Honda Civic Type R 2017: alle prøvet en kriger på hjul!

Honda Civic Type R 2017: billeder af denne brutale sportHonda Civic Type R 2017: billeder af denne brutale sportHonda Civic Type R 2017: billeder af denne brutale sportHonda Civic Type R 2017: billeder af denne brutale sport

Den seneste generation af Honda Civic behøver ikke at vente til slutningen af ​​sit liv til at tilbyde sin sportslig variant: den Honda Civic Type R. Gennem hele 25, der har eksisteret Type R, Honda har valgt radikalisme ved slutningen af ​​livet for hver generation, som gør andre mærker, til at give en indsprøjtning af vitalitet til dens kompakte i slutningen af ​​salget, og før den når den nye generation. Men denne gang Civic Type R går praktisk mens konventionelle versioner, noget, som fans af bilen i nogen af ​​deres generationer ros. Stedet for at tage basen bilen og udvikle sig i denne generation har udviklet to versioner sammen, hvilket har gjort det muligt Civic konventionelle fordel af dynamikken i R og Type R kan have elementer af design eller teknologi, og arrangeres fra basen.

Honda Civic Type R

Som altid, Honda ikke er skåret ved udformningen, Det er en model, der ikke skjule sine påstande. Æstetik kan du synes radikal, det er, men på grund af en sport funktionalitet det har intet at gøre med at ville skjule, hvad det er. Her er alt har en funktion og diskretion væk fra rivaler som Seat Leon Cupra og VW Golf GTI, anvende typografien til at nå det tilsigtede mål. De ønskede at være mere stabil ved høj hastighed og dermed dens aggressive aerodynamik, både foran og bag, og øget kamp. Det er lykkedes at være den hurtigste kompakt Nürburgring gade med 7: 43'8 minutter, og det kan kun opnås ved at arbejde i alle sektioner. Det er en helt ny bil. Den vokser 165 mm i længden og 2 mm i bredde, med mere slag og højde 36 mm mindre end den tidligere Civic Type R. forbedrer vægtfordelingen ved i en 2 procent mere i den bageste. Trods stigningen i størrelse og udstyr, opnået reducere vægten i 16 kilo, og at dets strukturelle stivhed stiger med 37 procent. Sætter reservoiret i en lavere sted, hvorved bl.a., tyngdepunktet 10 mm.

den suspension layout er fuldstændig i aluminium, en redesignet McPherson foran pivot ukoblet og en ny bageste multilink. bruger standard adaptive suspensioner, Arbejde med tre forudindstillinger. De fire buffere har tre indvendige kamre forbundet ved magnetventiler, der åbnes eller lukkes i løbet af millisekunder og i realtid, at ændre strømmen af ​​olie inde og således variere dets hårdhed eller rebound, både kompression og udvidelse. Det bruger information tre sensorer G kabinen, styrevinklen og tryk, der udøves på bremsepedalen. Denne suspension arbejder med tre forskellige arbejdskraft love, afhængigt af kørsel er valgt: Comfort, Sport og + R. Placeringen er den elektromekaniske variabel udveksling bærer den konventionelle Civic, men den type R har sine egne arbejdskraft love, forskellige i hver tilstand. Bremserne henvender sig til kalibre fire forreste stempel skiver 350 mm diameter og bageste skiver 9 mm større end før. Afrundet sammenholdt med 20-tommer hjul, med 245/30 R20 dæk, der leveres som standard.

Første enhed Civic Type R

Motoren er den samme 2 liter af den foregående generation, med en vigtig udvikling, der fører til 320 heste. Den beskæftiger DOHC 16-ventilstyring tid og opvokset Dual VTEC og VTC, fast geometri turbo intercooler luft / luft. Annoncerer en 0-100 km / 5,7 sekunder og 272 km / t hastighed. Bærer manuel gearkasse med seks hastigheder, med den endelige udvikling forkortet 7 procent. En underlig detalje er, at nu anvender en Monomass svinghjul, gør det muligt at reducere inerti, mekanisk acceleration vinde, tabe (25 procent) og et strejf af endnu mere sportslig skift fra hvad vi er vant Honda Civic Type R i. tilføjer funktion "tip / hæl" automatisk, som stabiliserer hastigheden ved optimal skiftende, både i acceleration og reduktion. Dette forhindrer ændringer destabilisere bilen i stærk støtte og mere effektive reduktioner. Denne funktion kan slås fra i opsætningsmenuen, hvis du ikke kan lide. Du kan bruge det nu bærer fuldt elektronisk gasspjæld uden kabel, som også ændrer sin lovgivning, afhængigt af den drivende modus er valgt. Det har en tredobbelt aftræk. Forbedrer strømmen og modtryk med 10 procent. Den centrale udstødning anvendes til tune lyden, jeg kan forsikre dig, at det er ikke noget diskret, og ikke ty til falske resonatorer i cockpittet for at vise, hvad det er.

Adfærden er stadig reference. Vi bliver nødt til at se, hvad der sker med den kommende Megane RS Renault er ved at forlade, men for nu Civic Type R har syntes bedste marked. Jeg kunne teste kredsløbet enhed nummer 0 og de forskellige måder, og det første, der slog mig var hans "komfort" uanset de valgte elektronik. Gå ikke i panik, Det er blødere, fordi det har en bedre chassis og en variabel affjedring, miste det karakteristisk tørhed af tidligere generationer, som du harped på lange ture. Han har ikke mistet effektivitet og fortsætter med at transmittere fornemmelse af harddisk. Den forreste ende med den samme føjelighed og kommer tilbage du kan sætte din indfald. Når kurvekørsel føler arbejdet med mekanisk begrænset slip, at sporten og + R tilstande tilladt ved hjælp traction control (afmonteres) at være mere effektive. Motoren kører meget og gør det fra lave omdrejninger. Fornemmelsen af ​​alle kontroller er meget atletisk, især ændre og sølv kugle af løftestangen. Hvis du er en person brænder for kørsel, vil du elske din berøring. En anden ting er, at du overbevise æstetik, at ikke alle lidenskabelig, men hvis du kører forsikre jeg dig ikke længere et problem.

Dani-pladsen og Honda Civic Type R 2017

Udstyret omfatter alt hvad du ser på billederne, med røde sæder, der holder kroppen godt og æstetisk ligner den ydre. En modificeret taktslagsknap farver og præsentation af information, med rød til + R-tilstand. Den er fremstillet i England og snart vil vi kende sin pris. De første enheder har indgået produktionen i juni at nå showrooms i juli.

Du kan også være interesseret i:

Honda Civic Type R, Seat Leon Cupra, Renault Megane Trophy og Peugeot 308 GTI kredsløb

Honda Civic Type R, Ford Focus RS og Seat León Cupra

Honda Civic Type R 2017: så din motor brøler (video og fotos)