Audi A3 1.6 TDI Ultra BMW 116d mod minimalistisk

Audi A3 1.6 TDi Ultra vs BMW 116D, kamp for effektivitetAudi A3 1.6 TDi Ultra vs BMW 116D, kamp for effektivitetAudi A3 1.6 TDi Ultra vs BMW 116D, kamp for effektivitetAudi A3 1.6 TDi Ultra vs BMW 116D, kamp for effektivitet

Kombiner som ønsker deres krop, hvad enten manuel gearkasse 6 trins DSG 7 og Steptronic 8- eller kommercielle definitioner afhængigt af, om eller ikke de versioner er orienteret række maksimal effektivitet -ultra i stedet for ren diesel i tilfældet med Audi A3 og Effektiv Dynamics Edition i BMW 1-serie. Men uanset hvad den endelige sammensætning du gør, du vil blive konfronteret med to biler, der, selvom du hvad du foreslår, vil du nogensinde ser på din computer tocifret forbruger. Ingen grund til at prøve det, jeg allerede prøvet at rulle uafbrudt i Inta ring og har kostet mig sved forgæves. Som jeg sagde, under definitioner 1,6 TDi / 110 og 116d encuentrasal Audi A3 og BMW 1-serie med specifikationer så forskellige, at skulle gå minimalt i detaljer.

Clean Diesel er sket i dag er blevet standard navn for alle motorer i Audi og videre til Euro VI, evolution også afholdt i A3 TDi Ultra, udover bestemte olier, sænket kørehøjde af fjedre, også, mindre elastisk og især en forskellige indbyrdes forhold til gearkasse, homologeret forbrug på mindre end 5/10 liter at Clean Diesel versioner, disse, ja, åben for uendelige muligheder for tilpasning -Fra automatiske S-Line- pakke.

Vores første kontakt med den fornyede BMW 1-serie i almindelighed og 116d især har været, du ser en "ejendommelige" skiftende udgave Steptronic 8 kombineret forbindelser med linien M-Sport trim, hvilket indebærer dæmpning og hjul sporting orientering blandt mange andre detaljer, men lad os starte med hvad der er virkelig vigtigt: i går til i dag, BMW 1 116d har mistet en cylinder; og alle, uanset om EfficientDynamics Editon -EDE fra nu-bære samme 1,5 liter c109 hk -Før havde to motorer: 1,6 og 2,0 liter. Ligesom Audi A3 TDi Ultra, EDE Programmet indebærer, blandt de store variationer, en tilgang anderledes transmission abiertas- -marchas længere, men også en Cx forbedret .29 -0,30 i normale, samme værdi som A3, hvorvidt Ultra Clean Diesel.

BMW 116d vs Audi A3 1.6 TDI UltraI det foreliggende tilfælde er den automatiske overførsel indebærer flytning en syvende og ottende march på 53,1 og 68,3 km / t pr 1000 rpm, sammenlignet med 50,6 og 59,1 af den manuelle bærer EDE femte og sjette -48,1 og 56,3 for 116 normal rækkefølge. Med henblik på forbrug, der er godkendt, de ting er som følger: 3.4 l / 100 km for EDE, 3,7 for normal BMW 116D og 3,6 for automatisk. Se, udvikling lokomotiv automatisk udgave ikke kompensere for den større varmeveksling måske den vigtigste "læk" magt"- momentomformer i forhold til mere sparsommelige 116d, selvom på papiret, er ekstraordinære poster.

Af dem TDI-e ... Disse Ultra. Og af dem, EDE, til de nye tider. I tilfælde af Audi A3 TDI Ultra, Vi er 8 år foran sig Audi A3 med optimeret forbrug bevæges af en 1.9 TDI med kasse 5 gear. Næsten et årti, hvor Diesel har gjort store fremskridt, og, mellem bedre Stop&Start og klare forbedringer i by- forbrugstal, har formået at frigive dårlig røg i byen, selv om road år siden, og vi fik at se nedture i dag er stort set umuligt at overvinde. tilfælde Audi A3 Ultra TDi -du gør udvides til Volkswagen Golf og Seat Leon equivalents- er et tydeligt eksempel: 7,52 l / 100 km i byen dem TDi-e i dag er 5,2 i Ultra, selv om figur begge biler i vores krævende vej kredsløb er identisk: 4,3 l / 100 km bevæger sig nu, jeg minde dig, et gear, en mindre motor og lettere struktur.

