Kontaktperson: Mercedes S 500 Coupé, fængslende

Kontaktperson: Mercedes S 500 Coupé, fængslendeKontaktperson: Mercedes S 500 Coupé, fængslendeKontaktperson: Mercedes S 500 Coupé, fængslendeKontaktperson: Mercedes S 500 Coupé, fængslende

den nye Klasse S Coupé er bemærkelsesværdig for alle, dens størrelse, på forsiden, med lys, der gør de tider af dagen og intermitterende belysning og er lavet med ikke mindre end 47 krystaller swarovsky, af lateral silhuet og en tilbage hvilket giver det en sin egen personlighed og trods sin størrelse, er lavet til "represents" det hele.

Mercedes S Class CoupeIndenfor finder vi en interiør, der perfekt gengiver den nye Klasse S. den ren instrumentbræt, alle arrangeret kontroller vises så hurtigt med et digitalt instrument som fremhæver tilstedeværelsen af ​​to ure, en for speedometeret og en til tælleren. I det centrale område af instrumentbrættet skærmen det tjener som et godt sted at se browseren, stereoanlæg, klimaanlæg eller type massage du ønsker at give sæderne, blandt mange andre funktioner. Og alt dette med klarhed, lysstyrke og belysning lader se tegn, selv når solen rammer det.

to mekaniske

I princippet kun tilgængelig med S 500 4.7 liters V8 og 455 hk og 63 AMG med 585 hk magt. På tidspunktet for hans markedsføring, planlagt til efter sommerferien, kun komme firehjulstræk versioner 4MATIC vores marked, som a priori Du kan ikke vælge det nye system Magic kropskontrol, der foregriber tilstand af vejen og virker på dæmpning for passagererne absolut ingen varsel noget, når de passerer gennem et område af huller og vejbump. Eller det kan tilvejebringe den kaldte S Coupe Kurve vippefunktion at Det får kroppen ikke læne når vi gik gennem kurver. Det sidstnævnte system fungerer hjulpet på vej af et kamera placeret på forruden, som "Læs" fik 15 meter, før de når dem, og af en lateral acceleration sensor. Med disse data, ændring indlæse hvert spjæld individuelt for at sikre, at kroppen ikke vippe mindst når vi går gennem en kurve.

Mercedes S Class CoupeV8 Biturbo motor er en stor allieret, når du flytter mere end 2 tons vejer bilen. Men den fantastiske ting er ikke hastighed, der kan opnås med denne lille bil vejen er klart, men hvordan er nået. Speedometer nål skala mod den øvre område med næsten hurtigt endiablada da motoren skubber hårdt fra næsten tomgang og gør det regelmæssigt til enhver tid uden tilstedeværelsen af ​​de to turboladere note. Til dette må vi tilføje tilstedeværelsen af ny automatisk gearkasse ni-hastighed (Valgfrit), der tillader høj hastighed med en hastighed på ret lav hastighed med, hvad du får i forbrug og emissioner. I automatisk tilstand virker meget godt, det gør ændringer smidigt og, afhængigt af den måde, hvorpå vi får ham, skifte gear ved lav hastighed eller i det øverste område af tælleren. Under alle omstændigheder, for dem der kan lide at tage kontrol over den måde, hvorpå det er, det har tilstedeværelsen af ​​padler bag rattet.

bag rattet

Traveling motorveje / motortrafikveje er en sand fornøjelse. Der er ingen støj inde i bilen end lyden fra udstyret eller samtale for beboerne. Tal med dem, der er placeret i de bageste sæder kan gøres med en blid tone, hvilket resulterer i endnu mere komfort, der nydes om bord. Den selvsikkerhed, som bilen bevæger, når det går rigtig hurtigt for denne form for stier, der gør S Coupé beboere forlade afslappet og med en stor følelse af sikkerhed.

Mercedes S Class CoupePå to-vejs veje, den S Coupé udvikler med stor smidighed for hans størrelse og vægt. Du kan rulle meget hurtigt, men vi må altid tage hensyn til inerti genereres, når mere end to tons vægt gå med en bestemt hastighed. Selv ikke regne med noget system der virker automatisk om suspension, sandheden er, at dens dynamiske adfærd er overraskende i alle former for parceller. Den forreste ende er rettet med stor nøjagtighed, hvor føreren befaler ham med rattet og bagakslen ikke har "egne ideer" og holdes inden stien markeret tillader en god hastighed i sving.

Hvis du ønsker at gå ubemærket hen, er det bedre at se på andre modeller, fordi S Coupé har kompliceret. Men hvis en komfortabel bil til at rejse, som gør det muligt at bruge hver dag, med højt niveau ydeevne og teknologi på egen hånd ombord århundredet, vi lever i, du vil have os er der ingen tvivl om, at det er et stærkt anbefalet mulighed. .. hvis du har den 151.500 euro for denne spektakulære model.