Ateca Seat, Nissan Qashqai, Kia Sportage, Hyundai Tucson og VW Tiguan: Hvilket er bedre?

Ateca Seat, Hyundai Tucson, Nissan Qashqai, VW Tiguan og Kia Sportage: SUV kampAteca Seat, Hyundai Tucson, Nissan Qashqai, VW Tiguan og Kia Sportage: SUV kampAteca Seat, Hyundai Tucson, Nissan Qashqai, VW Tiguan og Kia Sportage: SUV kampAteca Seat, Hyundai Tucson, Nissan Qashqai, VW Tiguan og Kia Sportage: SUV kamp

Næsten 10 års handelsliv har Nissan Qashqai, som forbliver salgs-leder mellem mellemstore SUV. Da han ankom, ingen, absolut ingen, ville jordskælvet generere i de smager af kunder, og beviset er forestillet, er, at næsten ingen producent havde forberedt en lignende model-kun Toyota eller Subaru havde i sit sortiment med modeller acercaban- ham. Kompakt størrelse, men med en højere krop og alsidighed brug tidligere kun forbundet med minibusser, førte han til en revolution. Pludselig blev det den perfekte bil for mange mennesker.

kompakte SUV: overraskelser af året

Alle andre mærke har været reagerer langsomt til en sådan "socialt fænomen", og der er nu en Army rivaler der søger at gribe trone Nissan Qashqai. Blandt dem er blevet mødt meget forventning Seat Ateca, den første SUV Sæde og en af ​​de nyeste modeller, med Peugeot 3008, at lande i denne kategori.

Den spanske mærke har gjort et meget kompakt bil, fordi det eneste Ateca Seat måling 4,36 m lang, nogle næsten spores til Nissan Qashqai, og i afstand fra størrelsen udviser andre konkurrenter såsom Kia Sportage og Hyundai Tucson dimensioner, som er 12 cm længere og omkring 5 cm højere, noget, der ender opfatte dens omfang, især at se alle disse SUV sammen, for eksempel når vi gør fotograferingen.

Ateca Seat, Hyundai Tucson, VW Tiguan, Kia Sportage og Nissan QashqaiKompakt SUV: mange 'fætre' nærheden

begge SUV Sydkoreanske mærker har delt udvikling (Platform, motorer, gearkasser, teknologi, etc.), som Hyundai og Kia er en del af den samme industrikoncern, selv om hver fabrikant bringer sit image og tuning ender hvert køretøj. Og netop Ateca Seat også deler de fleste af deres DNA med den seneste generation af Volkswagen Tiguan SUV -a landede på markedet kort før sommer- fortid, selv om det er 13 cm lang, 4 cm højere og endda har 4 cm mere akselafstand, takket være de muligheder giver de nye modulære platforme. Den tyske SUV opnår også en større tilstedeværelse med, at "ekstra" i størrelse og nogle æstetiske detaljer. I øvrigt, Nissan Qashqai har sin genetiske links Renault Kadjar med en anden SUV, der vinder bred accept blandt offentligheden, og at let kunne have været en del af denne sammenligning.

kompakte SUV: vi analysere livability

Det er indlysende, at den kompakte SUV i mange tilfælde har overtaget fra minibusser og "pauser" familie brug som biler, dermed dets indre, der tilbyder plads til passagerer og bagage spiller en vigtig rolle. den akselafstand normalt give os nogle fingerpeg om den beboelighed at vi vil finde og disse SUV bevæger sig mellem 2,64 m Ateca Sæde og Volkswagen Tiguan 2,68 m. Men når en gang inde hver bil, tage metroen for at se den faktiske plads til rådighed, gør opmærksom på den mindre kampen er bredere.

Ateca SeatForsæderne er meget desahogadas alle, så det er bagtil hvor vi vil mærke en forskel, især til at rumme tre voksne. Alle tilbyder et godt niveau dør til dør, men mellem de bedste og værste -den Tiguan- der -det Sportage- fire centimeter fra hinanden. Når se, hvor tæt er lederne af de bageste passagerer loftet, den længste distance, der tilbydes af Ateca og reducerede Qashqai. I Nissan, vil enhver passager af normal højde være fint, men det Seat tager et par centimeter på dette niveau alle hans rivaler, hvilket giver en følelse af rummelighed, især når SUV er også præsentere en større hult ben på bagsiden. Vi har for nylig omtalt SUV Kia og Hyundai, men opfylder alle referencer med et godt gennemsnit.

