SQ7 Audi TDI, vi prøvede den mest imponerende SUV Diesel

SQ7 Audi TDI, drive den mest kraftfulde diesel SUVSQ7 Audi TDI, drive den mest kraftfulde diesel SUVSQ7 Audi TDI, drive den mest kraftfulde diesel SUVSQ7 Audi TDI, drive den mest kraftfulde diesel SUV

For mængden af ​​teknologi, der tager Audi TDI SQ7 det næsten ud til, at for at være en konceptbil. Kun ved navn (og pris, 110,970 €), Det er klart, at det er den top udgave Audi Q7, den hurtigste og sport, men det er virkelig interessant er ikke så meget deres dynamisk ydeevne og effektivitet, men hvordan man får dem.

den Audi SQ7 lancerer en sekundær strømforsyning 48 Volt, hvis kompakt lithiumionbatteri ligger i under bagagerummet. Hvad er?, Spørger du. Med det feeds han en elektriske kompressor (Den berømte elektrisk turbo) og et system aktive stabilisator stænger drives elektromekanisk, som de er dens to store nyskabelser. Hvis vi tilføjer den firehjulstræk Smart aftale, luftaffjedring adaptiv variabel højde, fire-hjulsstyring, en Vector bageste differentiale og keramiske bremser, Dette er en af ​​de mest komplekse stativer og mere sandsynligt mange er lavet. Audi har sparet ressourcer, når du opretter dette 'Super SUV' for dem der søger en type kunde, der værdsætter teknologi frem for alt.

SQ7 Audi TDI biturbo motor og elektriske kompressor

Men den sande hovedperson i Audi TDI SQ7 Det er motoren. Selvom en del af grundlaget for den eksisterende V8 TDI, vi kan sige, at er en hidtil uset mekanik, fordi vi har en ægte urmager arbejde for sin kompleksitet og ydeevne værdier. deres 3.956 cm3 De er opnået ekstrakt 435 hk og kæmpe maksimalt drejningsmoment af 91,8 mkg, der er til rådighed fra kun 1.000 rpm og op til 3250 rpm. førnævnte elektriske kompressor er ansvarlig for denne bedrift, eftersom løbet af de første par omgange af motor-og i op til 10 sekunder trykluft indblæses vigtigste trykladning system bestående af to turboladere af samme størrelse og variabel geometri stand til at operere sekventielt (først den ene, mens den anden forbliver inaktiv) og parallelt (de to sammen, når 2nd turbo begynder at operere 2250-2750 rpm, uden den første turbo stopper). Den effekt levering er meget lineær og umiddelbar, med stor styrke til enhver ordning, på trods af ikke at have raseri af en benzinmotor i den øverste del af cuentavueltas. Ved 3000 rpm en stærk stigning i ydelse, der svarer til idriftsættelsen af ​​den anden turbo note, rammer dig mod sædet og kommer op, er, når alle de mekaniske styrke SQ7 Audi TDI, vist meget hurtigt selv om dens dimensioner.

Audi TDI SQ7den Audi TDI SQ7 kan accelerere fra 0 til 100 km / t på kun 4,8 sekunder og når op 250 km / t (Self-begrænset). Alle standardisere et gennemsnitligt forbrug på 7,2 l / 100 km, svarende til CO2-emissioner på 194 g / km.

For at forstærke sportslighed, rørhaler i både en-en slags enhed er installeret Højttaler-resonator- at modificerer motoren lyd hvis føreren vælger den dynamiske tilstand, der forårsager propellen V8 4 liter Mind typiske 'muskel biler' amerikanere når du lytter fra uden for bilen. Uden dette system, motoren er næsten ikke høres, og inde i de luksuriøse interiør stilhed hersker.

begge deltagere kørsel (24 sæt i alt) lignende køremåder (Lift / offroad, Allroad, Effektivitet, komfort, Auto, Dynamic og individuelle) De er de samme som i den konventionelle Audi Q7. Det mest overraskende er, at selv i den måde, Dynamisk, som er stærkere, det opnår en høj kørekomfort, og at førende sport mode bilen bliver næsten flad og med meget lidt understyring, med en hastighed på passage gennem en kurve forkert SUV. Indtil vi overgå grænserne for rammen mistanke vægt bag, som inerti camouflerer meget effektivt og umiddelbarhed af reaktioner er bemærkelsesværdigt. Kombinationen af ​​så mange fokuseret på dynamiske effektivitet systemer, der kører på samme tid, langt fra at gøre kørsel er kunstig, de tager fri fra arbejde og få en høj præcision på alle tidspunkter, med meget neutrale reaktioner og let, selv når du går ind i grænseværdien for dækkenes vejgreb. Det er derfor en værdig repræsentant for familien S af Audi, holde alle praktiske, plads og avanceret udstyr vi kan finde i området Audi Q7.

Du kan også være interesseret i:

Vil du have en ny bil? Før værdsætter din bil gratis

Audi Q1 og den anden Q kommer

Diesel fra vand og luft

Audi S6, og Allroad Quattro RS 6, den mest eksklusive og magtfulde