Test: Suzuki S-Cross 1.6 DDiS, er den bedste anti-Qashqai?

Suzuki S-Cross 1.6 DDiSSuzuki S-Cross 1.6 DDiSSuzuki S-Cross 1.6 DDiSSuzuki S-Cross 1.6 DDiS

Han ønsker at være ... og også ses. Dens bageste og profil minder til sælgende Nissan. Og der er ingen tvivl om, at i sin bog stil Han har taget hensyn til den første Qashqai. Det er endda en smule mere blødt at komme lidt tættere på filosofien om kompakt, og næsten lige så bred. Men bedre starte ved begyndelsen. Glem for øjeblikket, at kalde Suzuki SX4... mere du læser initialerne indgraveret på porten eller på måtterne. For det første fordi, mens de bor med den nuværende SX4 (noget vi bekræfte forekomme mindst et år) Suzuki foreslået i vores marked hans mellemnavn S-Cross. Og for det andet ... fordi i virkeligheden Det har intet at gøre med at andre SX4 vi allerede kender. Men intet. Hvis der genopfandt den kategori af små SUV'er født længe før Nissan Juke, den nye S-Cross Suzuki et stort skridt op at storme og det midterste segment. Det vil sige, nye Nissan Qashqai.

den ny platform Suzuki S-Cross, i virkeligheden, er helt nyt, og denne gang hverken er et samarbejde med Fiat, eller udlede som før SX4 til en italiensk tvillingebror. Ja aktieombytningen den næste generation Suzuki Grand Vitara, også bekræfter den nye hoppe skridt. Selvfølgelig, med en næsten modsat tilgang. Og hvis jakken tradition Suzuki vil stå fast på det hårdeste Vitara (selv med reduktion i området), er den nye S-Cross bekræftet som 4x4 satse mere civiliseret, ikke kun på grund af brand, men også for hele kategorien.

Sandt nok, kan den nye Suzuki S-Cross montere en avanceret og effektiv system AWD udviklet sig fra den nytte Swift, men selv mistede han loftshøjde og op til 3 centimeter dæmpning rejse til den lille strøm SX4. Desuden i sit segment, Suzuki Cross-S er den mindste afstand og hæver gulvet ved siden af Mitsubishi ASX (Short 170 mm i højden), og som giver mindre fleksibilitet suspension. Selv hans ramme undrer mig snart på vej med et fast punkt gjort, SUV næsten GTi, sikrer godt greb krop og en stor fornemmelse af kørsel, uden at det går meget højere overordnede komfort. Så hvis du tror finde i denne Suzuki S-Cross ånd Suzuki off road (som går tilbage til 45 år siden med den første Jimny / Samurai), ændrer chippen. Sender markedet i dag.

Test Suzuki SX4 S-Cross¿SUV eller halv SUV?

Du kan allerede lyde så også gentagne at nævne anti-Qashqai hver gang du rammer et andet medium SUV; men denne gang, ja. Suzuki S-Cross er bilen nærmest begrebet blev indført af Nissan. Radikalisere endnu længere, for hvis du altid koste klassificere Qashqai kompakte SUV fra Suzuki nu fordobler indsats. med 4.30 meter og lang (Op til 15 cm end den nuværende SX4), S-Cross skære næsten 2 cm højden af ​​en Qashqai ... som allerede var den laveste i hele segmentet. Ikke når en familie kompakt, der stiger fire inches, men hvis du føler rattet i S-Cross være tættere på turisme, selvom dens former, tagbøjlerne eller Pander foreslå et billede meget SUV. Og selv om, bordede elevatoren, transmission, chassis eller ankre også formidle dette soliditet og robusthed af typiske Suzuki.