Kompakt SUV: forskellig grad af alsidighed

I enten en familie rejser med et godt niveau af komfort, men det viser, at det spanske mærke "ville have pimped" til at tage hver centimeter til det maksimale. Ja, hendes "fætter" Tiguan har et es i ærmet, at indføre en bagsædet, som Du kan glide op til 16 centimeter. Dette gør det muligt for SUV VW lege med plads til passagerer eller bagage, og varierer mængden af ​​stammen mellem 555 og 690 liter (Som målt af vores tekniske center), men sæder vil fuldføre. Det er førende på dette område, efterfulgt af Sportage (540 liter), Tucson (470), Qashqai (455) og Ateca (450), alle med tilstrækkelig kapacitet til at bære den normale bagage af en familie på en tur.

Nissan QashqaiKompakt SUV: god mellemliggende Diesel

Nu til de aspekter, der vedrører den dynamik. Det Nissan Qashqai rider den mindre forskydning motor og magt en 1,6 liter 130 hk, mens resten er 2,0 liter. Tucson og deler Sportage CRDi 136 hk, og Ateca og Tiguan TDI 150 hk. I modsætning til heste der, men ikke tættere ækvivalens i deres sortiment. Alle enheder har været AWD undtagen Sportage var delantera- drev og sekstrins manuel gearkasse, bortset Tiguan, som havde den automatiske dobbelt kobling DSG syv relationer.

Er mekanikken i Kia og Hyundai, der leverer en højere maksimalt drejningsmoment -38,1 mkg- og gør det mindre -a 1.500 rpm- regime, hvilket er tydeligt i flot første reaktion. Som for lyd, Qashqai dCi motoren virker det mere stille i tomgang, men i faser af stærk acceleration, der er noteret mere. De dieseldrevne versioner af disse naturen stopper ikke, når de rejser til cruise opretholdt alle ophold i et meget behageligt niveau. Det kan siges, at kun mindre nuancer på niveau med motorgang skille dem ad, men ikke være afgørende i at vælge den ene eller den anden.

Kia SportageKompakt SUV: ydeevne og det faktiske forbrug

Inden vi analyserer ydeevne optegnelser, skal du stoppe ved vægt som En anden vigtig faktor når observere smidighed af disse fem SUV, så for eksempel Ateca Seat, som har været har været mere lys at passere igennem vores skala, mærkning 33 kg mindre end Qashqai, den Sportage 115 lad os ikke glemme, at det er den eneste 4x2-, Tiguan 195 og 215 kilo mindre! Tucson, en byrde, som naturligvis har konsekvenser. Således bliver acceleration pålægges med absolut klarhed Seat, som for eksempel investerer kun ni sekunder at gå fra 0 til 100 km / t, sammenlignet med 10 og peak Sportage, Tucson og Tiguan, og 11,2 sekunder Qashqai. Og hvis vi ser på simulering af overhalinger, at flytte fra 80 til 120 km / t med 4. indsat, den Ateca er meget hurtigt, fordi det behøver kun 7,1 sekunder i denne overgang ved 7,7 af Kia, Hyundai 8,3, 8,5 Tiguan med sin DSG7 ændring i D- og 8,8 sekunder Nissan position. På trods af forskellene, alle disse turbodiesel SUV gode optegnelser bevæge sig i, giver stor sikkerhed, når de passerer andre køretøjer.

5. og 6. i Sportage bliver de bedste genopretter vi husker, at det var en 4x2-, nogenlunde ligeligt blandt de øvrige, selvom den lange afsluttende udvikling forelagt af Ateca straffer ham klart og det er den eneste, der overstiger 13 sekunder i den situation. Seat strategi er at lufte mekaniske rullende krydstogter understøttet af motortrafikveje at dæmme op for forbruget, og sandheden er, at opnå den bedste Ateca bare rigtig gennemsnitlige udgifter, kun 5,8 l / 100 km, med 5,9 Qashqai, meget lyse også i dette stykke, Tiguan 6,3, 6,5 og 6,7 Sportage l / 100 km Tucson, afslutning opladning deres forskel i størrelse / vægt og fravær et system Stop&Start også i Kia-, der ville hjælpe dig med at spare på by- ruter.

