Peugeot 308 GTi 2016 sporty krig

Peugeot 308 GTi 2016, de bedste billederPeugeot 308 GTi 2016, de bedste billederPeugeot 308 GTi 2016, de bedste billederPeugeot 308 GTi 2016, de bedste billeder

Banner PeugeotNogle motor racing fans mener, at den nye Peugeot 308 GTi fra Peugeot Sport Det kommer lidt sent i kampen for den kompakte segment sport, hvor som nedfældet biler og store kvalitet Renault Megane som R.S. Trophy (275 hk), Seat Leon Cupra (265 og 280 hk), Honda Civic Type R (310 hk), Ford Focus ST (250 hk) og Volkswagen Golf GTI (220-230 hk) og Golf R ( 300 hk) danne en rivaliserende militant og mange hær våben i deres favør. Lanceringen er planlagt til slutningen af ​​oktober, men før vi har været i stand til at køre det.

En motor, to versioner

motoren direkte benzinindsprøjtning turboladet 1,6 THP, 208 driver GTi og RCZ R, er drivmidlet har valgt Peugeot Sport udvikling af nye 308 GTi. På nogle markeder, kan chaufførerne vælge det i to effektniveauer: 250 og 272 hk. Det var det sidste, der havde æren af ​​kortvarigt klem.

den Sport-funktion Chassis-konfiguration (Også involveret i svaret motor, den forandring og adresse) Det er det ideelle sted at bringe ud aggressivitet og sande sportsånd af en GTi med tætningen af ​​Peugeot Sport. Ved aktivering af en knap operation turbo giver os en mere overvældende lyd, mens motoren slår op mere muntert. Grænsen er oppe og du kan presse de 1,6 liter indtil 6500 rpm, når den automatiske limiter automatisk griber ind.

denne version 308 GTi 272 hk Det har betydelige forskelle med hensyn til 250 hk. Først fremhæve inkorporeringen af begrænset differential slip foraksel (type Torsen og forbundet med specifikke indstillinger elektriske styring og trækkraft kontrol), lettere hjul 19 inches (hver vejer 2 kg mindre end den 18-tommer versionen 250 hk), Michelin Super Sport dæk (I stedet for en Michelin Pilot Sport) og bremseskiver større foran og komposit (380 mm i diameter i stedet for ca. 330 mm). For sin del, er klemmerne handler på disse diske fast, fire stempel og er malet i den farve, der bedst afspejler den sportslige lidenskab, rød.

Drift seks-trins manuel gearkasse 308 GTi fra Peugeot Sport Det forventes i en bil af denne art: præcis, hurtig og uden tøven. I modsætning til for eksempel den Leon Cupra og Golf GTI, Peugeot bil i første omgang kun tilgængelig med en manuel sekstrins gearkasse (sammenlignet med dobbelt-kobling DSG Lion and Golf).

fornemmelser

af chassis tuning, dvs. ved interaktionen mellem styring og suspensionen indledningsvist 308 GTi 2016 høj bugt som vores første indtryk. Behavioral og 'følelse' minder os meget til Mégane R.S., en henvisning i denne konkurrencepræget segment dynamik, effektivitet og smidighed.

Indledende præstation sætte det i en lignende stilling mod sine rivaler, selvom de 6,0 sekunder, det tager at accelerere fra 0 til 100 km / t Det er et tal noget langsommere end Megane RS, León Cupra og Golf R, og hurtigere end Focus ST og Golf GTI.

design feline

den bi-colour krop vores test enhed, interessant, moderne og teknologisk i-cockpit interiør, hvor rød lidenskab er forstærket af mange subtile indsættelser, aggressiv legering og, selvfølgelig, diverse GTi logoer stede både udenfor og indenfor bringe en masse personlighed til Peugeot 308 GTi efter sport, en komplet bil, der tilbyder en god balance mellem fornøjelsen af ​​brug for den daglige som et middel til lidenskabelig køreglæde.