Sammenligning: Peugeot RCZ R vs Seat Leon Cupra 280

Sammenligning: Peugeot RCZ R vs Seat Leon Cupra 280Sammenligning: Peugeot RCZ R vs Seat Leon Cupra 280Sammenligning: Peugeot RCZ R vs Seat Leon Cupra 280Sammenligning: Peugeot RCZ R vs Seat Leon Cupra 280

Seat Leon Cupra slå tiden i vores sædvanlige kreds af INTA (National Institute of Aerospace Technology) alle rivaler. Han kom til at gøre det samme i Nürburgring (Tyskland), selv om der vedtagelsen af ​​den valgfrie ydeevne Pack såede tvivl om, hvorvidt Cupra var virkelig den kompakte verdens hurtigste serie. Han ankom til vores testbane, denne gang uden yderligere støtte, som den skulle betale mere, og slog kraftigt; bekræftet: I øjeblikket er der ingen anden kompakt hurtigste gade. Nu fortælle din Mégane Renault har formået at slå ham, men også at bruge bestemte ekstramateriale Racing som dæk, udstødning, bremser ... For nu, og indtil det er noget officielt og Mégane når vores hænder og vise det, Kompakt konge er Seat Leon Cupra.

Vi havde ikke udsat for RCZ R den hurtigste omgang test på INTA. Han forlod meget skuffet i sin første prøve og ankomsten af ​​Cupra har været det bedste undskyldning for se, om det virkelig er så effektiv som spidse og som du vil se i den tid kredsløb det har været. en flot duel præsenteres.

Lion lammeskind

Sammenligning: Peugeot RCZ R vs Seat Leon Cupra 280Seat Leon Cupra har udstyret en storslåede ramme, og når jeg bruger ordet stor er ikke kun fordi det har været hurtig, men også af den kvalitet tuning. Jeg mener, at når en bil er hurtig og nem, når føreren er, at det er godt gået. Det har en aktiv differential, Multilink baghjulsophæng og støddæmpere af varierende hårdhed. Det har ikke den livlighed af reaktioner næsten racing Renault Megane RS Cup chassis og mekaniske brutalitet den meget hurtige Opel Astra OPC; Lion baserer sin effektivitet i sin elektronik og bag vejledende selvsikkerhed, ledsaget af en meget hurtig motor med gode ressourcer og bedre høj. Tro mig, GTI er en meget godt klaret, måske lidt kedelig i dens æstetiske men yderst effektiv.

Modsatte, en sports coupe stammer fra et kompakt. Teknisk enklere end Seat, Peugeot RCZ R den satsning for adfærd, som ikke gribe ind elektronik fra det tidspunkt, hvor ESP er slukket, og det har også sin charme. Bruger en 1,6-liters motor, sammenlignet med 2 liter sin rival, med 10 hk mindre -32,5 CV i vores mediciones- en mekanisk Torsen begrænset slip differentiale og en semi-uafhængig torsionsbro bagaksel ved ... og alligevel har været hurtigere; Lad os se, hvorfor.

Den RCZ Peugeot født som en sports fra den første skitse, mens Cupra deler kroppen, ikke set-up med resten af ​​León familien, Det er herunder versioner med økonomien som det vigtigste forudsætning. Derfra alle fordele for de franske, med krop proportioner sænke tyngdepunktet baseret bredere sporvidde og lavere højde, vigtig detalje i enhver sport; i bunden selvfølgelig, de er ikke så rivaler i salget, som om de har været i denne sammenligning.

Lyd problem

Da du sætte dem op De føler sig som sport løb. Peugeot har en mere udførlig lyd undslipper, eller i det mindste jeg kunne lide det bedre. Lion spinder som ingen rival tomgang, som om at følge strenge retningslinjer skøn må selv påvirke kroppen, men det afslører hvem han virkelig er som at køre tilstand Cupra mere -lleva én resonador- motorens udstødning, der er valgt. Den første opvarmningsheatet jeg giver til hver, som søgte at få temperaturen i den bageste uden meget varm foran, og fortæller mig, at Lion går tilbage meget emne, vil jeg sige for meget, og det RCZ for nervøs, mens kulde holder rygstøtte Jeg er næsten ved at spinde (ESP afbrudt i begge, naturligvis).

