Sammenligning: BMW 116I mod Peugeot 308 1.2 Puretech

Sammenligning: BMW 116I vs Peugeot 308 1.2 PuretechSammenligning: BMW 116I vs Peugeot 308 1.2 PuretechSammenligning: BMW 116I vs Peugeot 308 1.2 PuretechSammenligning: BMW 116I vs Peugeot 308 1.2 Puretech

Den første overbevisende varsel, hvor langt kunne gå den evolution af motorer af benzin Vi gav det nogle år siden Ford, med sin lille blok tricilíndrico 1,0 Ecoboost 125 hk (Og 100) installeret i en hel Fokus, i sidste ende, en kombination bil-mekaniker sigtet for gode følelser. Ydeevne, der glæder ... Fokus 1,0 Ecoboost, langt fra at være en prøveløsladelse, var det som funktionelle og givende som enhver anden. Rækken af ​​at 1,0 Ecoboost motor Det gjorde ikke ende der. Og i dag den nye Ford Mondeo, med sin enorme anlæg meget lang halvdel sedan næsten 4,9 meter, Det er også blevet identificeret med det gode arbejde af mekanikken.

Vi går at acceptere, at en cylinder ikke svækker under kategorien af ​​en motor, eller at en model, eller en mark. Og nu en mark som BMW Han har taget skridtet til at gøre den første motor tricilíndrico og ikke kun for de serie 1, også for Serie 2 og 3 (Og først for den hybride i8), jeg tror, ​​denne form for mekanisk vil have mere troværdighed.

BMW 116I vs Peugeot 308 1.2 Puretech

motorer

Før partnere på området, BMW til brug i Mini og PSA delt en fremragende fire-cylindret motor 1.6. Men nu har de taget separate stier til at udvikle deres tre-cylindrede. den 1,5 116I skjuler meget teknologi som sin 4 og 6 cylinder berømte, som det deler per cylinder, der 500 cm3 per cylinder forsvare mange som det bedste kompromis. med fordeling helt variabel tid og hævet, turbo og direkte injektion, vi kender fra BMW i8 mulighederne i denne mekanik lavet af aluminium, stand til at udvikle 231 hk. i 116I starter fra 109 hk, kommer snart, bare 4500 rpm, afslører mulighederne for trinvist stigende magt, der har denne motor.

Har lidt at misunde den Peugeot blok 1.2, kun valvetronic system, der eliminerer indtag gashåndtaget. på samme måde effekt (110 hk) og revving mærkeligt 1.2 PureTech står foran hans større moment ved meget lave omdrejninger, hvad definerer meget karakter af en motor og en anden; også for at inddrage nogle gearkasser med 5 hastighed 308 og 6 i 116I. den atypisk vibration og akustisk af denne motor, jeg tror, ​​de er langt fra anløbning dag i dag kører ejer disse tre-cylindrede, med contrarrotantes træer og tunede undslipper. måske de "manglende enhed" når du accelererer føle tom og arytmisk i bestemte øjeblikke, men snart du bare gå med dine pæne svar.

Peugeot 308

en svar i tilfælde af Peugeot Jeg vil sige det op overvældende. med en overgang mellem 1.000 og 2.000 rpm mere brat, mere turbo effekt ikke voldelig, den 308 Det synes at have et par CV mere en 116I omhyggeligt progressiv (Og meget flad top) i sin klatring hastighed. Jeg tror ikke, de er versioner, hvor fordelen er prioritet, men hvis ikke overstige, tegnet af 1.2 PureTech Du kan møde nogle tvivl om, at du kan forekomme i BMW. den Peugeot Det er noget mere hurtigt, men også hvad du føler.

Ved deres numre ikke tror er versioner byen. Du vil ikke føle specielt hurtigt på vejen, men langt mindre i submotorizado gange. De er dynamisk af natur turbo, ligegyldig til ændringen i sædvanlige ændringer rytme i en normaliseret kørsel. Men igen, du føler 308 mest magtfulde, taknemmelig og opløsningsmiddel, når miljøet komplicerer det. Le breder sig over den femte til Peugeot den lange sjette og femte på samme BMW. Men også, når man kan tjene penge på sit sjette, den 116Isubtrahere op til en halv liter af forbrug til 308.

BMW 116I

adfærd

i deres stativer De vises ikke i tvivl og alle de fornemmelser af Serie 1 og 308 De er til stede i disse versioner. den 116I gør hans fremdrift en eksklusiv luksus tekniker i dette segment, selv om baghjulstræk er ikke så indlysende som i andre mere kraftfulde versioner. Du føler aldrig, at motor kompromis kapacitet af adhærens den bagaksel, eller at de accelererer, så du føler dig 116I meget neutral reaktioner og ender generere en masse tillid. den 116I Det er klart mere tung den 308, men med en støbt basen kontrolleret 50/50 procent, Agility foraksel meget let guidet mærke. hans blød polstring Seriel udlejer større svingninger lodret krop, men uden at ændre en spores De forlader som forudse.

Føl stor bil og den samlede tur kvalitet også gøre denne version 308 en kompakt kategorisk på alle måder. som BMW, fremhæver hurtighed med din foraksel reagerer på ordrer fra hans lille hjul og urokkelige motoriske færdigheder. Dens forreste ende synes ikke at kollapse det nemt at accelerere en masse og trin kurve kun genererer fornemmelser af effektivitet og stabilitet. Du kommer til at føle det fastere den serie 1 og derfor ikke så fint bacheando, bundet af et godt kompromis set-up, som BMW kan sæt eventuelt til din smag, anderledes suspensioner, foranstaltninger fælge og dæk.