kompakte SUV: nuancerne i adfærd

Og hvis vi kommer til at værdsætte adfærd disse SUV, også opstå et par detaljer, der gør en forskel. Hyundai Tucson elsker hvordan du føler hans slidbane, den giver soliditet og overbeviser poise, præcision og smidighed. Det er ikke den mest effektive af sin slags i et vejsving, fordi han i sin tilgang klart præmie komfort, men det er den bedste dæmpning og isoleres ved deres mangel på impulsstøj, selv i hård understøtter. Den strejf af din el-styring er blevet bedre, men som i Sportage- er stadig noget blød, selv om fremskridtene i præcision og reaktivitet shows. Det har to niveauer af regulering: Normal og Sport, som er at foretrække selv til hverdagsbrug. Der arbejdes i forvaltningen af ​​manuel gearkasse, som hvis vi søger en sportslig kørsel er ikke så fint og hurtigt, som ville være ønskeligt.

Hyundai TucsonKia Sportage viser en meget sund dynamisk respons, hvilket gør ham til en let bil at bære. Det er rigtigt, at hvis vi skal søge maksimal fleksibilitet, kan vi mærke mere krop roll end i modeller af spansk-tysk oprindelse, men deres reaktioner altid formidle stærk sikkerhed, med et godt stykke arbejde med stabilitet hvis det er nødvendigt at rette bane. Som den eneste testmodel, selv er forhjulstræk der har vist lettere korrigerbar understyring virkning ved dosering tryk på speederen. Desuden bremserne stoppe denne SUV i en korrekt afstande.

I sin anden generation, Nissan Qashqai Der er gjort fremskridt i sin gode dynamiske evner, men dens indstillinger suspension også en tendens til at bevare komforten. Faktisk den japanske SUV Det har skinnet siden starten i tur kvalitet. Let at køre, og grænsen er progressiv, med forudsigelige reaktioner og en god grad af effektivitet takket være dens "Chassis Control", som afbøder pitching af kroppen, uden at glemme at den version testet, firehjulstræk inkorporerer en suspension multilink bag, som bidrager til at trække mere præcis sporing torsions akse monteret forhjulstrukket modeller. Især i de snoede stier, der er rivaler, der viser større smidighed.

kompakte SUV: den sportslige ånd Ateca

Den Ateca Seat straks transmitterer en sensationelle touch understel. Med 18-tommer hjul og dæk 225/50 føles præcis og vejledende slidbane, idet kurverne med normal transmitterende et organ, som svajer meget lidt, som om det var en lidt højere León. Deres reaktioner er meget afbalanceret og fornemmelsen af ​​dit bremser er også meget konsekvent, at opnå den korteste afstand, hvornår de skal stoppe fra 120 km / t. Den 4Drive trækkraft hjælper buede kurver er meget neutrale under kraftig acceleration og Haldex systemet velegnet drejningsmoment split den enkelte situation. Hertil kommer, at Ateca har flere køreprogrammer (Eco, Normal, Sport, Off Road, sne og individuelle), med forskellige reaktioner fra motor og chassis.

Den samme konfiguration muligheder, som den nye Volkswagen Tiguan hvis poise hele kurven er steget i forhold til sin forgænger. deres adfærd en høj march er ekstraordinære. Selv når vi søger sin grænse og stabilitet kontrol spark i, elektronikken virker så effektivt, at ethvert indgreb for at rette bane bærer en imponerende glathed. Men det føles lidt mindre "sporty" end Ateca, da Seat udnytter sin lighter og dens kompakte størrelse. Trods bredere dæk af de fem testede modeller, har kørekomforten ikke forsvinde i den tyske SUV, som interessant nok Han har markeret bremselængder længere.

