Test: Skoda Scout 2.0 TDI-150 4×4, fortrolig med eventyrlyst

Test: Skoda Scout 2.0 TDI-150 4x4Test: Skoda Scout 2.0 TDI-150 4x4Test: Skoda Scout 2.0 TDI-150 4x4Test: Skoda Scout 2.0 TDI-150 4x4

Selvom siden 1999 Octavia familie, kaldet Combi, Det nyder 4x4 versioner, det var ikke før 2007, hvor den tjekkiske mærke besluttet at iværksætte en af ​​crossover. Det vil sige, med firehjulstræk og en hævet krop-hovedsagelig forskellige redskaber til at fremhæve dens æstetiske-Campero ånd. Den indsats, så "mode SUV" blev godt modtaget, og i 2009 vendte tilbage til reedit på restyling af anden generation. Og den tredje salg siden 2013 Det var kun et spørgsmål om mere eller mindre tid at nå frem Scout-variant, der brast i slutningen af ​​2014. En version for første gang i vores land forlader sin nomenklatur Octavia Combi Scout at holde tørt. Marketing problem, men med det klare formål at placere den over resten af ​​hans brødre, samt show kraftige motorer valgt ved starten af ​​sin kommercielle levetid og dens omfattende standardudstyr.

Skoda Scout 2.0 TDI-150 4x4således 2,0 TDI 150 hk med sekstrins manuel transmission betegner adgang trin, mens ovenfor i Diesel er placeret en 2,0 TDI 184 hk med automatisk DSG dobbelt kobling drevet og silkeagtig benzin 1.8 TFSI 180 hk DSG også. Af maj vil tilføje en mere økonomisk 1,6 TDI 110 hk, men med samme niveau af udstyr.

2.0 TDI 150, er den bedste ligning?

Med 2,0 TDI 150 hk, i forhold til sine hypotetiske konkurrerende tilbud meget gode resultater, især i acceleration, men da det ikke er en let bil, der har været at trække firehjulstræk selv om det har reduceret sin hovedhøjde med en Besparelse 22 kg i forhold til tidligere Scout ifølge tal fra vores Fag- centrum er det ikke urimeligt at se på 2.0 TDI 184 hk, især inddragelsen af ​​fremragende DSG automatgear, selv om de alle er en ekstra udgift på 2.400 euro; inden for optioner gå langt. dog Den manuelle gearkasse er rart og præcis, skønt med en arm lidt længere afstande. Overbeviser retningen og nøjagtigheden af ​​sin forreste ende, og samtidig have høj legeme Han har mistet nogle agility. Ikke desto mindre, det giver god dynamik, stor poise og indhold flipflops krop, med fremragende greb af dæk Continental ContiSportContact3 rent asfalt. At der tilføjer en effektiv AWD gennem en multi-system Femte generation af Haldex Soft - hurtigere og sender moment til den bageste toget fra starten og som passer perfekt med stabilitet der virker som elektronisk differentiale.

Det er en propel står for sin blødhed og elasticitet, selv om dens noisiness er ikke meget lav. Det er hurtigere end sin forgænger, men frem for alt meget mere effektiv, eftersom halv liter reduktion i forbruget på motorvejen og næsten 1,5 l / 100 km By; ting elektronik, Euro 6 og, selvfølgelig, inddragelse af Stop&Start.

Vej- og snavs spor

af felt Vi må ikke glemme, at Det er et crossover, ikke en SUV, men med denne Scout kan rulle off road langt mere rolig end med en 4x4 Octavia Combi. Hemmeligheden ligger i sin større frihøjde, som vokser takket være 31 mm polstring, der stiger; med længere fjedre, støddæmpere og nye tykkere stabilisator bar. Ikke desto mindre hans frihøjden er lav, lavere end en SUV, og støddæmpende stier er også kortere end disse. Meget interessant er det undervognsbeskyttelse, i andre lande det er markedsført som en mulighed for dårlige veje. Dens kofangere og hjulkasser i sort plast er mindre tilbøjelige til at få ridset med grene, men det er en bil for at komme på en cykel sti eller at stå over for alvorlige forhindringer, som alvorligt straffet for deres ventrale vinkler og angreb.

