Honda Civic 5-dørs 2017: teste en helt ny Civic

Vi prøvede den nye Honda Civic 2017Vi prøvede den nye Honda Civic 2017Vi prøvede den nye Honda Civic 2017Vi prøvede den nye Honda Civic 2017

slangebøsse præsenterer den nye Civic, med en arv af mere 20 millioner enheder, der er fremstillet i sin historie, en ny generation opkrævet hensigtserklæring ikke arve noget fra sin forgænger, undtagen navnet.

den erhvervskarriere starte Honda Civic 2017 med to nye drivmidler cylindre 3 og 4 -med en forskydninger af 988 og 1498 cm³, henholdsvis at levere beføjelser 129 og 182 hk. Vi har i løbet af touchdown køre både, og stå ved livlig reaktion fra meget lave omdrejninger. 3-cylinder, TDI bevæger dramatisk mellemtone, er tilstrækkelig for de krævende dynamiske fleste bilister. hans bror større cubicaje mesterligt anvender teknologi variabel ventilstyring af den høje, på hvilket tidspunkt deres lyd minder mange GTI.

2017 Honda Civic testbegge 2017 Honda civile boostere de kan kombineres med en manuel gearkasse 6 -Hurtig og præcist gear og andet automatisk CVT med mulighed for trinløs 7, fremhæve sidstnævnte ved en større tilbageholdelse kapacitet som normalt ændrer kontinuerligt variable i japanske modeller. I første omgang, siden marts, vil blive tilbudt den 5-dørs hatchback-version, at skulle vente indtil maj for at konfigurere sedan-modellen, som i øvrigt byder på en meget lignende linie 5 døre, men med længere. Sidstnævnte er en af ​​de mest bemærkelsesværdige træk er, at Civic vokser op til 4,52 m lang at ligge halvvejs af segmenter C og D. Det samme gælder for Battle steg til 2,70 m. En sådan beslutning kan blive en succes, da vores land vil ikke nå den nye Accord. For sin del, Civic Diesel vil ikke ankommer indtil senere på året og det kan kombineres, også manual, med 9-trins automatgear.

Honda Civic 5p 2017: deres adfærd

Et aspekt, der har lagt vægt på i den Honda Civic 2017 Det er i den køreegenskaber og finjustere chassiset, at opnå en hurtigt i kurver enhver radio, med en svag tendens til at overbelaste den forreste medens den bageste på plads meget adel og effektivitet. den nye platform giver større torsionsstivhed og lavere vægt, en traditionel ordning front suspension og multilink konfiguration på bagakslen for første gang i en Civic. Afhængigt af finish, dæmpning tilbud elektronisk styring, med to driftstilstande, der gør det mere behageligt eller effektivt end standard affjedring. i dynamisk tilstand ændringer opfattes mere direkte støtte opretholde en rimelig komfort.

2017 Honda Civic testden brændstoftank i 2017 Honda Civic Den er flyttet under bagsæderne, mister systemet "magiske pladser" men sænke kørestilling og tyngdepunkt. den indretning Det er mere traditionel, mindre kantede linjer og et instrumentpanel som giver mulighed for bedre læsning. Med hensyn til udstyr vil du være i stand til at vælge 3 finish med forskellige navne afhængigt af motoren, men overraskende høj teknologisk byrde som pakken kørsel hjælpemidler Honda Sensing -Preventing accidents- standard over hele spektret. Som nysgerrighed er bemærkelsesværdigt, at opvarmede sæder er standard. Honda har besluttet at give det meget udstyr alle versioner, som kan være kontraproduktivt i betragtning af at der er mange kunder er tilfredse med mindre udstyr.

Honda Civic 2017 priser

den pris begynder i 22,140 euro Komfort færdig med de tre-cylindret motor og 26,880 euro med propellen 1,5 liter 182 CV og med pilotstyret suspension multifunktionsdisplay 7 "førte forlygter. I første omgang vil du have en salgsfremmende rabat, men det er ikke bekræftet beløbet.