VW TiguanKompakt SUV: alsidighed brug

4x4 versioner, der er kommet sammen i denne sammenlignende tilbud en god respons til at forlade vejen, ja, forudsat at circulemos simple baner og veje, til De behøver ikke svare på en krævende off-road filosofi og serier indarbejde dæk, der som hovedmål at asfalten. For eksempel i de Tiguan Sport dæk er færdig med 235/55 R18 selvlukkende teknologi til ikke bære reservehjul eller lappesæt, hvilket kan indebære en større risiko på området. dog firehjulstræk system er sandsynligvis den bedste i sin klasse, det sparker i meget gradvist, og det bare føles for det meste vej friktion. Det indeholder også en kontrol aftager, såsom Kia og Hyundai, og naturelskere kan ride en beskyttelse for krumtaphuset.

Qashqai og Tucson -og Sportage, hvis 4x4- også inkorporere et kontrolcenter differentialespærre, at distribuere i vanskelige situationer 50 procent drejningsmoment til hver aksel; en måde, der kun fungerer ved lav hastighed.

kompakte SUV: færdiggørelse og evaluering

Det er klart, at Volkswagen Det har forbeholdt nogle teknologi (konfigurerbar digital instrumentering, leder Up Display, Adaptive Suspension ...) for den Tiguan mark afstande med den Ateca Seat, men SUV i den spanske mærke overrasker også med alle oplysninger om raffinement, som fremskrivningen på gulvet, fra sidespejlene, et logo bil (Range Rover Evoque var den første til at gøre det), et billede, der er særligt slående om natten eller når den er parkeret i en garage. Kort sagt, er der mange penselstrøg i SUV Seat vi har været langsomt fange i denne hård kamp med fire interessante rivaler som så vil sammenfatte de vigtigste punkter for og imod.

Hyundai Tucson

- Fordele: Ride kvalitet, mekanisk elasticitet og image tætnet

- imod: høj vægt, styretøj føler uden stop&Start

Kia Sportage

- Fordele: generel ligevægt, priselasticitet og mekanisk Garanti

- imod: Intermitterende bageste position, styretøj føler uden stop&Start

Nissan Qashqai

- Fordele: generel forbrug ligevægt indhold og pris / begavelse

- imod: Reaktion ved lave omdrejningstal, detaljer og mere slidte boot image

Ateca Seat

- Fordele: Masser af plads inde, stor håndtering og ydeevne og forbrug

- imod: Motor karakter, kun 150 TDI 4x4 og udvikling i 6.

Volkswagen Tiguan

- Fordele: Teknologi og kvalitet, anden glidende række og svar AWD

- skrankeTegn motor, høj pris og bremselængde

Hyundai Tucson, Kia Sportage, Nissan Qashqai, Ateca Seat og VW Tiguan, tekniske data (målinger Tekniske Center Highway)

målingHyundai Tucson CRDi 136 4x4Kia Sportage CRDi 136 4x2Nissan Qashqai dCi 130 4x4Ateca Seat TDI 150 4x4VW TDI Tiguan 4x4 DSG 150
magt136 hk ved 4000 rpm136 hk ved 4000 rpm130 hk ved 4000 rpm150 hk ved 3.500 rpm150 hk ved 3.500 rpm
maksimalt drejningsmoment38,1 mkg ved 1500 rpm38,1 mkg ved 1500 rpm32,7 mkg ved 1.750 rpm34,7 mkg ved 1.750 rpm34,7 mkg ved 1.750 rpm
0-100 km / t10,4 s10,2 s11,2 s9,0 s (D)10.5 s
0-1000 m32,3 s32,1 s33,0 s31.0 s32,1 s
Rigtig by- forbrug7,6 l / 100 km7,4 l / 100 km6,5 l / 100 km6,0 l / 100 km6,8 l / 100 km
faktiske gadebrug6.2 l / 100 km6,1 l / 100 km5,5 l / 100 km5,7 l / 100 km5,9 l / 100 km
Rigtig gennemsnitlige forbrug6,9 l / 100 km6.7 l / 100 km6,0 l / 100 km5,8 l / 100 km6,3 l / 100 km
Frenada 100-0 km / t35,9 m37,2 m37,3 m37,2 m39,0 m
vægt1.780 kg1.680 kg1.598 kg1.565 kg1,760 kg
Bredde / Efter145/139 cm145/137 cm144/138 cm144/139 cm145/141 cm
Space ben tilbage76 cm76 cm77 cm80 cm60-77 cm
bagagerum470 liter540 liter455 liter450 liter555/690 liter
priser32,315 euro30,550 euro33.575 stk euro32,520 euro41,360 euro