BMW 3-serie mod Audi A4

BMW 3-serie og Audi A4, konfronteretBMW 3-serie og Audi A4, konfronteretBMW 3-serie og Audi A4, konfronteretBMW 3-serie og Audi A4, konfronteret

Selvom det ikke synes at dømme efter hans udseende continuista, Audi A4 er en helt ny bil. I forhold til forgængeren, kun røre manuel gearkasse forbliver den samme, men uden helt at miste sin typiske karakter, har resten af ​​bilen ændret sig fuldstændigt. I mellemtiden, BMW har fornyet sin 3-serie har tilføjet nye mere effektive og kraftfulde motorer -herunder nogle tricilíndrico-, og han tilføjede teknologi, men bilen forbliver den samme. Skift styretøj og affjedring gør deres adfærd har udviklet sig og er mere homogen, men afbalancering mere komfort og effektivitet. I tilfælde af manuelle modeller, har det implementeret en ny funktion, der automatisk giver en blæse reduktioner gas, sætte manøvrer hæl spids dobbelt kobling tilgængelig for alle brugere, der gør det klart, at sportsånd fortsat et af de prioriterede områder i BMW 3-serie. Som for automatisk transmission, BMW 3-serie er stadig engageret i rubrik 8-speed momentomformer så vellykket, at holder på at give, da dens funktion passer som hånd i handske til al slags kørsel samtidig give meget komfort. Audi bruger en kasse af denne art i de mest kraftfulde motorer A4, men i resten af ​​intervallet forlænger S tronic dobbelt kobling, hvis nye generation debuterer i Audi A4 og det giver en meget hurtig og så gnidningsløst som næppe glip af en ændring af drejningsmoment konverter. I en anden vene, Audi A4 bruger samme modulære arkitektur Q7, som optager 30 deltagere kørsel og sikkerhed, som er på forkant med det segment i denne sektion.

Dynamisk, fandt vi markante forskelle, der definerer personlighed af hver. med en rullende kvalitet master og meget lavt støjniveau, den nye Audi A4 brand referencer komfort. Støj og vibrationer er bedre isoleret end BMW, især i tilfælde af diesel. Og mens vi presse saften fra sin ramme, Audi A4 mærkbar lettere end den BMW 3-serie og meget adræt (I det mindste de adaptive støddæmpere, som vi testede), men med en retning, at hverken informerer eller giver det nødvendigt at have en naturlig, sikker touch på V6 Diesel vægt. Eventuelt den kan aktiveres, ligesom den bageste differentiale i tilfælde af sport quattro modeller, Men som en driver, du føler for afbrudt fra vejen. dog "flyve" kurverne ved fuld effektivitet, støttet af elektroniske hjælpemidler, der hjælper spørgsmål på alle tidspunkter uden at blive bemærket også. Det ville være helt runde, hvis ikke fastsat af ledelsen, som trods alt er meget præcis. Stillet over for en ren forbløffende effektivitet og nem kørsel, BMW 3aporta røre drevmodeller, som altid det har noget særligt og gør dig hovedperson kørsel.