Audi Q2, Mini Clubman og Ateca Sæde: Hvilket er bedre?

Sammenligning: Q2 Audi 2.0 TDI, Mini Clubman Cooper SD All4 og Ateca Seat 2.0 TDI 4DriveSammenligning: Q2 Audi 2.0 TDI, Mini Clubman Cooper SD All4 og Ateca Seat 2.0 TDI 4DriveSammenligning: Q2 Audi 2.0 TDI, Mini Clubman Cooper SD All4 og Ateca Seat 2.0 TDI 4DriveSammenligning: Q2 Audi 2.0 TDI, Mini Clubman Cooper SD All4 og Ateca Seat 2.0 TDI 4Drive

Som testere bil, vi hver dag står over for den situation at skulle svare på flere spørgsmål om, hvad bilen er bedre. Og vi, som altid corseted i analysen af ​​segmenter og kategorier, opdager vi hver dag, at for køberen, de fleste gange en sådan forskel findes ikke. Få nye biler og design (Ligesom det eller ej), og især den endelige pris, de er værdier enden gøre de fleste indkøb puljer. I alt, bortset fra meget specifikke behov, til at rejse det meste af tiden optager kun forsæderne eller højst med to beboere i den bageste, det tjener fra et hjælpeprogram til en afdeling med repræsentation. så I dag bryder vi klichéer, og vi står over for en sammenligning mellem tre biler fashionable a priori meget anderledes ... men ikke analyseret både.

Meget har spurgt i de seneste uger ved Audi og Seat Ateca Q2. selv om der er bedre. Kun de første foranstaltninger 4,20 meter, gør det til det nyt byområde SUV Audi; mens sidstnævnte øger dens dimensioner 4.36 meter at dække udbud og kompakte SUV. Men begge, selv med tydelig forskel i livability og krop naturligvis til fordel for Seat Ateca, De starter fra den samme MQB-platform VW-koncernen og de deler mange komponenter, såsom motorer, gearkasser, transmission ... Og desuden, De koster det samme: Jo højere udgave analyserede i dag 2,0 TDI 190 hk firehjulstræk og 7-trins automatgear, at opdage, at Audi koster 36,880 euro og Sæde, 36.750 euro. Og noget lignende ville ske, hvis vi går til TDI 115 hk basen: Mere end 27.000 Q2 og lige under 26.000 den Ateca.

Men denne duel mellem to biler fashionable og attraktive nok, Nu tilføje en tredje: den nye Mini Clubman, som også byder på et SD-diesel-version af 190 hk, 8-trins automatgear og premiere nu også AWD All4. med 4,25 meter lang, Sandt nok, er det ikke en SUV ligesom sine rivaler, men det er den første Mini faktiske indtrængen i den kompakte klasse markedet ... og omkostninger nøjagtig det samme! Faktisk andre 36.000 euro og en ordentlig familie rum at have en meget interessant model som et alternativ. Så serveres konfrontation.

Sammenligning Q2 Audi, Seat og Mini Clubman AtecaMåske du kan tænke på denne korte liste, 36.000 euro er mange penge for en Mini ... men bare at opdage, at der er en masse af bil for pengene. Hvis du har et andet format, Clubman har ikke meget mindre kuffert end Audi Q2, Selv om det er sandt hans dobbelthængslet bagklap ikke altid til gavn arbejdsbyrden. Men i den bageste finder du mere benplads... og også i front, du vil rejse mere arkiveret. Q2 højde tager kun fordel ... skønt at tale om praktiske ingen tvivl om, at Seat Ateca passerer hen over to både internt komfort som en støvle som tilføjer næsten 100 liter mere kapacitet end sine rivaler.

Q2 Audi, Seat og Mini Clubman Ateca: Adfærd

Men kommer til at analysere dynamikken, så rart er den plads Ateca Seat og Audi Q2 komfort... som dynamisk kapacitet af Mini Clubman. Mens de to SUV viser god opførsel, men flagre mere buet, Mini er betydeligt mere adræt. Og det er en følelse af, at der ikke kun kontrollere målinger af alle vores tests i lukkede kredsløb, men selv når tre hjul med vejen. Mere spontan, med lidt bevægelse krop trods Mini, der har vundet i rullende komfort og en præcis styring, resulterer i en kompakt mest effektive. Der er ingen tvivl om, at Audi og Seat Ateca Q2 er to modeller også opfører sig meget let og er meget adræt i forhold til deres rivaler øverste organ, men især Ateca Seat kan ikke skjule med sin frodige plads, der er et fuldgyldigt SUV.