tilfælde BMW 1-serie 116D Det er vanskeligere at analysere givet "interferens" hvilket indebærer forbrug optegnelser sagde automatgear, selvom data fra det gamle BMW 116d De er mere relevant: 4.2 l / 100 km til EDE og det samme 4,6 liter opnået i dag af det afprøvede for den foregående 116d med en udvandet version af 2,0-liters motor enhed. Kort sagt, det drejer sig om versioner fokus på ultra effektivitet, jeg benægter ikke, at fremskridt på emissioner, røre og urbane forbrug har været eksponentiel, men meget af det spil for galleriet tal for forbrug, du hører på gadeplan på grund af en faktor, at producenterne også at tage ham saft: opkald "downspeeding"; Kom nu, flytter vi i dag hastighed klart langsommere end et årti siden. Det er ikke tilfældet med vores rejse ad landevejen: samme rute og tidsforbrug, det øjeblik siden hovedvej dette er hovedvej.

Når det er sagt, jeg anerkender også, at den nye tricilíndrico ikke føler noget forkert til BMW 1-serie 116D, selv sammenligne det med den gamle 116d drevet to klart begrænset elektronisk liter og med en progression, der rykkede for følelse så stækket i sin stak. den ny 1.5 Du vil ikke have den fine og runde denne tur, men sin magt kommer gnidningsløst og strækker med DNA af brand, noget mere og bedre end de fleste "traditionelle" Audi motor. Selv om mere grynt, akustikken i denne motor under præmie pakke behandling BMW 1-serie, Det indebærer ingen tab af raffinement, selvom den samlede stande den Audi A3 TDi arbejder Ultra med Samlet balance. Den pris at betale for en version Ultra modstandskraft er noget langsommere end Clean Diesel identisk motor, plus 300 euro ekstra omkostninger, hvis bare du kan vælge den Tiltrukket finish. Selvom fastere og lav ydelse og komfort forbliver de virkelige styrker af en A3 der, raffinement, glæde, kørsel føler og effektivitet, som en helhed, stadig tror, ​​der repræsenterer det bedste eksempel på den kategori. I forhold til 1-serie er en selvfølge, at chassiset er over mulighederne for din motor, men det er værdsat, at selv disse versioner af Access bevare denne strålende dynamisk og agile køreegenskaber, i mit tilfælde, kun straffet for en retning der, selv om meget nøjagtige, jeg er sikker "op-og nedture" hjælp, når du korrigere bane lidt lige.

BMW 116d vs Audi A3 1.6 TDI Ultrakort

acceleration: Borde. Fokuseret på at redde deres lokomotiv udvikling er ikke et handicap i år, hvor der sættes i spil alle tilgængelige effekt. Hans tider er selv i overensstemmelse med god kompakt 120 hk motorer.

Frenada: Godkendt. Tal kaster normale i tilfælde A3, med dets dæk "ekko" 205 mm. BMW er ude af stand til at drage fordel af dets største bremsesystem og overlegen udstyr Ekstra hjul størrelse XXL.

klang: Prisen på kvalitet. Upåklagelig hjulede, hvis der er et aspekt, der kan ses, hvor han kunne skjule den ekstra omkostning er dette. Uanset, BMW motor føles mere hæs end Audi.

genopretning: Push vs besparelser. Ulige sammenligning i betragtning af forskellen i transmissioner. Selv om begge defineret forhold ændrer sig med en endelig lettelse fokuseret; i en af ​​ovenstående, er svaret mere end tilfredsstillende for den tilgængelige effekt.

magtMotorer "identisk" hvor leveret moment og driftseffekt og sund fornuft så langt føre os til at strække, mens DNA fra BMW er tydeligt mere effektiv magt ved høj hastighed.

forbrug: Mindre er mere. Sikker manuel version vil skære en tiendedel by- forbrug 1-serie Automatisk testet, men i en mere jævn duel på vejen, har den nye tre-cylindrede BMW ikke været i stand til at reducere forbruget i samme forhold som motoren er nedprioriteret .

livabilitySiddende eller "liggende"· BMW fortsætter foreslår en mere sportslig kørestilling, der kræver større afstande pedal. Funktionelt, den mest kritik er stammen. Den 1-serie fordøjer mere end hundrede kg Ekstra rivaliserende.

Du kan også være interesseret

- Alle Audi biler

- Alle BMW biler