbryder når den roterer ved lav belastning op til 3.500 rpm.

Endelig er den nye Panamera vedtager en utrolig 4,0 V8 Diesel, konfiguration, der ikke havde før. Den nye motor fast som chokerende som deres værdier 422 hk eller 86,7 mkg (78,5 Turbo), Endelig valos denne gengivelse fra enkelt 1000 rpm! overrasker også hans afinadísima akustik, der ikke synes at matche dieselmotoren, men hverken matcher Bellow og fodaftryk lyd af flugt den Panamera Turbo. motoren 4S Diesel funktioner to turbos geometri variabel, placeret i serie. Ved lav motor det fungerer kun den første, og fra 2700 rpm genererer den anden blæser tryk. accelererer 0 til 100 km / t på 4,5 sekunder og når en hastighed på 285 km / t, også for en rekord "sedan" Diesel. Dens gennemsnitlige forbrug er 6,7 l / 100 og vi fik vi 8.5 i løbet af præsentationen. I alle tilfælde fælles a nye 8-trins PDK, mere kompakte, hurtigere ledelsesændringer, mere komfortabel og mere effektive (er reduceret med 28 procent indre friktion).

Porsche Panamera 2017

i oktober de første enheder af den nye leveret Porsche Panamera 2017 i Spanien. den priser interval er:

2017 Porsche Panamera priser

Panamera 4S: 126,085 €

4S Panamera Diesel: 130,400 €

Panamera Turbo: 176,519 €