Test: Mazda 3 2.0 luksus 120 hk 5p, gode følelser

Mazda 3 2.0 luksus 120 hk 5pMazda 3 2.0 luksus 120 hk 5pMazda 3 2.0 luksus 120 hk 5pMazda 3 2.0 luksus 120 hk 5p

Den nye Mazda 3 og tager et par måneder mellem os og se godt ud. Det er lavere og bredere end den foregående model, og tager omkring 20 cm i længden til 4,47 Der kommer m- sine største rivaler. Også det har en større afstand mellem akslerne, for eksempel til VW Golf eller Peugeot 308, andre nyere modeller i landing i dette segment. De er ekstra centimeter mærkbare i dens indre, med gode dimensioner i alle retninger i begge rækker af sæder, og et hult ben på løsere end det er i gennemsnit mellem rivaler bagsæder.

I nærheden af ​​præmien

Mazda 3 2.0Stammen er dog i den rigtige mængde, som mange af de ekstra centimeter praleri forbliver i deres næse, som er især værdsat i betragtning af Mazda 3. Den japanske mærke profil har arbejdet hårdt udformningen af ​​sine nyeste modeller, og resultatet kommer ind i øjet meget nemt. Inde er ikke så overraskende, men opnår god fusion mellem moderne og funktionelle, med ordentlig kvalitet efterbehandling og gode justeringer, men uden at fremhæve i det, der er set i den kategori. I nogle områder er der blød plast og andre er mindre stift tilstedeværelse, men med en mere bemærkelsesværdigt samlede visuelle resultat i vores enhed termineret luksus.

I den forbedrede instrumentering er der kun én stor central ur, i dette tilfælde med tælleren hovedperson (i versioner Presse og stil design er anderledes), mens hastigheden vises på et lille digitalt display eller via chefen Up Display, den system, der projicerer information på forruden (også vist tegn på navigationssystemet), som er standard på denne version af Mazda 3.

gode følelser

Mazda 3 2.0Få komfortabel bag rattet i den japanske kompakte er en enkel opgave. De grundlæggende kontroller er ved hånden, selv om et tryk på en knap skal formidle mere styrke. Sæder, de indkapsler kroppen og giver god sidestøtte kurve. Til forbedring af små opbevaringsrummene døre.

I stedet for at reducere motorens og tilføje en turbo ligesom andre mærker, Mazda SKYACTIV anvender sin teknologi til sine atmosfæriske benzinmotorer, der kombinerer direkte indsprøjtning med en højt kompressionsforhold. Debuterer i Mazda 3 2,0 120 hk, meget pæn i at levere strøm (på trods af den lange udvikling af ændring) og leverer maksimalt drejningsmoment meget højere end turbomotorer. I vores Dyno har det 20 hk mere end den officielle (i alt 140 hk), hvilket bekræfter de gode følelser forlod os. Den faktiske gennemsnitlige forbrug på 6,5 l / 100 km, kan betragtes som korrekt, med gode resultater i byområder sektioner, takket være stop-start motor, som Mazda kalder 'i-stop'.

Suspensionen viser et set-punkt tegn, men med en høj grad af komfort. Styringen er hurtig og bringer finesse til stierne, mens røre ændringen er ganske pæn. Noble reaktioner Mazda 3 giver at nyde agile køreegenskaber på snoede veje, forlader nogle vægt på føreren og bekræft et lod tur motortrafikveje.

1.900 euro promotion at Mazda øjeblikket tilbydes på benzin versionen, skal du lade prisen på den afprøvet i lidt mere end 21.000 euro (listepris er 23.100 euro) Luksus enhed, en konkurrencedygtig pris med en donation af komplet serie ... og du kan indarbejde en central mere farverig skærm med den valgfrie Navi Pack.

Kort sagt, denne version af Mazda 3 tilbud god balance mellem tur kvalitet, komfort og ydeevne, og en overbevisende samlede præstation overvejer at bruge en sugemotor. Prikken er dens fantastiske visuelle tilstedeværelse.