Med fuld solvens

Skoda Scout 2.0 TDI-150 4x4En hest af dets ydre dimensioner mellem C-segment, den del dens struktur, rivaler som Golf Alltrack, den León X-perience eller Volvo V40 Cross Country, og D, med modeller som Audi A4 Allroad, Opel Insignia Country Tourer, Subaru Outback, Citroen C5 Cross ... analysere inde må ikke overse denne vigtige detalje. Således rummet ingen udragende højde og bredde sammenlignet med modeller af segment C, som klart overstiger for benplads, ranking blandt de bedste i D. men dens mest fremtrædende værdi er stammen, der overgår alt, nåede over 30 liter Outback og 85 store og Passat Alltrack eller C5 Kors. Det giver også oplysninger om anvendelige, som tilbagetrækkelige kroge til hængende poser, styrer til foldning af ryglænet, og dermed udvide ladefladen (1040 liter, mens ikke flad, da den har en lille skridt) eller en lem at indføre lange genstande såsom ski praksis. hans porten, efter åbning, er beliggende på en betydelig højde, så for lavere kan være meget god mulighed for at bruge din elektrisk drev (375 euro).

udmærker i ergonomi, med flere muligheder for regulering og veldesignede kontrolelementer, der altid falder hånd og er behagelige at betjene. Sæderne indsamle kroppen godt, selv om lange rejser, efter flere timer non-stop kørsel, søge et skin af træthed i stedet for med nogle af sine rivaler. også højdepunkter kvalitet finish, materialer, der tilbyder god tilstedeværelse og berøring, især sammenlignet med den anden generation Octavia.

Færdige, mange muligheder

Scout har en unik udstyr, godt næret i sin begavelse serie, med en række valgfrie elementer. Nogle med meget rimelige priser og andre noget højt, som det parkering ledsager (1.000 euro) eller pakke bixenón forlygter og bag og daglige ledelse (1.040 euro). Jeg kunne regne med mange af de nyeste hjælpesystemer til kørsel og set deres fætre Volkswagen Group MQB-platform, såsom automatisk bremsning "Front Assistant" (300 euro), den træthed detektor (40 euro), assistenten Lane Keeping (390 euro), den beboer beskyttelse før forestående ulykke (155 euro), den dynamisk regulering af lysstrålen (195 euro), den adaptive cruise control (690 euro) og endda "Kørende" som gør det muligt tastetryk variere gas respons, styretøj ... På navigation Det tilbyder to systemer: "Amundsen" med touch screen 5,8 "som radioen monteret som standard, og" Columbus "(1.855 euro), med 8" skærm, DVD-afspiller, hukommelse 64 GB og stemmestyring.

Skoda Scout 2.0 TDI-150 4x4Serien har en række praktiske løsninger, mærket hedder "Simpelthen Clever" som støtte til smartphone, isskraber efter tankdækslet, portatickets på forruden, kroge netværk, en beholder til den reflekterende vest og endeløse skuffer, til skuffer eller overflader efterlade alle slags objekter .

En god handel

selv om deres 28.700 euro Vi synes noget høj, er det sikkert, der holder en god pris / produkt. Den 1,6 TDI lavere den endelige regning vil give cirka 1.910 euro-stadig ingen bestemmes nærmere priser, men det er sikker ikke når balancen i denne 2.0 TDI 150 hk. Rabatten for den aktuelle kampagne er 1.950 euro-og omhandlet i oven- figur, som de kan trække en anden 1871, hvis du beslutter at finansiere en del af det beløb, "Skoda Finance" hvilket gør det endnu mere konkurrencedygtig. Men hvis vi ser bort det æstetiske plan, der er næsten altid afgørende, gør lidt mere end en Octavia Combi 4x4 1.640 euro billigere; som primært de begrundet i forskellige kofangere, hjul, spejle i aluminium og i en vigtig beskyttende for lav uanset andre detaljer udstyr.

Og denne Scout ikke længere en stor bil, med smukkeste nyeste teknologi og emballage, som kan være afsluttet med et varieret liste af muligheder, selv om det er væk fra den ideelle pris. Et billede og eksklusivitet, der fører til at betale mere, men også påvirke et tab af dynamik eller bemærkelsesværdig præstation, og dermed bliver en fornuftig indfald.