Opel Corsa OPC mod Peugeot 208 GTI 30th, rock hårdt

Opel Corsa OPC mod Peugeot 208 GTI 30Opel Corsa OPC mod Peugeot 208 GTI 30Opel Corsa OPC mod Peugeot 208 GTI 30Opel Corsa OPC mod Peugeot 208 GTI 30

Du kan købe et praktisk værktøj ligesom alle andre. Hvis du ønsker at forlade kan løfte traditionel mode og sammenføjning SUV eller endda at skille dig yderligere, kan du tilføje krydderi til dit liv og vælge en GTI-version, der giver dig nogle glæde fra tid til anden. Dette ville være inden for, hvad der menes med normal og rimelig for en bil hver dag, men i dag kom ikke at fortælle dig om den musik, han kan lide alle, men en, der er ud over det sædvanlige og ikke alle : den hard Rock.

særlige versioner

Opel Corsa OPC mod Peugeot 208 GTI 30Heldigvis, er der stadig mærker, der tror på sportsånd ren og at responsen giver så radikalt effektive versioner som de to sammenligne her. Opel Corsa OPC og Peugeot 208 GTI 30 forsyningsselskaber bringe i noget forskellige fra resten i sin måde at levere strøm til jorden, med deres respektive begrænset differential slip, Opel valgfri, standard på Peugeot. Dette er ledsaget af chassis opstillinger mere radikal og mere kraftige bremser, så vi kunne ikke gå op for muligheden for at finde ud af som er hurtigere. Hjelm, abe, kredsløb og drift.

den Corsa OPC repriser hans filosofi og vender tilbage til en model meget interessant givet sin sammenhæng mellem pris, ydelse og sportslighed. Den har en 1,6 turbo motor 207 heste. Heldigvis i disse versioner -den 208 har også en 1,6 ikke har været brugt til effektivt nedskæringer eller har gået gal med en enorm motor, holder hvad jeg kalder Okay, det er et begreb, jeg har stjålet fra revisors "rightsizing", ideel til hvad der forventes af en model af denne størrelse og prætentioner, hverken mere eller mindre. Opel giver dig to muligheder i denne nye generation: en med en hurtig og behagelig OPC føre til interessant pris (ca. 20.900 € med rabatter anvendt det kan stadig gå lavere, hvis du anvender pive og finansiering), og en anden tilføjer (ca. 2.300 €) En meget interessant muligheder pakke kaldet ydeevne. Det omfatter en mekanisk friktionsdifferentialespærre signatur Drexler, 18-tommer hjul med en Michelin Pilot Super Sport ved måling 225/35, Brembo forreste skiver med mm diameter 330 -308 mm den normalt og stivere fjedre ledsager nye puder teknologi Koni FSD; mekanisk variere hårdheden afhængigt af hyppigheden af ​​kompression og udvidelse. Alt dette er suppleret med et sporty look, både ude og inde, en flot lyd og en stor undslipper Recaro sæder.

Peugeot skabte en limited edition baseret på 208 GTI navngivne 30th at fejre 30 år med den 205 GTI. Denne bil teoretisk ikke længere sælges, da alle enheder blev solgt. Vi holder på komparativ af to grunde, dels fordi det er det mest effektive værktøj, der har passeret gennem vores hænder og var den eneste af sin kategori, med OPC, som ikke var blevet udsat for testen ur. Den anden grund er, at det er blevet afløst af en mærket udgave Af Peugeot Sport, med samme motor karakteristika, æstetik og chassis. Det bruger den samme 1,6 Turbo foregår i GTI, men med 208 hk og ændret for at opfylde EuroVI. Det er herunder Stop / Start-system-Corsa ingen lleva- og har vedhæftet så meget gearkasse og begrænset slip Torsen Peugeot RCZ R. Også det bærer federe bremser hårdere affjedring og chassis justering radikal WGI, foruden specifik dekoration og Peugeot Sport underskrift overalt.

