Test: Ford Fiesta ST, stor lille vulkan

Test: Ford Fiesta STTest: Ford Fiesta STTest: Ford Fiesta STTest: Ford Fiesta ST

nu igen Det er blevet fuldstændig renoveret til den kategori af små GTi, Jeg er overbevist om, at dit sind er at strukturere det i to: dem, der bevæger sig på grænsen af ​​180 hk, som en trio bestående af biler VW -Fabia, Ibiza og Polo, med eksotiske konnotation ændre sin dobbelt kobling og dobbelt sobrealimentado- motor Mito QV eller Corsa OPC; eller allerede skaleret eller bedre end to hundrede heste, 208 GTi og Clio RC som henvisninger, ledsaget af de forskellige muligheder Mini tilbyder pris-i et andet univers, og også beføjelser Corsa Nürburgring med mekanisk selvlåsende eller Juke Nismo-. Men nu, at Ford har taget en radikal drejning til dit produkt, jeg synes det er kun rimeligt, at vi begynder at klatre Fiesta ST til første division. Jeg vil opsummere så let, men jeg så strække ud i detaljer: Det er upåklageligt dynamisk som GTI og prestacionalmente TALKING ikke kun har fået i gruppen af "stor"Men stort set alle større magt rivaler spiser.

Dame sukkerrør. Som du kommer til at se -soon have den mest komplette særlige du nogensinde har forestillet sig mere end et dusin biler-, er alle disse nye små GTi gå gennem denne "sider" og vi har allerede haft lejlighed til kilometer og kurver med dem, så uanset ydeevne eller adfærd af hver, Jeg tror, ​​at partiet har en kvalitet, der forekommer mig, at er af særlig interesse: følelsen af ​​robusthed, der overfører som sport. Efter hundredvis af kurver, grøfter bogstaveligt bidt på udkig efter, at levende asfalt kant af vejbanen, knuste asfalt, hvor klipper, hopper eller tage motor og bremser til ekstrem overophedning dukke op, Fiesta bliver rullende ligesom den første dag, uden den mindste tegn på tortur.

Ford Fiesta ST sport

På en måde er det en kvalitet, der tåler tidligere generationer, som personlighed deres adfærd, selv om det aldrig havde været Fiesta ST til sådan en mekanisk niveau. Den nye motor er kommet til ham som en handske. Farvel til sin behagelige støvsuget mekanik, nu Ecoboost er den, der blæser den nye ST. Standard teknisk: 1,6-liters, direkte indsprøjtning, turboladning, variabel fase ... men entydigt. Mere eller mindre egen udvikling, andre deler, når Ford motor er eksklusiv. Dybest set som det ankommer, med mere intercooler- Focus, med samme progression, elasticitet og styrke; Det er den lave vægt af bilen og lukkede relationer ændring, fremhæve karakter og punch. Og frem for alt, lyd. Høj? Jeg er ligeglad. Beautiful. Dette resulterer i et system, som transmitterer vibrationer optagelse til en klangbund bag instrumentbrættet håndtag. Jeg ved ikke, om jeg ville sige min kone er, at denne Fiesta ST lyder for ... Hverken hørt eller lyttet fordi jeg tror Fiesta bedrager dig, tager fat i dig.

Jeg ved ikke, hvordan du kan lide GTi dig, der er ingen udsmykninger eller detaljer til galleriet, kun hvad GTi til funktionelle elementer, Jeg vil sige næsten uundværlig: sæder, der synes at blive magnetiseret, at perfekt pedal føle Joaquín Cortés, som trampede på scenen, rat godt greb, tykkelse og følelse og en nøgle med ikonet ESP indeholder nogle af de bedste overraskelser.

Stop kørsel, få at ride. Aktiv, Sport mode og slukket er de tre mulige tilstande af stabilitet. Du ved, som din værd at køre den første kan finde det for påtrængende, men jeg tror, ​​at en fuld succes hvordan de forvalter de første to tilstande grænser, fordi du kan gå rigtig hurtigt meget Fino Men med ESP helt i dvale, mens der i sin sport tilstand, indtil du har råd til at gøre asfalt kurver næsten entenderás- jeg tror, ​​jeg kan lide dig på jorden dig balance og overførsel vægte for at hjælpe dreje bagud glidende, eller glidende kort, at toget drøvleåbning fordi kurven tendens til at blive lige. Ja, gør du meget bedre og mere naturligt med stabilitetskontrol helt fjernet, men du løber tør for Guardian Angel kigger på dig skamroser.

Ford Fiesta ST sport

Sandheden er, at Dette parti har gode manerer, så længe det er ganske følsom over for din kørestil, fordi hvis stedet for at køre-show er nogen på udkig efter den tiende forudsat skynde gode bremser, tegne meget, meget fint og fremskynde rigtige tidspunkt at drage fordel af, hvor godt elektronikken simulerer en selvlåsende ST bliver en sand tiralíneas.

Pesadoque vægt dynamik føler Fiesta ST imidlertid, Små, adræt og lys, altid reagens fortand. Meget sjovt, meget effektiv, jeg tror, ​​det har en overnaturlig evne til at blive en bedre chauffør end du er, fordi det ikke vil med tiden, går på følelser, og at partiet synes i stand til at kontrollere din puls. Som GTi af race, ST parti ender med at blive ubehageligt. Mellem porte, jeg bare stoppe for at hvile, før du tanke op, og at hverken denne eller nogen anden 1,6 turbo har venner til at tilbringe tid, hvor brændstof løber virkelig. Således et liv GTi med fast, tørt suspension, men alle af upåklagelig kvalitet, herunder bremser. Ford viser, at alt ikke handler om stål i sigte, fordi med partiets ikke overdrevent store diske, bremser og bremser og bremser. Hvor jeg elsker at slutter pedal rejse, hvor du finder et ekstra point bejdsemiddel. Uffff, der sveder.

Og tør hænderne, fordi du kommer til at bruge dem grundigt. Plus der er meget, meget motor under den højre fod, du kan håndtere kobling og ændre så skrupelløse, at jeg bringe nogle tusindedel hastighed. Du tror små dimensioner er, hvad gør du ser verden i hurtig bevægelse, men det er ren fortjeneste, som det fremgår af hans tid, forsøger at dig til dig at Clio RS og 208 GTi acceleration. Dens kraftfulde motor, turbo som det er, er lige uden 6.000 omdr./min maksimal kapacitet på rotation, selv om nogen magt krav du foretager nedenfor bliver en god coz ... Din modstandskraft er der for at bekræfte dette. I sidste ende, tilføjer effektivitet, sjov, robusthed, godt udstyr og den bedste pris, og resultatet er ... Ja, Fiesta ST.