Når du er inde, Suzuki S-Cross tilbyder meget god atmosfære ... og maksimal korrektion. Det kan ikke blænde, men sætter pris på, at Japanske garanti udførelse af for eksempel god Toyota. Altid, ja, uden at afvige fra manuskriptet. der fluffy lille plast, men høj kvalitet og justeringer. Det har mange huller, men ingen skuffer eller dobbelte handskekasser til mere velkendte nik. og shows god kompakt rum i to rækker af sæder (Bortset fra en begrænset bageste loftshøjde), men langt fra modularitet nærme ham som en rival, minivan segment. Mangler? Kun få. Måske den ubehagelige skifte instrumentering til triptælleren (når stedet tælle til 14 knapper på rattet), og også, at kabinen gulvet er et godt stykke under dørkarmen når ind / udgang. For kropsholdning, ergonomiske sæder eller stammen er at bemærke, dette selv største segment og variabel gulvhøjde: 470 liter, som kan øges til 830 ved foldning den bageste række.

Den SUV, der bruger mindre

Forvent ikke Suzuki S-Cross avancerede faciliteter. Meget komplet, ja, men unsophisticating ud over den panoramataget (den første i verden med to forskydelige glaspaneler) eller det bageste kammer. Men det har en Dieselmotor langt fremme, det eneste alternativ til benzin VVT, også 1,6 liter og 120 CV. oprindelse Fiat (JTD Multijet kendt), dette 1,6 DDiS har nye injektion, elektronik og periferiudstyr, og er meget bedre end før. Tja uden at få længere selv ved 1.500 omdrejninger i minuttet, så kan det ikke overreach eller hensigtsmæssigt at bruge næsten 3.000 omgange; men hverken behov: Det er den hurtigste segment overhaling.

Test Suzuki SX4 S-CrossMed stramme udvikling (ved den måde, hvad god touch af forandring) og lange par nedefra, er så hurtig nok frem for alt meget økonomisk. Og er det, med gode aerodynamik og en anden stor merværdi (dens meget lav vægt), The Suzuki Cross-S er den mindst forbrugende segment, med udgifter til vej hverken nå 5 l / 100 km, og ganske indhold kan være yderligere forbedret by, hvor ridning en Stop / Start at ubegribeligt, Suzuki opkræver 400 €. Og det er, at han siger, med sin nye platform, dette Suzuki S-Cross sender næsten 250 kg Qashqai og 200 til en mindre Opel Mokka. Overraskende, da halvdelen snit mellem 100 og 200 kg alle rivaler. Hertil kommer, at med hensyn til oprindelsen roste 1.6 dCi Renault QASHQAI selv, dets 1,6 DDiS viser bedre respons og lavere kold regime, selv om mere loudness, i hvert fald aldrig for ked af det.

Med disse Wickers, kunne svaret motorvej Suzuki S-Cross kun være så god som dens motor. ekstremt let, lav højde til at reducere inerti og de sædvanlige SUV rullende rundt i seler, chassis stivhed kommenterede ... det næsten synes en god kompakt, meget siddende i slidbanen og hurtigt sving hende. kun retningen af ​​melodi den store overordnede følelse, viser ganske langsomt og uden at informere stier også. og eller deres bremselængder er bedst kategori. En undersøgelse vedrørende den fremtidige udvikling.

På dette tidspunkt, firehjulstræk til hjemmet med dette S-Cross koncept? Det kan monopolisere mindre end 20 procent af salget, men for mig ja. hans Alle Grip 4WD (Består af en multidisk kobling oliebad) fungerer rigtig godt. Hvis du kigger i en fart i feltet, sætter Sne tilstande eller lås evigt cirkulære permanente firehjulstræk og også tilpasse ESP; men fest skal tage for sikkerhed ved kørsel på våd eller sne med en Auto-tilstand normalt som 4x2 fungerer indtil dine hjul spinde og forbinder den bageste. Og selv, du føler, du tjener nok smidighed i en ny Sport-funktion, som åbner ikke blot en direkte reaktionsaccelerator, men også sende mere drejningsmoment til bagakslen, inducere bedre vindinger. og du vil have en Suzuki S-Cross derfor endnu mere nerve til at angribe en gennemsnitlig SUV segment, hvor også vil konkurrere på prisen. Selv mindre det udstyret og måske færre biler, Suzuki S-Cross er nu billigere end 2. generation Nissan Qashqai. Og selv sænker prisen på den anden bedst sælgende (Hyundai ix35) i de fleste af sine versioner. Vi er således en meget komplet bil.