Opel Astra 1.6 CDTI ny: mindre end 4 l / 100 km, og med OnStar-system

Opel Astra CDTi Diesel 136 hkOpel Astra CDTi Diesel 136 hkOpel Astra CDTi Diesel 136 hkOpel Astra CDTi Diesel 136 hk

Glem den forrige Astra, er kun nogle skruer af sin forgænger. Glem følelse af tyngde, fordi Ny Opel Astra vejer mindre end den lille Opel Mokka. Glem alt, hvad du har i tankerne, fordi i modsætning til de fleste biler, ny Opel Astra er endnu kortere den model, den erstatter, selv for fem centimeter. Ja, du kan sige, at du kender den dieselmotor, at den moderne 1,6 CDTI 136 horses've set i flere modeller af Opel, som de kun har været to år siden sin debut, så det kan siges forblive igen, når Huse i midten af ​​oktober.

Effektiv design i Opel Astra

Hans talsmand siger, at Astra er den første rate i serien af ​​grundlæggende ideer til at indsende at Opel Monza koncept, afsløret på Frankfurt Motor Show 2013. Med det, Opel chefdesigner, Mark Adams, lukker en komplet renovering Opel rækkevidde, for at vende tilbage nu at genopfinde sig selv. Opel Monza 2013med Monza inspiration, Astra har en lavere og profileret legeme, næsten coupé, men med fem døre. i 2016 familie vil krop Sports Tourer som det har været på dette års Frankfurt Motor Show, mens Opel Astra GTC nu fortsætte sin karriere i et par år. Derfra vil han give sit et relæ GTC Længde, på samme måde som Astra cabriolet omstillet i Opel Cabriolet.

Ud over, hvad øjnene ser, er bemærkelsesværdigt krop aerodynamisk rekord med en Cx kommer ned fra 0,32 til at 0,285 af den tidligere Astra. Strukturen er blevet lettet ved anvendelse af en 75 procent af højstyrkestål, men mens 3 grader i staten er steget betragtningsvinkel fremad chauffør, forruden søjle forbliver omfangsrigt. I egen favør, selv om de nedsatte med 21 procent af vægten af ​​strukturen, er det meget mere stiv, hvilket Det reducerer støj, vibrationer og giver suspensioner arbejde mere præcist. Disse er hjulpet, fordi de mister omkring 50 kilo.

Opel Monza effektivitet skulle inspirerende flag og Opel Astra, lys og aerodynamisk, med en ny motor, det lykkes. Homologeret i 136 hk version, der kunne køre 3,9 l / 100 km gennemsnit, med en rund 3,5 l / 100 km motorvej. Med specielle dæk med lav rullemodstand lav et og to tiendedele disse optegnelser, som er plantet i en bemærkelsesværdig 99 g / km CO2. Senere skal vi prøve denne samme motor uden stop-start og begrænset magt til 110 heste, i stand til at sænke forbruget til 3,6 l / 100 km og gennemsnitlig CO2 på 95 g / km.

Interessant, ikke om værdier vindue, men bilen er kunne bevæge sig frit i sjette, uden at ty til ændrer sig konstant. Tværtimod er det en ekstrem finesse og kan lade rulle til lidt over 1.000 rpm uden klage. Den maksimale effekt opnås ved 4000 rpm, den røde zone er ved 5.000 omdrejninger i minuttet, men bedre ikke forsøge at tilgang, fordi det dør længe før, i hvert fald i vores enhed med lidt skydning. Det maksimale drejningsmoment er opnået ved 2000 rpm i traditionel diesel, med en maksimal værdi på 320 Nm (32,6 mkg), signifikant til forskydning og en enkelt turbo. Stilhed præsiderer over marchen motorvej, føler en enorm isoleringsarbejde, herunder pleje lagt i de voluminøse spejle, som derefter ikke så generøs som deres huse. Nej, det synlighed er ikke den bedste attribut Astra.

Høj komfort i Opel Astra

I stedet komfort er høj. Ikke at forveksle med bilparken, men med komfort til europæisk, fjerne alle forhindringer på vejen uden at overføre driveren. I hvert fald i vores test enhed, der er udstyret med en af ​​de Forskellige forskellige sæder blandt hvilke kan du vælge. De er godkendt af en forening for tilbage pleje (AGR certificering) og i dette tilfælde, Udmattende af pude og støtte, der afslører meget effektiv, mindst efterårsvejr. Ventilation sæder AstraOpel siger, at Denne ventilation er et første i kategorien af ​​kompakte, samt muligheden for en massagefunktion. 8 indstillingsmuligheder, herunder bredden af ​​fortovet eller opvarmning af bagsæderne, Opel ønsker at tage hjertet i sæderne, hvilket har ridset 10 kilo vægt og bekender, at du er de dyreste komponenter i bilen. Det første valg af pladser "speciel" starter ved 500 euro.

