Ford Mondeo TDCI / 180 Sportbreak AWD og Skoda Superb TDI / 190 4×4: Hvilket er bedre?

Sportbreak Mondeo 2.0 TDCI-180 Powershift AWD mod Skoda Superb 2.0 TDI-190 DSG 4x4 generel højsindetSportbreak Mondeo 2.0 TDCI-180 Powershift AWD mod Skoda Superb 2.0 TDI-190 DSG 4x4 generel højsindetSportbreak Mondeo 2.0 TDCI-180 Powershift AWD mod Skoda Superb 2.0 TDI-190 DSG 4x4 generel højsindetSportbreak Mondeo 2.0 TDCI-180 Powershift AWD mod Skoda Superb 2.0 TDI-190 DSG 4x4 generel højsindet

Ankomsten af ​​den nye AWD Ford Mondeo (den første generation og udstyr) kan du ophøje deres status i segmentet offer, ligesom Skoda Superb en plus dynamik og sikkerhed der konsoliderer blandt de mest omfattende af sine omgivelser bringer dig selv premium modeller, mod hvilke man nu kan ses som et alternativ, når du er på udkig efter en kombination af elementer som en højtydende dieselmotor, automatgear og firehjulstræk. Og er, at selv om de ikke vil være de mest søgte versioner inden for deres respektive områder, tillade sin position ét optrappe saloons andre mærker og modeller, der ikke kan tilbyde sine kunder Diesel varianter, der når 200 hk udstyret med firehjulstræk og automatgear. Og indtil for nylig, der var på udkig efter en model med disse funktioner næppe kunne finde mærker som Audi, BMW eller Mercedes-Benz og i den brede, en model af Volkswagen Group, som Volkswagen Passat, og for nylig siden , selv Skoda Superb.

den AWD-system af Ford Mondeo værker under normale betingelser som en forhjulstræk, med en hydraulisk kobler som overfører drejningsmoment til bageste differentiale, når den registrerer tab af adhæsion ved forakslen som nødvendigt. I grænsebetingelser, Du kan sende op til 100 procent af drejningsmomentet motor kan afledes bagakslen. Et system, der involverer en 100 kilo overvægtig og stigning i forbruget på ca. 1 l / 100 km ifølge vores målinger (Mark taler på knap 0,4 liter). Og her er det ikke nå graden af ​​effektiviteten af ​​sin rival, med en gennemsnitligt forbrug registreret af vores Teknisk center 7,1 l / 100 km sammenlignet med 6,3 l / 100 km registreret af den tjekkiske sparsommelige. pris, AWD i Mondeo en stigning på omkring 3.000 euro forhold til forhjulstrukket versioner. Firehjulstræk snarere end fremme en sportslig karakter er beregnet væsentlige at øge sikkerheden på land med lidt greb, enten regn eller sne. Stadig, udover den åbenlyse forbedring i sikkerhed, lidt øger dynamik.

Ford Mondeo og Skoda SuperbMere erfaring akkumuleres sidst Skoda i deres saloner 4x4, det tager siden 1999 bruge det i mange af deres modeller og er mere end en halv million solgte enheder siden da de fire-hjulstræk. Som i Mondeo, at systemet er Skoda Superb automatisk udlæg afhængigt af behovene gennem en Haldex kobling, og derfor ingen center differentiale.

Skoda Superb og Ford Mondeo Sportbreak: Diesel, 4x4, automatisk

Er derfor to modeller meget lignende mekanisk konfiguration, salon med at nyde en plus komfort (Ved automatgear) Og sikkerhed (AWD) med konfronteret på lange vej ture med alt hvad du behøver at gøre for at nyde kørslen. Vi betragter dem en lang rejse, der involverer os omkring fire timer til deres chefer, mange kilometer stier som varierede fra betalingsveje til sekundære veje med kurver af alle typer og asfalt i gode og dårlige forhold for at opdage, hvordan de er hinanden.

den Ford Mondeo denne gang med sin familie Sportbreak krop, er noget tungere -1846 vender 1.743 kg- og tilsyneladende mere voluminøse proportioner, det føles mindre adræt når stien kræver løbende ændringer af bane, men er stadig på alle tidspunkter præcision sving og overlader det ved fuld gas med mange motoriske færdigheder når de vises på asfalt 180 hk det udvikler sig. Udover at være lettere, den retning Skoda Superb føles hurtigere tillader bevæge sig mere effektivt i denne vejtype, hvorover demonstrerer mere typisk smidighed af mindre saloner. også deres DSG, som synes hurtigere Skær og reduktioner, også PowerShift dobbelt kobling automatisk Mondeo, bidrager til følelsen af ​​at flytte mellem kurverne med mere dynamik, med en lidt højere hastighed, men betyder også efterlader Ford nemt.

Men denne form for stier, i stigende grad usædvanligt på de spanske veje, vil ikke påtage sig derfor den mest almindelige form for kørsel. Motortrafikveje eller brede to-vejs veje, hvor de ikke når disse stier repræsenterer mere passende for denne type af modeller.

Skoda Superb hurtigere end Ford Mondeo

180 og 190 hk henholdsvis og i begge tilfælde er forbundet med en automatisk gearkasse, viser stor lethed at nå marchhastighed vi finder på alle tidspunkter. Accelererer mere kraftigt Superb 2,0 TDI begunstiget af en bedre effekt / vægtforhold og en ændring DSG hurtigere når meshing gear. Således vi støtter mellem 1,9 og 2,3 sekunder i større accelerationsmålinger. Den Mondeo mistede også terræn i inddrivelser, at dække 80-120 km / t på 7,5 sekunder til 6,2 Skoda.

Skoda Superb og Ford MondeoMen for alle, der ønsker især meget kørekomfort det vil ikke resultere i langt mindre definitive valg. Og det er netop kørekomforten uanset hvad begge mærker, komfort, der kommer frugt både deres stativer og frem for alt, hvad interiør amplituden er den dominerende note, med særlig omtale for Skoda Superb, hvis bageste sæder vise mere plads til egne ben i en luksus sedan; 88 cm versus 79 Sportbreak Mondeo. De har også tilstrækkelig bredde som til at tre voksne De er indkvarteret uden for mange problemer og kan gøre lange rejser med en tilstrækkelig grad af komfort.

i porterage, den volumenSuperb sætter en benchmark med sin 595 liter. i Mondeo Sportbreak deres 520 liter også de giver for meget, især i denne fortrolig krop for sin udvides volumen, hvis vi tager pladsen fra bagageafdækningen gardin til loftet.

Skoda Superb foran Fond Mondeo: dommen

Dynamisk, den Skoda Superb Det er lidt over Ford Mondeo, lege med den lille fordel, der giver dens lettere vægt og mere effektiv motor / sæt forandring. Endvidere er dimensionerne af indersiden også anbragt i lidt mere fordelagtig position.

Du kan også være interesseret

Saloner med større bagagerum

Ford Mondeo 2.0 TDCI 180 mod Mazda6 2.2 D 175

Skoda Superb og VW Passat 2.0 TDI motor med 150 hk, blod brødre