Sammenligning: Peugeot RCZ R vs Seat Leon Cupra 280Runde starter skarpe sving forbundet i fjerde gear, med en stærk støtte ændring slutter i bremsning, satte den anden og den lige vinkel med uret. Ved indgangen til denne zone RCZ giver mig mere selvtillid, også fordi nogle km / t langsommere ankommer, ikke mange. I Lion, løftede den højre fod lidt inden de kommer ind, hvad der normalt kaldes en lys fjerner frygt og igen grundigt. Heller undvigemanøvre, hvad jeg antydede, at fast track denne bil skal være endnu bedre end demonstreret i twisty INTA. Jeg forlader hurtigt, og jeg er nødt til at vente med at sætte det lige til at stoppe, fordi supportomkostninger mere end den Peugeot stoppe, så jeg går altid lidt anstrengt; Hvis jeg gør dette meget langsom til at bremse, før jeg mister tid.

Ved dette punkt RCZ R passerer grundig men hurtig i den anden unsettles den bageste toget. Jeg rører bremsen lys og fuld støtte countersteering lad mig tage det lige og få god fart på kurven; Det er hurtigere end løven, men også gør dig arbejde hårdere.

Sammenligning: Peugeot RCZ R vs Seat Leon Cupra 280i langsom kurve RCZ igen driver mig til at give mere tillid til indgangen frugt, igen, deres bagerste bidragyder. Jeg kan åbne gashåndtaget meget hurtigt, næsen begynder at trække indad kurve til hurtigt begynde at understyrer udad. Det går meget hurtigt. Den samme operation i Lion forekommer i forskellige former, men noget bedre resultat. Skal stole på elektronik, men ikke hvor man skærer vingerne, snarere det gør du går virkelig hurtigt. Bliver så afgjort tilbage vil ikke lade dig rundt racing linje som RCZ R og kræfter til at gøre en mere udtalt top i kurven. Du bremse senere og er sent Isse input adresse metes åben gas bremset. På det tidspunkt, du begynder at lægge mærke "mærkelige ting", som om det var en ESP, men glemmer, det er den aktive begrænset slip sidste par et hjul til en anden som gale ikke at miste trækkraft.

den Leon Cupra i de langsomme områder, trods en trin langsommere kurve, Kom ud hurtigere af hver. Dens forskellen er nøglen. Takket være det har tilladt den luksus at holde tilbage både for at gøre det nemmere og løse dette teoretiske ulempe med fremragende trækkraft. Det er et job meget godt klaret. I mellemtiden R satsning på en mere traditionel, meget hurtig og fuld af følelser sportslige køreegenskaber med en bageste stående med lethed. Slutresultatet er meget selv, med 7,6 tiendedele af et sekund for Peugeot, være værd gør hans gode manerer og lethed. Der er to stilarter bil, både i form og i deres adfærd. Fransk overraskende smidighed og hastigheden på din "lille" motor, mens den Seat du ophold med hvor let det gør tingene, og hvor godt det trækker. Ærgerligt Løven har ikke den sporty udseende af RCZ R og det er ikke så alsidig som den Sæde; det er klart, kan du ikke have alt.

kredsløb

RCZ R

Seat Leon Cupra 280

hurtigste omgang (s)

1'25''24

1'26''06

Gennemsnitlig hastighed (km / t)

80,9

80,1

strækninger

RCZ R

Seat Leon Cupra 280

Tid (r) / Hastighed. (Km / h)

Tid (r) / Hastighed. (Km / h)

§ 1 (vikling)

15.50 / 60.9

16,20 / 58,2

§ 2 (curvón jernbane)

13,31 / 116,6

13,41 / 115,7

ben 3

18,57 / 77,5

18.41 / 78.2

rate 4

7,28 / 99,4

7,27 / 99,5

længde 5

22,81 / 61,8

23.17 / 60,8

samlede kredsløb

1'25''24 / 80,9

1'26''06 / 80,1

Hurtig opbremsning zone

RCZ R

Seat Leon Cupra 280

m / s / s

m / s / s

maksimal deceleration

11,0

11.1

gennemsnitlig deceleration

7.9

7.7

lateral acceleration kurve (G)

RCZ R

Seat Leon Cupra 280

I hurtig kurve (max)

1,06

1,13

I hurtig kurve (gennemsnit)

0,93

1.00

I curvón (max)

1,13

1,11

I curvón (gennemsnit)

0,96

0,97

maksimale hastigheder

RCZ R

Seat Leon Cupra 280

km / t

km / t

punkt A

124,4

123,9

punkt B

154

153,9

punkt C

126,4

128,3

punkt D

122,6

123,7

Sammenligning: Peugeot RCZ R vs Seat Leon Cupra 280