Test: Audi A8 3,0 TDI, og der blev lys

Test: Audi A8 3,0 TDI, og der blev lysTest: Audi A8 3,0 TDI, og der blev lysTest: Audi A8 3,0 TDI, og der blev lysTest: Audi A8 3,0 TDI, og der blev lys


Mit møde med den Audi A8 Det har hjulpet mig til at prøve for første gang mere avancerede fyrtårne ​​i verden (Matrix Led, 2.995 euro). Med hensyn til de fulde LED-forlygter i Matrix der er en individuel kontrol af 25 lysdioder, der udgør hver fyrtårn, således at beam Det forventes i henhold til de betingelser, lukke ned, belysning eller formildende dens lysstyrke automatisk hver LED uafhængigt. med LED Matrix søger kontinuerligt at projicere den bredere stråle uden at bekymre anden trafik. Som du nå det køretøj, der går forud for dig eller man nærmer det modsatte, er der ingen ændring fra lang til kort og andre systemer foreslået, men en gradvis reduktion af bjælken højde. Også du opfatter, at den strålebredde stigninger og hvis du kommer for tæt på bilen foran, kan du se, hvordan venstre forlygte kaster sin stråle på tværs af og langs skinnen Ellers hvis der ikke er nogen bil, mens den højre forlygte lys fokuserer primært på skulderen.


Audi A8 TDISystemet er i stand til at detektere op til otte point som kan fortolkes biler, motorcykler eller cykler og gøre egen skygge i bjælken for at undgå blændende. Disse forlygter også kommunikere med navigationssystemet og De forudse de bøjninger og vejkryds at modificere strålen. Og også de arbejder med systemet nattesyn. Hvis dette system registrerer fodgængere på de rabatter, den Led Matrix smide tre byger som en advarsel fodgænger og føreren selv. De belyse feltet Led Matrix Det er den største jeg nogensinde har smagt og muligvis det klareste lys. Til tider har jeg haft følelsen af ​​at være irriterende ved modkørende trafik bred og lang belysning der syntes at invadere silhuet foran sig, men aldrig modtaget en klage i byger. Ingen tvivl om, de er, for nu, den mest komplette fyrtårne ​​i verden.


og mere


Hvis jeg begynder at fortælle dig alt det udstyr, du kan bære, og hvordan det virker, ville vi ikke afslutte, så vi vil fokusere på glæden ved at køre eller at være en simpel passager. den luftaffjedring mærke række touch-slidbane A8. Med forskellige virkningsmekanismer til tastetryk (har en automatisk funktion), kan du få en ekstraordinær filtreringsniveau (Selvom her klasse S Mercedes og Lexus LS er traditionelt over), Som Time nøjagtighed (Audi A8 kan det være her den bedste). Naturligvis A8 underholder dig med sin stabilitet, komfort og tryghed. Kun ved den akselafstand og sporvidde, støtte deres præg på raffineret luftaffjedringen Få forskydningen af ​​enhver highway er fremragende.


Jeg kunne ikke denne gang med dette Audi A8, men jeg husker at skyde i Tyskland i mange kilometer over 200 km / t af en anden A8 kontinuerligt uden at føle den mentale træthed, som normalt lider, når "delinques" på denne måde. A8 formidler str dig stilhed bevægelighed og følelsen af ​​ikke at have brugt noget bag rattet, en flygtig, et vejbump i fuld støtte i sving eller bremsning hårdt. måske A8 overnaturlig er, hvordan hjulet motortrafikvejen. Det er store og indtager en masse vognbane, men jeg synes det er dynamisk saloon sine mindre voluminøse spinding segment kurver. Takket være dens aluminium chassis og krop, A8 er relativt lys og investere de besparelser i at have en All-wheel quattro serie.


Audi A8 TDIHvis du ændrer tilstand komfort Kørsel med tilstand sport (Udover suspensionen ændrer love adresse, skifteholdsarbejde og gas), den dynamiske respons A8 er igen fremragende. I intet tilfælde bliver en radikal eller ru bil. altid hersker komfort og blødhed, men du føler en dejlig fasthed null støtter og svajer, der tager dig til at køre, hvis du kan lide, meget hurtigt med komplet nonchalance.

Quattro, selvfølgelig


Til dette nonchalance også nås ved firehjulstræk. Det er noget andet, og i en bil af dette niveau, det synes nødvendigt deres adfærd på alle typer af overflader er på højden af ​​den teknologiske bil kategori. Jeg husker også have rejst den samme vej i årevis i regnen med en Audi A8 og 7-serie og hvordan den BMW kontinuerligt tyet til elektroniske hjælpemidler til at holde op en A8 quattro uanfægtede. År senere, serie 7 Du kan eventuelt få AWD og var det samme med den klasse S.


Mine sidste kommentarer jeg dedikerer til god og balanceret 3,0 TDI med 258 hk og 60 mkg. Bringer kvalitet til alle sine glat og kraftfuld respons fra hans første omgange, men i tomgang, de få vibes De ankommer ikke synes at svare til den udsøgte atmosfære, der gennemsyrer i en passagerkabine læder og træ af enorm kvalitet. Flytning føler sød, kraftfuld og raffineret motor. Og sikkert ikke brug for mere. Det virker med forandring 8 speed i det lange skift det hjælper dramatisk reducere forbruget og decibel brændstof. hans 8. indebærer rotation regimer 1.600 rpm til 120 km / t, der lader dig se fantastiske hjælp af forbrug 7 l / 100 km.