Test: BMW X5 xDrive 30d, autentiske BMW

Test: BMW X5 xDrive 30d, autentiske BMWTest: BMW X5 xDrive 30d, autentiske BMWTest: BMW X5 xDrive 30d, autentiske BMWTest: BMW X5 xDrive 30d, autentiske BMW

I dag adaptive suspensioner, mere end 18 inches hjul, styretøj eller bageste differentiale aktiv eller andre indstillinger, der tilpasser dynamikken i X5 at føle, at dette monster er en sand BMW med at personlighed, der udskrives huset en gang i alle ikke er krævet deres biler. I det mindste kan jeg ikke sige det samme for de sidste 3-serie og 5-serie, kun behageligt med dem forudsat en meget specifik konfiguration for mig. Så udgangspunktet i denne generation, under forudsætning af type bil det er, forekommer det mig ekstraordinært, kan hæve niveauet af effektivitet adfærd hit bog, hvis kunden har til hensigt at konvertere X5 i Cayenne Begavelse, SUV, der bekræfter i denne bil er der også magi.

BMW X5 xDrive 30dMen jeg tror, ​​at hovedparten af Kunder, der køber en X5 30d søge mere balance end specialisering. Jeg husker at være den eneste, eller få i skrift, som ikke var fuldt ud tilfreds med den forrige generation, kørsel noget "tung" selv om det var den letteste i sin kategori stadig er-hvad med mere pitching og rullende som jeg er det genererer tillid til mig, når jeg nu under ham helt tilfreds med sin fyrighed chassis og kørsel. Ingen ændring kamp, ​​eller stabiliserende, bremser eller-hvis der er en klar forbedring i forhold til afstande på frenado-, men længden og højden af ​​karrosseri lavere tyngdepunkt. Retning bliver elektrisk og er en sand gave til præcision, hastighed og tryk lydhørhed.

og selv om dæmpning serie tilbyder nu et ekstra point for fasthed, har X5 ikke give afkald på upåklagelig tur kvalitet og asfalt isolering. Tilsæt forbedret AWD, med betydelige elektroniske udvikling for en mere effektiv distribution af drejningsmoment pr hjul bedste fortolkning af reaktioner for at forebygge og gribe aktivt før ESP har at gøre fortynde fluiditet med hvilken X5 hjulet mellem kurverne, og resultatet er, at upåklagelig "sedan" rørige SUV der altid har søgt at opnå denne type bil, BMW endelig har opnået. Men hverken du ønsker at snyde, for at du ved hvad du er mere end to tons inerti fordøjet mere end en meter over jorden, når du bremser og ændrer retning, især når de understøttes på et hjul af stor "bold" ligesom at køre hjem, så selvom graden af ​​effektivitet er overnaturlig, skal den tro faktor altid være meget mere latent end en sedan til at bruge.

diesel sport

BMW X5X5 også godt af aerodynamiske forbedringer også resultere i en overlegen kørekomfort støj-mindre luft, Indretnings- bedre lyd og bidrage med deres sandkorn brændstofforbrug, afsnit hvor X5 underskrevet en eksponentiel reduktion, især når du optager hurtigt: du er nødt til at flyve og spille dig en masse point for at komme til at se tocifrede tal i triptælleren. Sprudlende hans drev, kan han ikke tænke på nogen grund til at ændre det for 40d, undtagen den blotte glæde af praleri. Fordi skatte ikke kun fart i absolut værdi, også giver stolthed, raffinement og svimlende agility gasspjæld respons. Det gør den, fordi den 8-trins ændring er også nøglen brik i dette sæt. Debuts planlægger -kun funktion i Eco-Pro-mode og 50 til 160 km / t til udkobling transmission og inerti at fremme sin fod fra speederen, genvinde "normalitet" så næsten umærkelig at re-accelerere. Og i deres sport tilstande, det ser ud til at efterligne driver layout og fortolke, hvad der perfekt i enhver situation.

kort

acceleration: Lang, meget mere rápidoque gennemsnit mellem sværvægtere i kategorien.

ændre:: Glat og endnu hurtigere, så planen nu tilføjer -Kun i Eco Pro næsten umærkelig.

Frenada: Der er et afsnit, hvor der ikke er forbedret, og dette er ingen undtagelse: 10 meter mindre end den forrige generations.

forbrugByen er faldet fra to til et ciffer og et halvt nu bruger to liter mindre end før. mål overskredet

overhaling: En anden anden forbedring, der bekræfter sin mekaniske smidighed. Lige, er det hurtigere end en lille sportsvogn ligesom Clio RS.