adfærd

Opel Corsa OPC mod Peugeot 208 GTI 30På gaden, du to meget alvorlige sport, på trods af sin størrelse. Begge er hårde og straffe kroppen på samme niveau mellem dem og lidt mere end normalt på en GTI; Det er ikke noget ekstreme og helt sikkert vil ikke have noget imod. noget som Chassis Grand Clio RS Cup, lidt mere behageligt i Corsa. I begge føler, hvor meget løb, Mens 208 GTI 30 altid tage fordel i enhver situation, fordi det kører mere; Det er et spørgsmål om motor, Det er hurtigere. Du kan bruge dem perfekt og daglige forbrug, lavere i 208, synes det ikke at langt ude, hvor meget de kan få til at køre. Mekanisk selvlåsende ikke generer ved manøvrering eller små accelerationer, selvom accelerationer altid skal have en god emne rat med begge hænder, fordi de gør deres arbejde godt på trods af hans moron lav, og hvis du anvender meget moment har tendens til at gå på udkig næse en smule.

den stabilitet kontrol De arbejder godt og sikkert, men logisk kolliderer med den differentierede arbejde, hvis du prøver at gå hurtigt med dem. Hvis du går ind i kredsløbet kan du helt deaktivere i begge tilfælde, eller sagt på en mere eftergivende mellemliggende tilstand, du vil være meget hurtigere. Indram GTI er mere radikal og bag altid en tendens til at blive placeret, hvor du ønsker, eller fortrængt hvis du ikke er meget bevidst; her er det meget ligesom Clio RS. i stedet OPC Det er det modsatte, med en Meget siddende bag. Hvis du er en erfaren chauffør får du mere ud af den 208; hvis du ikke ønsker at komme i problemer, men også ønsker at gå hurtigt, Corsa er for dig, altid huske på, at før twisty er langsommere end sin rival.

Forskellen er lidt i hver sektion. 208 flere kørsler, bremser lidt bedre, eller i det mindste sin pedal lyst mere, og chassiset er mere adræt tilbage. Hvis vi ser acceleration fra 20 til 30 km / t og 20 til 50 km / t på sekund du indser, at De går sammen, når du trækker; forskellen til udgangen af ​​sving markerer motor, ikke differentialet, som er god til begge dele. Men selvfølgelig har Peugeot ind i kurven med ryggen bedre placeret og opnår en hastighed trin højere kurve og i sidste ende går hurtigere.

Opel Corsa OPC mod Peugeot 208 GTI 30208 til at slå Corsa brug kredsløb "frigivelse" lidt hans bagende. Det virker så nemt og indlysende til formål at forene det med daglig brug, så ingen er at have en dårlig timing; i slutningen af ​​det 30. ikke længere en specialudgave. Begge har en god front og fremragende trækkraft. Bremsepedalen Corsa er noget svampet sportslig kørsel, men resultatet svarer til bremsning modstandere. Den generelle følelse af det 30. GTI minder mig om Clio RS Cup chassis i alle dens reaktioner, selv om sidstnævnte tabe til disse to spørgsmål differentiale og forandring, dvs. hastighed.

GTI eller racerbil

Med Corsa du føler dig godt køre en GTI, mens den 208 du kommer tættere på fornemmelsen af ​​en racerbil. Du kan stoppe lige scoring retning brat og har tendens til at runde ryggen. På det tidspunkt kan du throttle næsten nådesløst og komme ud af kurven som et haubits. i Corsa skal tage hensyn til personens ryg, så det er bedre at frigøre bremsen senere og starte med at dreje før, for at få akkompagnement af ryggen og forsøge at runde kurven så hurtigt som muligt at accelerere. Det er en lettere og mindre krævende kørsel med føreren. På ingen tid føler jeg forskellene fungerende system variable FSD støddæmpere, bare føler altid fungerer godt. Det eneste, jeg ikke kan lide den 208 kan ikke se behovet for at ændre cuentavueltas og øre for evigt. Nogle kammerater ikke sagen, men for mig bliver det en ulempe; spørgsmål om hver.

Jeg bliver hos Peugeot uden tøven selv Jeg kunne godt lide Opel mere end du kan forestille dig, Hvis du sammenligner data med resten af ​​hans rivaler, du indse, at det er af de bedste GTI-segmentet. Hans kors er at have ansigter 208, hvis du tager væk, hvad der er tilbage, og du lægger barer er praktisk talt en racerbil.