Uanset lethed, suspensioner selv har meget at sige i kørekomforten få Opel Astra, de uslebne veje i Karpaterne, hvor vi kunne teste bilen for første gang svalerne. Her kommer endnu en dyd, som er, hvordan fordøjer i huller og hastighed bump engang, uden at bryde bane støtte og derfor uden at tvinge korrektioner. Kraftigere versioner af Astra Dette CDTI 136 heste og 1.4T 150 hestekræfter benzin, fortsætte med at bruge en bageste twist-beam aksel støttet med en Watt til at holde bedre lateralt nævnte tog. Efter at komme bag rattet i den mindre magtfulde variant af Astra, uden denne mekanisme, må vi erkende, at deres tilstedeværelse er bemærket, så snart virksomheden bliver ujævn.

Steering er lys, lineær og præcis. er premiere i den elektriske servostyring i dette segment, men lægger ikke mærke noget mærkeligt, men måske hvis du ikke kan lide at køre agradecerías at være mere direkte. Det indeholder også specielle funktioner at gøre livet lettere for føreren, som "ryste kompensation vej" (SRS) eller "afdrift kompensation" (DPC), som kan være ansvarlig for vores bil havde en vis forkærlighed ret ... Vi vil vende tilbage i flere detaljer i en yderligere test.

Driveren er nu alle meget hånd, fordi de har brudt op knapperne på midterkonsollen til koncernfunktioner nu. resultat hurtigere og nemmere håndtering, uden at opgive princippet om en knap for hver funktion, når dette er vigtigt. De er også blevet strømlinet og forbedret greb ved siden af ​​rattet. Menufunktioner onboard computer, aktiveres ved at dreje et af håndtagene, har passeret knapperne på rattet, enkel og ergonomisk.

den bagsæder er rummelige, men der mangler udgang ordentlig ventilation for disse passagerer. Den nedadgående udformning af karosseriet adgang kræver sænke hovedet end før, og tage din mund ud af bilen er ikke så løs som nogle rivaler. Stammen er meget kubisk, men med 370 liter sin godkendt er i en midterste kategori, logisk med efterfølgende centimeter krop.

OnStar kommer til Europa

den Connectivity var den tredje søjle Opel Monza koncept og Astra ikke forsømme dette aspekt. tilbud to systemer tilslutningsmuligheder, med eller uden indbyggede browser, vælger da systemet IntelliLink 4,0 -General Motors systemejer eller Navi 900. Sidstnævnte har touch screen 8-tommer (i stedet for 7 IntelliLink), og for øjeblikket er kun kompatibel med carplay, Apples system Android vil ankomme i 2016, siger de.

Mest bemærkelsesværdig er tilstedeværelsen af ​​OnStar, opkaldet til et støttecenter touch-knap, som gør det muligt at downloade destinationer fra browseren, remote diagnostik køretøj tyverisikring funktion, der forhindrer genstart eller kommunikation med den mobile applikation AppOnStar. OnStar wifiMed det kan du betjene dørlåse fra din telefon, tænde lys og horn mv Mest bemærkelsesværdig vil være, når det begynder at blive tilbudt med OnStar én 4G trådløst adgangspunkt i op til syv enheder, som i princippet kommer til Spanien i 2016. OnStar prisen vil være 500 euro, med en årlig abonnement omkring hundrede euro, selvom den tredje og fjerde niveau af udstyr (Dynamic og Excellence) vil tilbyde det som standard.

Kulminationen af ​​tilslutningsmuligheder, Opel Astra premieren belysningsudstyr af matrix will be led kaldet Intellilux, en dyb automatisk refleksfri, stand til at modificere strålen form i realtid ifølge trafik og trafikforhold lys. En revolution i segmentet og premium brands der kun findes i højere segmenter.

den Ny Opel Astra vil begynde at sende i Spanien i midten af ​​oktober. Rækkevidden er også at medtage denne Diesel (1. 6 CDTI 136 HK) version førnævnte 110 hk. Benzin forsyning er bredere, startende med 3 cylinder 1.0 Ecotec Turbo 115PS og to motorer 1.4T eller 150 hk 125 hk. Dette 1,6 CDTI automatisk sekstrins gearkasse tilbydes, mens benzin automatgear tilbydes kun i 1,0 Turbo, den tredje generation Easytronic ved robotización manuel gearkasse.

Priser Opel Astra

udgave

Strøm / ændring

Pris (fra)

Astra 1.0 Turbo S / S

5V 105 hk

18.800 €

Astra 1.0 Turbo S / S

105 CV aut.

20.600 €

Astra 1.4 Turbo S / S

125 hk 6V

20.400 €

Opel Astra 1.6 CDTi

110 hk 6V

21,200 €

Astra 1.4 Turbo S / S

150 hk 6V

22.400 €

Opel Astra 1.6 CDTi

110 hk 6V

22.700 €

Astra 1.6 CDTi S / S

136 hk 6V

23.300 €

Opel Astra 1.6 CDTi

136 CV aut.

25.200 €