Indtastning direkte teste denne Ateca Seat, vi fik i dag til version 2.0 TDI 190 hk, AWD kun markedsføres 4Drive, DSG og Xcellence høj finish, med et budget først. Og vi skal huske på, at dens 36.000 euro er ikke så mange ... hvis vi tror, ​​at en VW Tiguan med identisk version, og tildeling vil overstige mindst 4.000 euro. Som vi sagde med Mini, Denne bil byder på en masse Ateca for de penge, og ikke bare til rummet, men også ved motorisering og selv et chassis i stand til at tilbyde en rullende høj kvalitet uden selv glip af en adaptiv dæmpning, der ikke tilbyder. Ja den har brug for i stedet når den er fuldt opladet, og vejen er ikke i god stand: dermed Ateca vakler som et skib i høj sø, trække fra din komfort.

Q2 Audi, Seat og Mini Clubman AtecaOg taler denne gang bremser, Det skal også understreges, at Ateca Seat svar er ikke så god som Audi Q2 og Mini Clubman. Fra 100 km / t kræver op til 3,7 meter for at stoppe, når 7 meter måler fra 160 km / t ... hastighed og, ja, klart ulovligt. den størrelse og vægt vil passere regningen før to mindre rivaler, såsom også i forbruget. Selvfølgelig er forskellen her er meget lille og ville offset: bare 0,2 l / 100 km ikke har brugt den Ateca Seat vej, som ikke kan være en differentierende faktor i købet.

Indtastning af værdien og Audi Q2, få indvendinger passe fremhæve deres adfærd og mekanisk reaktion. hans magt spreder mere end i Ateca Seat ved sin mindre størrelse og mindre vægt, og vi må erkende, at motoren / sæt ændring er den mest effektive. hans DSG føles meget hurtigt, mens med Quattro trækkraft nu også opfatter Q2 ikke kun bedre trækkraft, men også en bedre komfort affjedring. Og i firehjulstræk versioner, er denne SUV forpligtet sig til en multi-link bagaksel i stedet for den torsionsstivhed akse forhjulstrukket versioner. meget Det er også bemærkelsesværdigt komfort nåede tilbud Q2 hvis vi tilføjer dens adaptive dæmpning (Ja Audi kan tilbyde noget mindre end 1.000 euro).

konklusion

Q2 Audi 2.0 TDI quattro: At være så objektiv, skal vi sige, at den sammenlignende Q2 vinder. Bare viser svagheder, og til gengæld har mange styrker: det er den mest komfortable, er meget godt klaret, tilbyder fremragende bremser og en mekanisk reaktion.

Ateca Seat 2.0 TDI 4Drive: Ateca Seat klart føre konfrontationen hvis hvad du behøver, er den størst mulige plads. Der er ubesejret denne kompakte SUV. Dens motor er også prisværdigt, er komfortabel og adræt hvis konfronteret med rivaler i deres størrelse og dimensioner, men denne komparative bare besvimelse mindre kraftige bremser og en reaktion ramme mindre balanceret ved sin større vægt og volumen.

Mini Clubman Cooper SD All4: Mini Clubman indsatsen ville tage, hvis vi er på udkig efter en adræt og bil karakter. Plads og kørekomfort er virkelig noget kunne være bedre, især når man sammenligner med de to SUV, men det er en mere dynamisk og spændende køretur. Nu, hvis blot du vælge efter din smag.

TEKNISKE DATAAUDI QUATTRO 2.0 TDI Q2SD ALL4 MINI COOPER CLUMBANAteca 2.0 TDI SEAT 4DRIVE
motor1.968 cm3 / 4 cylindre1.955 cm3 / 4 cylindre1.968 cm3 / 4 cylindre
magtCV 190 fra 3,500rpmCV 190 fra 4.000 omdrejninger prCV 190 fra 3,500rpm
maksimalt drejningsmoment40,8 mkg fra 1.900 rpm40,8 mkg fra 1.750 rpm40,8 mkg fra 1.500 rpm
Acceleration 0-100 km / t7.3 s7,2 s7,5 s
maksimalhastighed218 km / t222 km / t212 km / t
gennemsnitligt forbrug5,0 l / 100 km4,9 l / 100 km5,3 l / 100 km
Længde x bredde x højde4,19 x 1,79 x 1,51 m4,25 x 1,80 x 1,44 m4,36 x 1,84 x 1,60 m
bagagerum405 l360 l485 l
pris36,880 €35.800 €36.750 €

Du kan også være interesseret i:

Peugeot 3008 vs Seat Ateca, hvad er bedre?

Audi A3 vs Mini Clubman, hvad er bedre?

BMW X1 vs Seat Ateca, hvad vinder?